אם נסתכל על ההגדרה המילונית, אז: אסטרטגיה שיווקית היא גישה לטווח ארוך, צופה פני העתיד עם מטרה בסיסית להשיג יתרון תחרותי בר-קיימא. התכנון האסטרטגי כרוך בניתוח המצב האסטרטגי הראשוני של החברה, בניסוח הערכה ובחירה של אסטרטגיות מוכוונות שוק התורמות למטרות החברה ולמטרות השיווק שלה. או בפשטות- מה נדרש לעשות שיווקית, על מנת שהעסק יעמוד במטרות העסקיות שלו.
מהו תמהיל השיווק?
מקובל להציג ארבעה נושאים תחת מה שמוגדר כתמהיל השיווק, המוכר גם כארבעת ה-מ'-ים, והם:
1. מוצר- איזה מוצר אנחנו מעוניינים לשווק?
2. מחיר- מה יהיה מחיר היעד למכירת המוצר?
3. מקום/הפצה- איפה נמקם את המוצר על מנת שימכר הכי טוב, או דרך איזה צינורות הפצה נשתמש?
4. קידום מכירות- איך נקדם את המכירות בצורה הכי טובה?
סרטי תדמית יכולים לסייע משמעותית בגיבוש האסטרטגיה השיווקית, ככלי השיווקי המרכזי והיעיל ביותר. לפני שנבחן איך ניתן לעשות זאת בצורה שתבטיח תוצאות, נסתכל על סרט תדמית לדוגמא, שהפקנו לחברה ישראלית, כהוכח כמוצלח מאוד.
מנהל שיווק- מעוניין לקדם שיווקית את העסק?
מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?
ראה תחילה סרט תדמית למערכת טכנולוגית מתקדמת
בעקבות זיהוי בעיה אמיתית במערך הניהול של קווי ייצור מצד אחד, עם יכולת טכנולוגית מתקדמת של החברה, הם פתחו מוצר שמסייע לניהול קווי ייצור בצורה דיגיטלית ומבוקרת. סרט התדמית שהפקנו, יצר מודעות לפתרון, ועכשיו משווק בכמויות ללקוחות רבים.
כיצד סרטי תדמית יכולים לתרום ל'מוצר'?
מהרגע שהמוצר מוגדר, אנחנו ממליצים להפיק סרט תדמית לאותו מוצר, או אותו קו מוצרים. כלומר, במידה ומעוניינים לקדם מספר מוצרים, מומלץ להפיק סרט תדמית קצר ונפרד לכל מוצר. הדגש בסרטי תדמית אלה הוא הערך שהמוצר נותן ללקוח, והבידול שלו מהמתחרים (כלומר- במה מוצר זה יותר טוב מהמתחרים). שימו לב, אין להתייחס במפורש למתחרים. אלא, מתוך הניתוח של המתחרים שמבצעים במסגרת האסטרטגיה השיווקית, יש לחפש את הנושא העיקרי בו המוצר המוצג יותר טוב מהמתחרים, ולהציג אותו כנושא החשוב ביותר. הלקוחות כבר ידעו להבדיל בינו לבין המתחרים, ולבחור בטוב יותר.
במידה ומעוניינים לחזק את המיתוג של העסק, כחלק מהאסטרטגיה השיווקית, מומלץ להפיק סרט תדמית נפרד לעסק. סרט תדמית זה ישים דגש על הייחוד של העסק, מבחינת: יכולות ייצור, טכנולוגיה מובילה, כוח אדם מקצועי, קרבה ללקוח, כל מה שמייחד את החברה ומבדל אותה מהמתחרים. מומלץ לעשות את זה דרך סרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו, כי אין טוב ממראה עיניים. לקוחות מאמינים הכי הרבה למה שהם רואים, וגם מתחברים באופן כזה רגשית לעסק.
כיצד סרטי תדמית יכולים לתרום ל'צינורות ההפצה'?
