השפעת סרט תדמית על תחושת קנייה אצל רוכשים פוטנציאלים
אומרים שאנחנו חיים בעולם קר ומנוכר. באמת?
נכון, מאז החדירה העמוקה הן של טלפונים חכמים (סמארטפונים) והרשתות החברתיות, נראה שאנשים מדברים פחות. בטלפונים משתמשים כמעט רק כמחשב קטן ונייד, ואם כבר כותבים משהו זה מצטמצם לאימוג'י בווטסאפ או תמונה בפייסבוק. אז כן, מדברים פחות. זה עדיין לא הופך את עולמנו לקר ומנוכר, כי בפועל החלטות רכישה של אנשים ממשיכות להיות מבוססות על רגש. יש אפילו מושג שנקרא 'קנייה רגשית'. וגם יש כבר הרבה מאוד מחקרים שמראים בכמה סרטי תדמית משפיעים על החלטת רכישה של לקוחות. מסתבר שגם בסרטי תדמית, מה שלקוחות מחפשים זה להתחבר רגשית לעסק או למוצר שמוצג לו, וכשזה קורה- כמעט תמיד מתקדמים בקבלת החלטות לגביי רכישה, או לפחות יוצרים קשר לקבלת מידע נוסף מהיצרן. הרגש הוא מקדם המכירות הטוב ביותר, ומי שמצליח לעשות את זה בצורה הכי יעילה הוא סרט תדמית לעסק או סרט תדמית למוצר.
ומבין כל הנושאים שמפתחים רגשות אצל הלקוחות, הדבר הכי חשוב ויעיל בפיתוח רגש הוא 'שיתוף הלקוח הפוטנציאלי בחוויה שהמוצר החדש מייצר'. כלומר, תנו למי שצופה בסרט התדמית לחוות את ההרגשה כאילו הוא כבר כש את המוצר, ומה הוא מרגיש. לפני שנרחיב בנושא, ראו מספר דוגמאות של סרטי תדמית שעושים את זה בצורה נפלאה
מנהל שיווק - מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?
מעוניין לפרוץ לשווקים חדשים, או לקהלי יעד חדשים?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על סרט תדמית של כ 1.5 דקות, אשר נועד לעודד אנשים להזמין קרוזים מאתר הזמנות אונליין, כלומר לכאורה בלי לדבר עם סוכן נסיעות כמקובל בתחום. די אתגרי. לצורך כך, הסרט מציג את הפאר של ספינות הקרוזים השונות, ואת המקומות המדהימים אליהם הקרוזים מגיעים, כשהכל מצולם בוידאו באיכות גבוהה. רואים הרבה מאוד אנשים נהנים מהשפע ומהמקומות הנפלאים. בקיצור- הכייף של להיות בתוך החוויה של ההפלגה.
סרט תדמית למצלמת דרך חדשנית להורים מודאגים
מדובר על סרט תדמית של כדקה, אשר מנסה לשכנע הורים מודאגים לרכוש מצלמת דרך מתקדמת לרכב, אשר מאפשרת להם מעקב מלא אחרי הילד או הילדה שלקחו את הרכב, כולל לדבר איתם ולראות אותם (גם אם הם לא רוצים). בסרט, במקום לדבר על התכונות של המצלמה באופן כללי, מציגים להורים בפועל את התכונות המתקבלות מהתקנת המצלמה ברכב, באופן שההורים מרגישים כאילו הם יושבים עכשיו גם ברכב, אפילו שהם בבית.
על מה להקפיד בהפקת סרטי תדמית בכדי לשתף את הלקוח בחוויה?
על מנת שסרט התדמית שמתכננים יספק ללקוח את חוויית הקנייה הכי מוצלחת, כלומר ייתן לו את ההרגשה כאילו הוא כבר רכש את המוצר, מומלץ להקפיד בהפקת סרטי תדמית על הנושאים הבאים:
1. סרט מצולם בוידאו- הוידאו האיכותי של היום, נותן למי שצופה בסרט התדמית את ההרגשה כאילו הוא 'רואה באמת' את מה שמציגים לו. הלקוח לא חייב להיות בפועל במקום המצולם, או ממש להשתמש במוצר בפועל. הוידאו האיכותי מספק את אותה הרגשה, ויוצר אמון במי שמציג.
2. לראות אנשים נהנים- אנשים שמשתמשים במוצר ומחייכים, או שנמצאים במקום נפלא ונהנים, מעבירים לצופה את התחושה החיובית שמתקבלת מעצם השימוש במוצר, או מהשהייה במקום המיוחד. לכן, חשוב לשלב בסרט התדמית את מראה האנשים המחייכים תלוך כדי שימוש במוצר.
