חברות גדולות, וחברות בין-לאומיות, מקפידות לבנות מיתוג של העסק כמובילות בתחום הפעילות שלהן. מיתוג משמעו בין השאר יצירת מראה אחיד לכל הפרסומים של החברה. רובן מאוד מקפידות על כך בפירסומים המופצים מחוץ לחברה. אבל, מה לגבי פרסומים פנים ארגוניים?
מדובר על סרט שהופק עבור חברת סימנס, במסגרת עדכון החברה בפעילות המיזוגים המבוצעת בחברה כאיסטרטגיה. ניתן כמובן להציג מידע זה באמצעות מצגת Power-Point, ולהפיץ אותה לגורמים הרלוונטיים. אבל, ברור שסרט, כולל עדויות של גורמים מרוצים בחברה, המצולמים בוידאו מקצועי, מעבירים את המסרים בצורה אמינה יותר. בנוסף, סרט המופק בצורה מקצועית, תוך שמירה על הסטנדרט של העסק, מחזק את המותג, ואת "גאוות היחידה" של אנשי העסק.
אלה הנושאים שחשוב להקפיד עליהם בהפקה של סרטים פנים-ארגוניים:
- הפקה מקצועית- כל סרט חייב להיות מופק על ידי חברת הפקת סרטים חיצונית, אשר נעזרת באנשי מקצוע מהשורה הראשונה בכל אחד מנושאי ההפקה, החל מהתחקיר, הצילום, העריכה ועד לאספקת המוצר המוגמר
- התאמה לסטנדרט של החברה- כל חברה גדולה, מקפידה להכין נוהל שמגדיר את תכולת הפרסומים, כולל נושאים כמו: סוג הפונטים, צבעים מובילים, שימוש בלוגו חברה, שפה וכד. חשוב להקפיד על כל הנוהל, גם עבור סרטים פנים ארגוניים.
- שימוש באינטראנט העסקי- סרטים פנים ארגוניים אמורים להיות מוצגים ברשתות הפנימיות בחברה, ולא ברשתות חיצוניות כמו יוטיוב. מקובל להעלות סרטים פנים-ארגוניים לאינטראנט של העסק, ולאפשר הרשאות בהתאם לסוג הסרט ורשימת התפוצה שלו.
לסיכום, חשוב שפרסומים פנים ארגוניים יתבססו במידת האפשר על סרטים, המופקים בצורה מקצועית, תוך שמירה על נהלי החברה בפרסומים חיצוניים. הדבר מחזק את מיתוג העסק, וכן את "גאוות היחידה" של העובדים.
מדובר על סרט לאירוע עסקי אשר הפקנו לאחרונה, עבור פורום CFO. האירוע הוא טקס שנתי בו הפורום בוחר את מנהלי CFO מצטיינים, ומחלק פרסים באירוע מאוד מרשים. לכן, סרט זה מציג תקציר של האירוע, בו מציגים את עיקר האירועים שהתקיימו במקום, תוך הדגשת הזוכים ומה נאמר לגביהם.
ראו סרט תדמית לתוכנית התיעלות אנרגטית אשר הפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית מקיף, באורך של כ- 3 דקות, אשר מציג פרוייקט אשר התבצע במסגרת עיריית כפר סבא, בשיתוף האיחוד האירופי, ובמסגרתו בציעו תוכנית התייעלות אנרגטית בבתי ספר. סרט תדמית זה גם נחשב סרט 'פנים ארגוני', מכיוון שנועד לסכם את הפעילות הרב שנתית של הפרוייקט. מבחינת תכולת הסרט הוא בהחלט דומה לסרט תדמית 'קלאסי', וכולל הצגת הבעיה, הצגת הפתרון והייחוד שלו ביחס לפתרונו חסכון אנרגטיים רגילים. הסרט מבוסס על צילומי וידאו, וכולל ראיונות עם מובילי הפרוייקט ומספר ילדים שהיו מעורבים בפרויקט, כך שבכך מסוכמת הפעילות, ומוצגות לא רק התוצאות הטובות של הפרוייקט, אלא גם ההיבטים החינוכיים שנבעו מיישום הפרויקט בבתי ספר.