מדובר על יום צילומים, שהתקיים בזמן הסגר בכל המדינה, לצורך הפקת סדרה של מספר
סרטוני תדמית לחברה שמעוניינת לשווק את המוצרים שלה בארצות הברית. יום הצילומים היה מאוד מורכב, מכיוון שחייב צוות צילום גדול, שכלל: במאי צילומים, צלם, עוזר צלם, תאורן, ומאפרת, וכן נדרשו 4 שחקנים לסצינות שונות שצולמו באותו יום. גם מהלקוח הגיעו מספר אנשים, שעזרו בהיביטים הלוגיסטיים. עדיין, לא עברנו את ה- 5 אנשים במקום סגור, אלא בכל חלל נכחו רק האנשים שנדרשו לצילומים, כך שבסופו של יום שמרנו בהקפדה על דרישות התו הסגול, ודרישות החמורות של הסגר.
אז איך אפשר לקיים צילומים בזמן סגר, ולשמור על ההנחיות?
אכן, הפקת סרטוני תדמית, בזמן שקיים סגר בכל המדינה, מהווה אתגר אם רוצים לעמוד בכל הדרישות המחמירות של הסגר, אבל מסתבר שזה אפשרי, ויום הצילומים המורכב שקיינו בסוף שבוע שעבר הוא ההוכחה לכך.
אלה הדברים שהקפדנו עליהם בשבוע שעבר, בכדי להפיק את סדרת סרטוני התדמית:
1. קביעת סט צילומים נייטרלי- מכיוון שרוב מקומות העבודה סגורים, כמובן שלא ניתן לצלם סרטוני תדמית במקומות העבודה. אבל, אפשר בהחלט ליצור סביבות צילומים, מה שנקרא סט צילומים, נייטרלי. בשבוע שעבר שכרנו דירה, שנראית מתאימה לסביבה אמריקאית (סרטוני התדמית נועדו לשיווק בארצות הברית). אפשר כמובן גם לשכור ליום צילומים משרדים שמיועדים לצילומים (לא מקומות עבודה קבועים). בנוסף, ניתן לשכור אולפן מסך ירוק, בו מצלמים את הסרטונים, ובעריכה לשנות את המסך הירוק שברקע, לכל סביבת צילומים שנרצה. בכל מקומות אלה, אין מגבלה של עבודה חיונית.
2. הגעה לסט הצילומים- בזמן הסגר, רק עובדים חיוניים יכולים לנוע בדרכים. לכן, הוצאנו לכל משתתף בצילומים, החל מצוות הצילומים ועד לשחקנים, אישור עובד חיוני. חשוב היה להדפיס את האישור, ואיתו ניתן היה לעבור במחסומים של המשטרה.
3. צמצום מספר אנשים בחלל סגור למינימום- בסך הכל נדרשו להפקה זו הרבה מאוד אנשים, כאשר במהלך היום עברו בדירה כ- 20 אנשים. מכיוון שהמגבלה בחלל סגור הייתה של 5 אנשים בלבד, אז בכדי לעמוד בדרישה זו, כל האנשים המתינו בחצר של הדירה, בחלל פתוח תוך שמירת מרחק גדול ביניהם, ורק האנשים שנדרשו לצילומים נכנסו לחלל סגור בהתאם לצורך. תחילה, צוות הצילום והתאורה הכין את הסצינה, עד שהסט אושר על ידי במאי הצילומים. במקביל, בצענו חזרות על הסצינה הקרובה עם השחקנים בחלל אחר. רק אחריי שחלל הצילומים אושר, והשחקנים סיימו את החזרות, הם נכנסו לאזור הצילומים, ונשאר צוות צילום מצומצם, לצילום בפועל של אותה סצינה. השחקנים אופרו לפני כל סצינה בחלל נפרד, ואם נדרשו תיקוני איפור תוך כדי צילומים, הם יצאו לביצוע התיקונים. בנוסף, הותקן מוניטור גדול מחוץ לאזור שבו צולמו השחקנים, כך שאנשים נוספים יכלו לראות מה קורה בזמן הצילומים. זה היה חשוב ללקוח, והמוניטור החיצוני איפשר את זה. כמובן, לאורך כל היום כל המשתתפים היו עם מסכות (למעט הזמנים הקצרים של צילום השחקנים).
4. עריכת הסרטונים מהבתים של העורכים- כיום, כל עורך וידאו שעובד ביהב הפקות, יש בבית ציוד עריכה מקצועי, כולל כל התוכנות הנדרשות לעריכה מקצועית. חומרי הגלם מהצילומים הועברו דרך wetransfer לעורכים, עם התסריטים שהוכנו מראש, כך שהעורכים יכלו לעבוד מהבית, ולספק תוצרים מקצועיים ברמה גבוהה בלי לעבור על מגבלות הסגר. כל שלב ההערות של הסרטונים עבד על ידי העלאת כל
סרטוני התדמית ליוטיוב בקישור מוגן, כך שרק למי שיש את הקישור יכול לצפות בסרטונים. שיתפנו את הסרטונים עם הגורמים הרלוונטיים אצל הלקוח, כך שניתן היה לקבל מרחוק את ההערות לעריכה.
5. עבודת פוסט גם מהבית- אחריי שגרסת הביניים אושרה על ידי הלקוח, ניתן היה להעביר את סרטוני התדמית לעבודת פוסט סופית. גם חלק זה בוצע מהבית, מכיוון שגם האפטריסטים מחזיקים בבית מחשבים חזקים עם כל כלי הפוסט הנדרשים. שוב, גרסאות להערות מעלים ליוטיוב, ומקבלים את ההערות של הלקוח ליצירת גרסאות סופיות.