3. להציג את הערך ללקוח בצורה ויז'ואלית- את אף אחד לא מעניין מפרטים חשמליים של מוצרים (אולי חוץ מכמה מהנדסים גיקים!). לקוחות תמיד שואלים את עצמם 'למה זה טוב לי'? זה בדיוק מה שסרט התדמית צריך להציג. אם תשתמש במוצר שלי, תוכל לקבל ערכים מסויימים, שבסופו של יום יפתרו לך בעיה קיימת ומוכרת. חייבים להציג את זה גם באופן מעשי, להראות איך זה פותר בעיה קיימת, כמובן- לקהל היעד.
4. להיות אישיים במדוייק מול קהל היעד- אם קהל היעד הוא נשים, חייבים לדבר אל אישה בודדת, ובפנייה אישית: 'מה שאת רואה כאן זה ....', לא: 'מה שאתן רואות כאן .....'. רצוי כמובן שהקריינות בסרט התדמית תהיה של אישה ולא של גבר, בסגנון דבר אישה אל אישה.
5. קריאה לפעולה- חייבים בסוף סרט התדמית לעודד את הלקוח, בשפה האישית, להתקדם בתהליך הרכישה על ידי עידוד לפעולה. באופן לא מפתיע, צפיה בסרטי תדמית היא פסיבית, ויש נטייה לרפיון. לכן, בסוף סרט התדמית כדאי לעודד את האנשים שצפו לבצע פעולה כולשהי. מסתבר שזה עובד.
6. קצר ויעיל- אנשים הם חסרי סבלנות, לכן סרט התדמית צריך להיות קצר מדקה. אם מדובר על סרט תדמית לרשתות חברתיות, צרו7 אפילו גרסה מקוצרת של הסרט, לרמה של עד 30 שניות. ממש כמו פרסומת: קצרה וממומקדת.
ראו סרט תדמית למכונת שחרור דיגיטלית של מכולות שהופק לאחרונה
מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד להכניס לשימוש מכונת שחרור דיגיטלית של מכולות בנמל אשדוד. הדרך שהחלטנו ביחד עם הלקוח להעביר בסרט התדמית זה את הקושי שקיים כיום לנהגים שמגיעים לנמל אשדוד, וצורת השימוש הנוחה של מכונת השחרור החדישה, כאשר הכל מודגם בצילומי וידאו של נהגים, לפני ואחריי הכנסת המכונה. אין ספק, שהצגה חווייתית של הנושא תרמה להחדרת המכונה בצורה קלה ומהירה בנמל.
ראו סרט תדמית לבנייני האומה שהופק לאחרונה
מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר מבוסס כולו על צילומי וידאו של בנייני האומה מבחוץ ומבפנים, כולל צילומים של אירועים גדולים, תערוכות ענק, כנסים טכנולוגיים, וכן הלאה, ריבוי של מראות חווייתיים מתוך בנייני האומה. מי שצופה בסרט התדמית צריך לקבל את ההרגשה של העוצמה והיכולות המגוונות שבנייני האומה מאפשרים, מה שלא מתאפשר כמעט בשום מקום אחר בישראל. זה גם מה שהופך את סרט התדמית לכזה שיווקי. לכן גם אנחנו ממליצים, אם יש לכם מה להראות- תפיקו סרטי תדמית המצולמים בוידאו.
ראו סרט תדמית בו יישמנו את כל ההמלצות להעצמת חוויית לקוח
מדובר על סרט תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מערכת ניהול גידול של קנאביס רפואי. בסרט זה יישמנו בצורה מלאה, את כל ההמלצות להעצמת חוויית לקוח, והם: 1. הסרט מצולם כולו בוידאו, בתוך חממת גידול קנאביס רפואי, 2. רואים את אנשי החווה משתמשים במערכת בכל אחד משלבי הגידול של הקנאביס, 3. הלקוח יכול לראות את התורמה הגדולה של המערכת בניהול הגידול של הקנאביס, החל מצמח האם, ועד לאספקת הקנאביס הרפואי ביציאה מהחממה, 4. סרט התדמית הוצג ישירות למגדלי קנאביס רפואי, באמצעות טרגוט ישיר לקהל היעד, 5. בסוף הסרט ממליצים ליצור קשר לקבלת פרטים נוספים, 6. הסרט הוא באורך של כ- 1.5 דקות בלבד.
עדכון אחרון: נובמבר 2022
לסיכום, על מנת שסרטי תדמית יהיו יעילים, עשו כל מה שניתן על מנת לשתף את הלקוח הפוטנציאלי שצופה בסרט התדמית בחוויה הרגשית, כאילו הוא כבר רכש את המוצר ומשתמש בו.