יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
סרטון תדמית- ממה מתחילים כשרוצים להפיק סרטון?
נכתב: אפריל 2024
אחת השאלות הנפוצות של מנהלי שיווק שמעוניינים בסרטון תדמית היא: "ממה מתחילים"?
היום כבר לא צריך לשכנע אף מנהל שיווק, שאם הוא מעוניין לקדם את העסק, או לקדם מכירות של מוצר חדש, הכלי היעיל ביותר לכך הוא סרטון תדמית לעסק, או סרטון תדמית למוצר. היום זה באמת ברור, ונראה לי שגם כמעט כולם מבינים את כל היתרונות שיש לסרטון תדמית. אבל, מכיוון שרוב מנהלי השיווק לא מכירים את תהליך ההפקה של סרטון תדמית, מכיוון שלרובם הנושא חדש, ולא בתחום המומחיות שלהם, לא מעט מנהלי שיווק שפונים אליי, שואלים בכנות: "תגיד, ממה מתחילים כשרוצים להפיק סרטון תדמית לעסק"? מודה שאני מאוד מכבד כאלה שאלות כנות, וכמעט תמיד נרתם בשמחה לעבוד יחד עם אותם מנהלים, לנסות ולהגידר ביחד את תהליך ההפקה, כך שיהיה להם ברור מה נדרש מהם לעשות בשלבים הראשונים, על מנת שיהיה להם סרטון תדמית שמתאים לצרכים, ושאכן יספק להם תוצאות חיוביות בהתאם למטרות שהם יגדירו. 

מטרת מאמר זה היא לספק למנהל שיווק תשובה ברורה ומפורטת לשאלה: "ממה מתחילים כשרוצים להפיק סרטון תדמית לעסק"?

ממה מתחילים כשרוצים להפיק סרטון תדמית?
בכל תהליך שבו רוצים להפיק סרטון תדמית לעסק, או סרטון תדמית למוצר חדש, זו ההמלצה שלנו למה נדרש לעשות על מנת לבצע תהליך תקין שיכול להניב תוצאות לעסק:


1. הגדרת המטרה של הסרטון- לדעתי, זהו השלב הכי ראשוני, אותו העסק צריך לבצע פנימית, והוא להגדיר את המטרה של הסרטון. שימו לב, כתבתי מטרה ולא מטרות, וזה לא במקרה. מאוד חשוב להגדיר מטרה אחת ממוקדת, שהיא גם מדידה, שאותה הסרטון תדמית צריך להשיג. המטרה יכולה להיות קידום מכירות של מוצר חדש, חיזוק המיתוג של העסק, הגברת חשיפה אצל קהל יעד חדש, וכן הלאה. מטרות ברורת, ברות השגה ובעיקר- ברות מדידה.  

2. זיהוי קהל המטרה- מול המטרה הבודדת שהגדרתם בסעיף הקודם, עכשיו צריך לזהות גם בצורה מאוד מדוייקת את קהל המטרה. אל מי מעוניינים לפנות, על מנת להשיג את המטרה המוגדרת. כמובן, תשובה לא מקובלת היא שרוצים לפנות לכול העולם, ואולי זה ימצא חן בעיניי מישהו שיפנה לעסק. זה ממש לא מקובל. להיפך- חייבים לנסות ולהיות הכי ממוקדים בקהל מטרה מאוד ספציפי, שהמוצר או העסק הכי מתאימים עבורו, שהם יכולים לתרום ערך מאוד ברור לאותו קהל, ושיש את הסיכוי הכי גבוה שקהל זה יהיה הלקוח של העסק. אחריי שמגדירים את קהל המטרה, צריך גם להגדיר איפה ניתן למצוא את הקהל הזה, כלומר- באיזה מקומות ברשת הקהל נמצא, וכדאי לטרגט אותו במקומות אלו. נושא זה מאוד חשוב, כי לכל מדיה ברשת יש את המאפיינים שלה, וצריך להתאים את סרטון התדמית לאותה מדיה, כולל פורמטים לא סטנדרטים, או אורך סרטון קצר במיוחד. לכן, זיהוי קהל המטרה מאוד חשוב הן באיזה קהל הדיוק מדובר, וגם באיפה ברשת ניתן למצוא אותו ולהגיע אליו. 

