4 הטיפים הכי חשובים לשיפור ההצלחה של סרטי תדמית לעסקים!
קשה לחזות הצלחה של סרט תדמית לעסק
הפקה של סרט תדמית לעסק, הינו תהליך ארוך ומורכב, שמעורבים בו הרבה גורמים, הן בצד של הלקוח והן בצד של חברת ההפקות של סרטי תדמית לעסקים. כל מנהל עסק, וכל מנהל שיווק, מוכנים להשקיע די הרבה כסף בהפקה של סרט התדמית לעסק שלהם, ובהתאם בונים ציפייה להצלחה השיווקית בעקבות ההפקה של הסרט. לצערי, בשל מספר הגורמים הרב שמעורבים, והלחצים שמופעלים מצד גורמים אצל הלקוח, בתהליך ההפקה מתבצעים שינויים רבים מהתכנון המקורי, חלקם כפשרה, וחלקם כאילוץ מהשטח, מה שמשנה את התוצאה הסופית של סרט התדמית, וישנם מקרים שהתוצאות השיווקיות לא עומדות בציפיות של הלקוחות, ולפעמים אפילו נוצרת אכזבה. זה בהחלט טבעי. כשמשקיעים הרבה כסף- מצפים לתוצאות מצויינות. לכן, בכל הפקה יש מספר נושאים בהם אסור לבצע פשרות, ועמידה מדוייקת באותם נושאים, כמעט בכל המקרים הבטיחה הצלחה של סרטי התדמית.
לפני שנתמקד באותם נושאים, ראו 2 דוגמאות של סרטי תדמית שמאוד הצליחו שיווקית:
מהם 4 הטיפים הכי חשובים להצלחה של סרטי תדמית לעסקים?
אלה 4 הטיפים המומלצים שלי, שישפרו את סיכויי ההצלחה של סרטי תדמית לעסקים:
1. מיקוד רק בקהל היעד- קהל היעד הרלוונטי למוצר מסויים, או לעסק מסויים, הוא הקהל שהמוצר יכול לשרת אותו בצורה הכי טובה. זה לא אומר שהמוצר לא יכול להתאים גם לקהל אחר. לכן, צריך לנתח ביחד עם מומחה שיווק, מיהו אותו קהל היעד שהמוצר יכול לשרת אותו בצורה הכי טובה. מומלץ לנסות ולצמצם את אותו קהל היעד ככול האפשר, כך שהצרכים של אותו קהל מצומצם יהיו הכי ברורים שאפשר. ואז, כל סרט התדמית אמור להיות מוכוון אך ורק לקבוצה מצומצמת ומוגדרת זו של קהל היעד, כולל דיבור בשפת אותו קהל, הן מבחינת כל מה שנאמר, והן מבחינת כל מה שמוצג (הויז'ואל).
2. צמצום מספר המסרים השיווקיים- גם אם המוצר מאוד מגוון, ויכול לבצע הרבה מאוד דברים נהדרים עבור קהל היעד, חייבים לצמצם את מספר המסרים השיווקיים למינימום. לקוחות כיום מאוד חסרי סבלנות, ומוצפים במאות סרטי תדמית מכל המינים והסוגים. בכדי לשמור את קהל היעד, חייבים להציג ללקוח במה המוצר המוצג יותר טוב מהמתחרים, כלומר- מה הבידול שלו. אה לא בהכרח הדברים הכי חשובים במוצר שמציגים, אבל מבחינת הלקוח הוא צריך להרגיש שמה שהוא קונה יותר טוב מהמוצרים של המתחרים.
3. הרבה צילומי וידאו- מניסיוננו, הכי מומלץ סרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו. לקוחות כיום הפכו למאוד סקפטים, וחוששים מהונאות ברשת. מוצר שמוצג בסרט אנימציה, אולי מציג בצורה הכי טובה את הקונספט שמאחורי המוצר, אבל לא מרגיע ת הלקוח שהפתרון באמת קיים ועובד, ואותו לקוח מפחד להיות חלק מתרגיל עוקץ. הוא מעדיף לרכוש מוצר שהוא 'ראה אותו בעיניים', ואם הוא לא מגיע לעסק לבדוק את המוצר, לראות אותו בוידאו, זה הכי קרוב למראה עיניים. בנוסף, צילומי וידאו יוצרים צחיבור רגשי בין המוצר או העסק לבין הלקוח שצופה בסרט התדמית. חיבור רגשי הוא שלב מאוד חשוב בתהליך הרכישה, מה שמעודד לקוחות לקבל פרטים נוספים על המוצר שכרגע ראו 'בעיניים', ויש גם מקרים שחיבור רגשי הוביל להחלטת רכישה בפועל.
