סרטי תדמית- כשהמחיר הוא הפרמטר היחיד- כולם מפסידים!
'כמה עולה סרט תדמית'?
בשנים האחרונות הרבה לקוחות, שהם בעלי עסקים, פונים אלי בשאלה: כמה עולה סרט תדמית? מעבר לכך שאין תשובה לכזו שאלה, כי מאוד תלוי על מה מדובר, לאיזה צורך, מה רוצים להציג וכן הלאה, הרבה יותר מטריד הוא שזו השאלה הראשונה שבעלי עסקים שואלים. אני בהחלט יכול להבין את השאלה. כיום זה ידוע שהכלי השיווקי החשוב ביותר לכל עסק הוא סרט תדמית עבור העסק, ומכיוון שבעלי עסקים לא מבינים באיזה עלות זה כרוך להפיק סרט, אז זה טבעי שהם יתעניינו בעלות ההפקה. אבל, עדיף ששאלה זו תגיע רק אחריי שמלבנים מה העסק צריך מבחינה שיווקית.
על מה חשוב להקפיד כשמתכננים להפיק סרט תדמית עבור העסק:
1. שסרט התדמית יציג בצורה ברורה, לא למה החברה היא הכי טובה בעולם, אלא בעיקר את הבידול של החברה ביחס לתחרות. כלומר, במה החברה יותר טובה מהתחרות, ואיזה ערך היא יכולה לספק לי כלקוח. זהו הנושא הכי חשוב להצגה ללקוחות פוטנציאלים
2. צריך להציג לחברת ההפקה של סרט התדמית, לצורך מה מופק הסרט. האם לאתר האינטרנט של החברה, או לתערוכה, או לקמפיין פרסומי? לכל מטרה מפיקים סרט שנועד להתאים לאותה מדיה, כך שיהיה הכי יעיל עבורה, ויתן את מקסימום התפוקות לעסק שמבקש להכין את הסרט.
3. אם רוצים להציג את החברה, את התשתיות ואת עובדי החברה, מאוד מומלץ להפיק סרט וידאו שיציג את כל אלה בצורה הכי אמינה, וייצור חיבור רגשי בין הצופה, שהוא הלקוח הפוטנציאלי, ובין העסק. אבל, אם החברה מציגה קונספט חדשני, מומלץ להשקיע בסרט אנימציה, כי דרכו ניתן להעביר בצורה הכי יעילה את מהות הקונספט החדשני.
4. למרות ששימוש בסרט תדמית עבור העסק, הוא הדרך הזולה ביותר מבחינה שיווקית, שמאפשרת לחסוך הרבה הוצאות שיווקיות אחרות, כדאי לשתף את חברת ההפקות אם קיימת מגבלה תקציבית להפקת סרט התדמית ומהי. מבטיח לכם שחברות הפקה אחראיות ידעו להמליץ לכם מה כדאי לעשות במקרה כזה, וכבר היו לנו הרבה מאוד מקרים בהם המלצנו ללקוחות שלא להפיק סרט תדמית, אם התקציב מוגבל מאוד. מסתבר, שסרט שהופק בצורה זולה, עלול לפגוע בחברה, שתוצג באור שלילי. במקרה כזה- בהחלט עדיף שלא להפיק סרט.
לסיכום, סרט תדמית הוא האמצעי השיווקי היעיל והזול ביותר עבור העסק, אבל אסור שעלות ההפקה של הסרט תהיה הפרמטר המוביל בקבלת החלטות. סרט טוב ומושקע יכול להניב תוצאות בזמן קצר, בזמן שסרט לא מושקע עלול לגרום לחברה נזק.
מעוניין לפרוץ לשווקים חדשים, או לחשוף מוצר חדש ללקוחות קיימים?
ראו תחילה דוגמאות לשני סרטי תדמית שיווקיים
סרט תדמית לטלפון חכם של LG (סרט וידאו)
מדובר על סרט תדמית קצר, הממוקד בהצגת התכונות שעיקריות של טלפון חכם מתוצרת LG, כאשר שמים דגש על הבידול של הטלפון ביחס למתחרים, והערך שזה נותן ללקוח. בהחלט הושקעה מחשבה רבה בתסריט, בעיקר בכדי להציג את הבידול, וכן מדובר על הפקה מושקעת, שמתאימה ליוקרתיות של החברה ומוצר הדגל שלה.
סרט תדמית לחברת שורו מיחזור אלקטרוניקה (סרט אנימציה)
תחום מיחזור האלקטרוניקה הוא אחד התחומים המתפתחים בשנים האחרונות, בעיקר אחריי שהנושא התקבל בחוק. כיום עסקים חייבים למחזר אלקטרוניקה, אבל רבים לא מכירים את הנושא, ולא מבצעים זאת בפועל. הדרך המיטבית להציג קונספט חדש הוא באנימציה, ולכן המלצנו לחברה להשקיע בסרט תדמית באנימציה זה, שבפועל הוכח כיעיל ביותר. בתוך תקופה קצרה חברת שורו הפכה למובילת שוק בתחום.
ראו סרט תדמית למכשיר רפואי שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מכשיר רפואי לאוכלוסיה המבוגרת. מכשיר זה מאוד רלוונטי כיום כאשר הקורונה משתוללת, אבל יש חשיבות גדולה לצורת השימוש במכשיר, במיוחד מכיוון שהוא פונה לאוכלוסיה המבוגרת, שמתקשה בשימוש בצורה רגילה. לכן, סרט תדמית זה הוא מאוד מפורט, כולל קריינות ארוכה ומפורטת, בכדי לוודא שכל המידע מועבר בצורה תקינה
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראו סרט תדמית שיווקי לרשת מוסכים מיוחדת שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית רשת מוסכים, אשר מטפלת בתיקוני מעיכות פח ללא צורך בתיקוני פחחות מסיביים ותיקוני צבע. לכן גם הם קוראים לשיטה 'תיקונים יבשים'. בסרט התדמית, שצולם כולו בצילומי וידאו באיכות גבוהה, ניתן לראות בפועל איך מבוצעים בתיקונים במוסך. אבל, מכיוון שמדובר על נושא יחסית 'לא אטרקטיבי', שולב הומור בסרט, על ידי שילוב שחקן וצילומי שחור לבן, בהם מודגמים מספר אירועים של פגעיות בפח, ומה עובר על האדם שזה קורה לו. בהרבה סרטי תדמית אנחנו ממליצים לשלב צילומי וידאו שיוצרים הזדהות אצל הלקוח, וכפועל יוצא- מעודדים לבצע רכישה בעקבות צפייה בסרט התדמית.