3. בידול תחרותי- כיום, כמעט ואין דבר כזה מוצר ללא תחרות. לכל מוצר יש כמה וכמה מתחרים, או לפחות פתרונות קיימים שאיתם קהל המטרה שלכם עובד. לכן, צריך לזהות בעיה קיימת אצל קהל המטרה, ומה בדיוק המתחרים שלכם מציעים לאותו קהל מטרה. מול המתחרים, חייבים לנתח בצורה שקולה ואובייקטיבית, במה המוצר שאתם מעונינים להציע לקהל המטרה באמת יותר טוב מהמתחרים. זה לא חייב להיות הדבר הכי חשוב במוצר, או בצורך של הלקוחות, אבל זה צריך להיות נושא מובהק בו אתם יותר טובים. כלומר, צריך למצוא את אותם נושאים, שאם אדם בקהל המטרה שואל את עצמו: "הבנתי, אני צריך כזה מוצר, אבל למה לרכוש אותו דווקא ממי שמציג לי את הסרטון תדמית הזה"? במידה והסרטון יוכל לענות על שאלה זו- זה אחד התנאים הכי חשובים להצלחה של הסרטון תדמית. מניסיוננו, על מנת לבצע בצורה טובה ניתוח מתחרים, לאנשי העסק יותר קשה לבצע אותו בצורה אובייקטיבית אמיתית, כי בפועל הם לא אובייקטיבים. שמעתי כבר מלא מעט מנהלי שיווק, שהמוצר עבורו הם רוצים את הסרטון, הוא המוצר הכי טוב בשוק כיום, הרבה יותר טוב מכל מתחרה, ושרק נציג אותו ללקוחות- הם יתאהבו בו, ממש כמו שאנשי העסק מאוהבים במוצר שלהם. לכן, את השלב של ניתוח המתחרים, אנחנו מציעים לעסקים שפונים אליינו לבצע ביחד במסגרת תחקיר, שמובל על ידי מומחה שיווקי מטעם חברת ההפקות, שהוא גם מבין בשיווק, וגם יכול להסתכל על המוצר והמתחרים בראייה אובייקטיבית אמיתית. דרך אגב, המומחה השיווקי לא חייב להיות מחברת ההפקות, יש לא מעט יועצים עצמאיים, שיכולים לבצע את זה עבור העסק, בצורה אובייקטיבית אמיתית.
 
4. הגדרת המסרים השיווקיים- אחריי שמבינים מה המטרה של הסרטון, מי קהל המטרה ומה הבידול התחרותי של העסק או המוצר, עכשיו צריכים להגדיר במדוייק את המסרים השיווקיים העיקריים שמעוניינים להעביר בסרטון התדמית שרוצים להפיק. גם כאן כדאי מאוד להיות ממוקדים. ריבוי מסרים עלול לפגוע בסיכויי ההצלחה של הסרטון. חשוב להגידר 2 עד מקסימום שלושה מסרים שיווקיים חשובים, בהם הסרטון צריך להתמקד, ושהם יהיו המסרים ש'יתקעו' ללקוחות הפוטנציאלים בראש, ושבמידה ואכן ירצו לבצע רכישה- הם אכן יפנו לעסק שהציג להם את סרטון התדמית.  

5. בניית תקציב כולל- הכוונה בבניית תקציב כולל היא: תקציב להפקת סרטון התדמית ותקציב נוסף לשיווק והפצה של הסרטון. אם העסק גיבש רק תקציב להפקת הסרטון, שילב אותו באתר החברה, ולא הפיץ אותו- אין סכוי שכזה סרטון ישיג את המטרות המוגדרות. רק אם מפיצים את הסרטון, ומטרגטים את קהל המטרה, יש סיכוי טוב שהסרטון אכן יניב תוצאות חיוביות לעסק. בהרבה מקרים, התקציב השיווקי גדול בהרבה מהתקציב שנדרש להפיק את סרטון התדמית, ולכן- כבר בשלב הזה צריך להקצות את התקציב הכולל גם להפקה וגם להפצה. 

6. בקשה להצעות מחיר מחברות הפקת סרטוני תדמית- רק כאשר כל מה שהצגתי עד כה ידוע ומוגדר בצורה ברורה, ניתן לפנות ל- 2-3 חברות הפקת סרטוני תדמית מובילות, להציג להם את כל מה שהגדרתם כלומר- סעיפים 1 עד 4 למעלה), ולבקש מהם הצעות מחיר מפורטות, הכוללות: תכולה, לוח זמנים להפקה, עלות וכן 'סרט ייחוס' שיהווה דוגמא ליכולת של חברת ההפקות להפיק סרטון תדמית לעסק שלכם, על פי ההגדרות שלכם.