4. הנעה לפעולה- גם אם זה נשמע מובן מאליו, מומלץ לעודד את קהל היעד שצפה בסרט התדמית לעסק או למוצר, להתקדם ולבצע פעולה אקטיבית. כמובן, לא להיות אגרסיבים בסגנון: 'אתה מוכרח לרכוש את המוצר', או 'עוד 24 שעות המחיר יעלה', כי כאלה פניות אפילו יוצרות נוגדנים. אבל פניות בסגנון: 'צור קשר לקבלת פרטים נוספים', בהחלט מעודד אנשים להתקדם בתהליך הרכישה.
לסיכום, אי אפשר להבטיח את ההצלחה של סרטי תדמית לעסקים, אבל ניתן לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה של כל סרט תדמית, באמצעות נושאים החשובים לקהל היעד המוגדר, שמוצגים בצורה נכונה.
מנהל שיווק- מעוניין לחזק את המיתוג והמיצוב של העסק כמוביל בתחומו?
מעוניין לפרוץ לשווקים חדשים, או לקהלי יעד חדשים?
ראה תחילה סרט תדמית לחברת אקולוג'יק
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר מציג את פתרון התוכנה של חברת אקולוג'יק. בסרט, קהל היעד מאוד מוגדר, ובעצם הסרט פונה אך ורק לאותו קהל יעד. התמקדנו ב 2 מסרים שיווקיים עיקריים, והם אלה שמוצגים בסרט הן בצורה ויזואלית, והן בקריינות. למרות שמדובר בהצגת תוכנה, רוב סרט התדמית מבוסס על צילומי וידאו, גם בהצגת הבעיה, וגם בשלב בו מוצגת החברה שפיתחה את המוצר. ומכיוון שמדובר בתוכנה, לקראת סוף הסרט מוצגים המסכים העיקריים של התוכנה, לא בצורת אילחוסטרציה או באנימציה כמקובל בהצגות תוכנה, אלא דרך צילומי מסך אקטיביים, שמחזקים את הבטחון של הלקוחות הפוטנציאלים בקיום הפתרון, ואיך בדיוק הוא נראה.
ראה סרט תדמית למערכת ניהול דיגיטלית של קווי ייצור
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר מציג פתרון של מערכת ניהול דיגיטלית למנהלי קוויי ייצור. סרט התדמית מכוון אך ורק למנהלי ייצור, מדבר בשפתם, ונוגע בנקודות הכי כואבות למנהלי הייצור, בלי להתייחס לטכנולוגיה המורכבת שקיימת במערכת המתקדמת, אלא רק בבעיות שהיא מסוגלת לפתור, ושלא קיימות באף מערכת ניהול קיימת. בנוסף, כל סרט התדמית מבוסס על צילומי וידאו, ובמיוחד של צילומי וידאו של המערכת כפי שהיא מותקנת ועובדת בצורה טובה אצל לקוח מרוצה. באופן כזה, כל לקוח פוטנציאלי יכול גם לראות בדיוק איך משתלבת המערכת בקו ייצור קיים, וגם לא להרגיש 'שפן ניסיונות' למערכת שרק עכשיו סיימה פיתוח. להיפך, היא כבר סיימה פיתוח ועובדת בהצלחה אצל לקוח גדול אחר.
ראו סרט תדמית למרכז הקונגרסים בירושלים שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, שבו המסרים השיווקיים מאוד ממוקדים, במטרה לחדש את הפעילות העסקית של המרכז, באמצעות פנייה לגורמים בחו"ל. סרט התדמית מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, הן של רחפן מעל המרכז, והן של מצלמת וידאו דינאמית בתוך החללים השונים של המרכז, כך שקהל היעד יכול לראות את מגוון האפשרויות לפעילות עסקית במקום. הקריינות היא באנגלית, מכיוון שהפנייה היא בעיקר לארצות הברית, לעודד קיום כנסים מקצועיים במרכז הקונגרסים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על סרט תדמית לעסק באורך של כ- 2 דקות, אשר מציג את היתרונות של מכשירי הדגל של חברת אקטיב טכנולוגיות, יצרנית ציוד קוסמטי רפואי. כל מכונה מוצגת בפעולה, ומדגימים את הטיפולים השונים על מטופלת, כאשר בכל אחד מהטיפולים במכונות השונות רק מציגים את היתרונות שמספקת הטכנולוגיה השונה, שלא קיימים במוצרים כיום. באופן כזה מטפלות שהן קהל היעד של סרט תדמית זה, מבינות באיזה מכשיר כדאי להשתמש לכל לקוחה שלהם.