בעולם התחרותי של ימינו, כמעט כל עסק נאלץ להתמודד מול תחרות, שמציעה במקרים רבים מערכות ופתרונות מאוד דומים. בהרבה מאוד מקרים, זה יוצר מלחמת מחירים, בה כולם בעצם מפסידים, כי כשמורידים מחירים אין לכך גבול, ותמיד יופיע עוד מתחרה שיוריד עוד יותר את המחיר. הדרך הנכונה להתמודד בשוק תחרותי היא באמצעות יצירת בידול בין העסק שלך לבין התחרות. צריך שהלקוח הפוטנציאלי יוכל בקלות להסביר לעצמו במה הפתרון המוצע עדיף על פני התחרות. בכדי לבצע בידול, העסק חייב להגדיר בצורה מדויקת את היתרונות התחרותיים שלו, ולמקד את היתרונות בשניים עד שלושה מסים עיקריים, אותם הוא אמור להעביר ללקוח.
הדרך היעילה ביותר להעביר מסרים ללקוחות, הינה באמצעות סרט תדמית או סרט מוצר, אשר מוצג ללקוחות פוטנציאלים בכל אמצעי המדיה החדשה, קרי: אתר אינטרנט, דפי נחיתה, בלוגים מקצועיים וכד.
חברת ההפקה יכולה לעזור לעסק לגבש את המסרים השיווקיים
איש שיווק של חברת ההפקה, מבצע תחקיר מעמיק של העסק, באמצעות פגישה מעמיקה עם אנשי העסק, הבנת מיהו קהל היעד, לימוד הפתרונות של העסק, ניתוח התחרות ומצב השוק, ובהתאם לכך בונים תסריט, אשר אמור לרכז את המסרים השיווקיים, ולהגדיר בצורה מילולית איך מתכננים להעביר את אותם מסרים ללקוחות פוטנציאלים.
סרט תדמית לעסק בוידאו או באנימציה?
ועכשיו כמעט תמיד מגיעה שאלת מיליון הדולר: איזה סרט להפיק, סרט וידאו או סרט אנימציה? זו תמיד ההתלבטות של בעלי העסקים, במיוחד כיום שטווח עלויות ההפקה נעשו מאוד דומים. לשאלה זו, אנחנו בדרך כלל ממליצים:
להפיק סרט וידאו- אם מדובר על עסק יצרני, עסק עם הרבה תשתיות שחשוב שהלקוח יראה אותן. אם חשוב שהלקוח יראה את המוצר, איך משתמשים בו, איך לקוחות אחרים משתמשים ונהנים מהמוצר. אם יש לפתרון דברים ייחודיים שכדאי שיראו אותם. עבור כל אלה- מומלץ להפיק סרט אנימציה.
להפיק סרט אנימציה- אם מדובר על פתרון עם תפישה חדשנית, שהכי נכון להציג אותה באנימציה. אם מדובר על אפליקציה חדשנית. אם אין חשיבות להצגת העסק והתשתיות שלו. אם את הייחוד של הפתרון, ניתן להבין בקלות באמצעות אנימציה. עבור כל אלה- אנחנו ממליצים להפיק סרט אנימציה.
בכל מקרה, סרט התדמית שמפיקים צריך להיות מאוד קצר וממוקד. המלצה שלנו 1-1.5 דקות, בהם מנסים להתמקד באותם 2-3 מסרים עיקריים. חשוב שהחלק הראשון של הסרט יסביר על איזה צורך הפתרון עונה, ומיד לאחריו למה הפתרון שהעסק מציע עונה בצורה מיטבית על אותו צורך.
אנחנו כישראלים מאוד מאוהבים במוצרים שלנו, ומאמינים שהם הכי טובים בעולם, ובהרבה מקרים זה אפילו מאוד נכון. אנחנו אוהבים להתהדר ביכולות הטכניות, ובביצועים החשמליים של כל מוצר שאנחנו מפתחים ומציעים. אבל, תמיד צריך להציג את הפתרון במשקפיים של הלקוח. כלומר, להתמקד בהצגת היתרונות ללקוח, מבחינת איזה ערך זה נותן ללקוח, ולא מה היכולות הטכניות של המוצר. לדוגמא: לטלפון סלולרי, לא להציג שהסוללה שלו בעלת קיבולת של 3500 מיליאמפר, אלא להציג כמה זמן ניתן לדבר בטלפון.
לסיכום, הדרך היעילה ביותר לבדל את העסק מול התחרות, הינה באמצעות הפקת סרט תדמית לעסק, בו מתמקדים במסרים השיווקיים העיקריים של העסק, ומפיקים סרט שיעביר בצורה הכי טובה את אותם מסרים, או באמצעות סרט אנימציה או סרט המצולם בוידאו.
ראו סרט תדמית לבנייני האומה שבירושלים אשר הופק לאחרונה
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר הופק לאחרונה עבור מרכז הקונגרסים בירושלים- בנייני האומה, לצורך קידום שיווקי של המקום בחו"ל. ברור שהצורה הכי יעילה להעביר את המסרים מכזה מקום, היא באמצעות סרט תדמית המבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו. לצורך הפקת סרט התדמית, בצענו כמה ימי צילומים וידאו, הן מרחפן והן ממצלמה קרקעית, כך שניתן היה לראות את המקום מבחוץ, והן הצגה ויזואלית של חלק ניכר מהאולמות המגוונים שבמקום, כולל בפעילויות שונות ממגוון כנסים ותערוכות שהיו במקום.
ראו סרט תדמית למרכז עוצמה בעכו שהופק לאחרונה
מדובר על סרט תדמית ארוך יחסית, באורך של כ- 4 דקות, אשר נועד לסכם פעילות רב שנתית של מרכז עוצמה בעכו. המטרה של הסרט הייתה להעביר מסר עיקרי שהוא: העצמה של אוכלוסיה שעבדה עם מרכז עוצמה. לכן, סרט התדמית מראיין גם את מנהלי התוכנית שבמרכז, ובעיקר מספר אנשים שעבדו במשך מספר שנים עם המרכז, ומה זה עשה להם. באופן כזה מועבר באופן בלתי אמצעי התהליך שהם עברו, של העצמה לאורך זמן. הסרט מבוסס על צילומי וידאו במרכז בעכו.