7. בחירת חברת הפקות לסרטון שלכם-  הכי חשוב בהחלטה הזו, היא ההבנה שלכם על היכולת של מי שהציע באמת לעמוד במטרות שהגדרתם, ושגם התחברתם לסרטון הייחוס שהחברה הציגה לכם. כמובן חשוב לבחון מי הצוות שיעמוד מולכם בהפקה שלכם, ושאתם סומכים שבהינתן תקשורת טובה- אכן תקבלו את הסרטון שיעשה עבורכם את העבודה, ויניב תוצאות חיוביות לעסק. רק מאוד מומלץ שלא לקבל החלטה רק על סמך ההצעה הכי נמוכה כספית. אסור שזה יהיה התנאי היחיד לקבלת החלטה, כי אם זה התנאי היחיד, תמיד תמצאו מי שיעשה לכם את הסרטון יותר בזול. אני תמיד אומר שאין גבול תחתון למחיר נמוך. תמיד יהיה סטודנט לקולנוע 'רעב', שיסכים להפיק עבורכם סרטון תדמית בעלות מגוחכת, רק שיקבל את העבודה.  

8. הפקת הסרטון תדמית שלכם- ונכון, רק עכשיו אפשר לדבר על הפקת הסרטון תדמית לעסק שלכם. כמובן, כל העבודה המכינה לא תיתן לכם פתרון שיווקי, אם הסרטון לא יהיה מספיק טוב, כלומר- לא יצליח להעביר את המסרים השיווקיים, או יופק בצורה חובבנית. צריך סרטון תדמית מוצלח, עם סיפור מעניין שמחבר את קהל המטרה, כשהכל מופק בצורה הכי מקצועית. וכמובן, גם להפיץ את הסרטון ברשת, תוך טרגוט של קהל המטרה. זה כמבון כמעט יבטיח שתראו תוצאות חיוביות לעסק שלכם. בהצלחה!

 

לסיכום,  הפקה מוצלחת של סרטון תדמית לעסק צריכה להתחיל בהגדרת המטרות של הסרטון, זיהוי קהל המטרה, בדיקת הבידול התחרותי, הגדרת המסרים השיווקיים ובניית תקציב להפקת ולשיווק הסרטון. רק אחריי כל השלבים האלה, אפשר לפנות לחברות הפקה לקבלת הצעות מחיר.

מנהל שיווק- מתכנן לקדם את העסק באמצעות הפקת סרטון תדמית?

מתלבט ממה מתחילים, על מנת לוודא הצלחה בתהליך ההפקה?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראו סרטון של 30 שניות על חשיבות הפקת סרטון תדמית לעסק

סרטון קצר זה, באורך של 30 שניות בסך הכל, נועד להציג את היתרונות הרבים של הפקת סרטון תדמית לעסק. הסרטון מבוסס על קטעים קצרים מתוך מגוון גדול של סרטוני תדמית שהפקנו ללקוחות שונים, החל מעסקים קטנים, ועד לחברות תעשייתיות וחברות הייטק. היתרונות מוצגות באמצעות כותרות גדולות ומודגשות לאורך הסרטון. ממליץ לצפות לכל מי שבתהליך של הפקת סרטון תדמית לעסק שלו.

ראו סרטון תדמית לעסק שפיתח מכונת חיתוך יריעות פלסטיק חדשנית

סרטון תדמית לעסק קצר זה, באורך של כדקה, נועד לחשוף לקהל המטרה מכונת חיתוך יריעות פלסטיק חדשנית, שמבוססת על פטנט רשום. הפקה זו החלה רק אחריי תחקיר מעמיק של היכולות של המכונה, מול יצרנים של טכנולוגיה חלופית שנמצאת בשימוש כיום, ואחריי הגדרה ברורה של קהל המטרה, והבדול התחרותי. הסרטון מציג את הבידול בצורה מקצועית ומשכנעת.

ראו סרטון תדמית לחברת ביטוח נישתית

 סרטון תדמית זה, באורך של כ- 2 דקות, נועד לחזק את התדמית של חברת ביטוח נישתית. ההפקה החלה בהגדרת המטרות של הסרטון, ובעיקר- הגדרת קהל המטרה, והתמקדות בו. לכן הסרטון אכן פונה בעצם במדוייק לקהל המטרה, ומציג את הבידול התחרותי של החברה בתחום, תוך הצגת הנהלת החברה והחברה עצמה, לצורך בניית וחיזוק של הקשר האישי בין החברה לקהל המטרה.

ראו סרטון תדמית למערכת ניהול ובקרה של חוות גידול קנאביס רפואי

סרטון תדמית לעסק זה, באורך של כ- 1.5 דקות, נועד לקדם שיווקית את העסק מול קהל מטרה מאוד מוגדר: מגדלי קנאביס רפואי בעולם הדובר אנגלית. בעקבות תחקיר מעמיק בחברה, הבנו במדוייק את הבעייתיות שקיימת כיום בתחום, ומה היתרון התחרותי העיקרי של עסק זה. הפקת הסרטון התבססה על צילומי וידאו בתוך חוות גידול ישראלית, על מנת להראות את השילוב של המערכת בכל תהליך הגידול של הקנאביס הרפואי, כולל בקרה מדוייקת שעומדת בתקנים הכי מחמירים.