מסתבר שסרטי תדמית הם הכלי הכי יעיל עבור צינורות ההפקה של המוצרים. מהרגע שהאסטרטגיה השיווקית בחנה מיהו קהל היעד, ודרך איזה צינורות הפצה מעוניינים להפיץ את המוצרים, לכל כזה צינור הפצה מפיקים סרט תדמית לכל מוצר, אשר פונה במדוייק אל קהל היעד המוגדר, ובעיקר- מציג בשפתו את הפתרון. 'שפתו' זה גם השפה המדוברת כמובן, אבל לא פחות חשוב בכל מה שרלוונטי לאותו קהל יעד (לבני נוער מדברים אחרת מאשר לבוגרים, וכן הלאה). שימו לב, הכנת סרט תדמית לצינור הפצה במדינה אחת, זה לא אומר לקחת סרט שהופק למדינה אחת, ולשנות את הקריינות לשפת המקום, ולהחליף כתוביות לשפת המקום. זה לא עובד כך. בכל מדינה יש דגשים שונים, בעיות שונות ותחרות שונה. השפה היא אחד ההבדלים, אבל לאו דווקא העיקרית. לכל שוק יעד, חייבים להכיר לעומק את הבעיות, את התחרות ואת השפה, ולהתאים את סרט התדמית לאותה מדינה.
כיצד סרטי תדמית יכולים לתרום ל'קידום מכירות'?
כאן זה כבר ידוע ממזמן, שסרטי תדמית הם הכלי השיווקי היעיל ביותר לקדם מכירות של מוצרים חדשים ובשווקים חדשים. צריך רק להגדיר באיזה אמצעי מדיה מתכננים לקדם את המוצר, ולהפיק את סרטי התדמית כך שיותאמו לאותה מדיה:
- קידום בגוגל- מקובל סרט תדמית של כ- 2 דקות, ובאיכות הכי גבוהה, עם קריינות בשפת המקום ובשפת קהל היעד.
- קידום ברשת חברתית- סרט תדמית קצר של עד דקה, באיכות טובה, עם קריינות כאופציה (כי ברשתות חברתיות בדרך כלל צופים בסרט ללא סאונד). במידה ויש קריינות, מומלץ להוסיף כתוביות לתמיכה בשמע גם ללא סאונד. שימו לב, במקרה של קידום באינסטגרם, הפורמט הנדרש הוא מרובע, ולא הרחב הסטנדרטי.
- קידום בתערוכות- סרט תדמית של כ- 2 דקות, המציג בצורה ברורה ופשוטה את עיקר היכולות והיתרונות, ללא קריינות כמובן. כלומר- חייבים שהמסרים יועברו דרך הויז'ואל בליווי כותרות גדולות ומודגשות למסרים העיקריים.
לסיכום, מנהל שיווק שמבצע איסטרטגיה שיווקית עבור העסק, יכול להנות מסרטי תדמית ממוקדים, אשר תומכים בצורה הכי יעילה בכל תמהיל השיווק.
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מיכשור רפואי לאוכלוסיה המבוגרת. קהל היעד למיכשור זה לא היה רופאים, אלא ישירות לאוכלוסיה המובגרת, אשר הייתה צריכה לקבל החלטת רכישה של המוצר. לכן, סרט תדמית זה מובסס על צילומי וידאו של קהל היעד שמשתמש במוצר, כך שגם רואים אנשים אחרים 'כמוך' שמשתמשים במכשיר, וגם רואים איך המכשיר נראה, מה ניתן לקבל ממנו, ואיך משתמשים בו, כשהכל מוצג בתוך פחות מ- 2 דקות, מלווה בקריינות של קריינית מקצועית, שהוקלטה באולפן קול אקוסטי.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר מציג את הפתרון הטכנולוגי המתקדם של חברה שפיתחה וייצרה את מכונת החירור המתקדמת, בטכנולוגיה חדשנית הרשומה כפטנט עולמי. סרט תדמית זה מיצב את החברה כמובילה בתחומה, ובעיקר בטכנולוגיה החדשנית, הגדיל את החשיפה של המכונה לקהל היעד, וקידם מכירות מהצגת סרט התדמית, שלווה בפגישת מכירות. כמובן, גם כל המפיצים בחו"ל של המכונה, השתמשו באותו סרט תדמית להציג אותו ללקוחות פוטנציאלים. באופן כזה, סרט תדמית אחד תמך בכל האסטרטגיה השיווקית של החברה.