אז, מה התרומה העיקרית שלי בהפקת סרטי תדמית?
לפני שהקמתי את יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים, עבדתי בהייטק. כמהנדס אלקטרוניקה, התפקידים הראשונים שלי בהייטק היו תפקידי פיתוח מוצרים חדשים, תחילה כמהנדס פיתוח, ובהמשך כמנהל פרוייקטים עד מנהל מחלקת פיתוח. עבדנו במגוון תחומים, כאשר בכל תחום בדרך כלל פיתחנו מוצרים חדשים, בטכנולוגיות חדשניות. בהמשך הדרך, עשיתי תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק, ועברתי לעבוד בתפקידים שיווקיים, החל ממנהל מוצר ועד לסמנכ"ל שיווק וסמנכ"ל פיתוח עסקי בכמה חברות הייטק. עיקר השיווק היה בינלאומי, כך שהכרתי מגוון גדול מאוד של סוגי לקוחות בעולם.
בדיוק את כל אלה העברתי לעולם הפקת
סרטי תדמית. כיום, בכל הפקה שאנחנו מקבלים, התפקיד שלי הוא לבצע את התחקיר, שבעקבותיו מכין בריף לקופירייטר, שמכין את התסריט המפורט לסרט התדמית. בשל היותי מהנדס, קל לי מאוד להכיר את הפתרונות הטכנולוגיים, או את המוצרים המתקדמים, שאותם אנחנו אמורים להציג בסרט התדמית. בוחן ביחד עם החברה, את התכונות העיקריות של המוצרים, תוך שימת דגש על הערך שהלקוח מקבל. במקרים רבים, אני שומע מאנשי הפיתוח שמציגים לי את הפתרונות, כל מיני מספרים ופרמטרים, שאולי מרשימים מהנדסים, אבל לא בגלל זה לקוחות יקנו את המוצר. הם חייבים להבין את הערך שהלקוח מקבל. כלומר, גם אם מציגים לי 'מספרים', אנחנו מתרגמים את זה 'בשביל מה זה טוב ללקוח'? 'מה הלקוח יכול להרוויח מפרמטר זה'? וכן הלאה. כמהנדס, עם הרבה מאוד ניסיון שיווקי, זה יחסית קל עבורי. בשלב הבא, אנחנו מנתחים מי המתחרים למוצר המדובר, כאשר מתחרה יכול להיות חברה אחרת שמייצרת מוצר דומה, אבל צריך לבחון גם מתחרים מסוג 'פתרונות חלופיים'. במידה והמוצר החדש מחליף מוצר קיים, חייבים להבין מה הכדאיות של הלקוח להחליף את המוצר. כבר שמעתי לצערי יותר מפעם אחת משפטים של מנהלי שיווק בחברות: 'המוצר שלנו הכי טוב בעולם. רק יראו את המוצר שלנו- ומיד יזמינו'. זה טבעי שיצרנים מתאהבים במוצרים שהם מפתחים, ואולי אפילו באמת חושבים שיש להם את המוצר הכי טוב בעולם. מבחינתי, הכי חשוב להבין במסגרת התחקיר, במה המוצר שמפיקים עבורו את הסרט, יותר טוב מהתחרות. קוראים לזה 'בידול', כלומר- במה הוא נבדל לטובה ביחס לפתרונות אחרים או של יצרנים אחרים. את זה לדעתי הכי חשוב להעביר בסרט התדמית, כך שהלקוח לא רק יבין איזה ערך הוא מקבל מהמוצר, אלא גם למה כדאי לו לקנות דווקא את המוצר שלנו.
רק אחריי כזה תחקיר, שנמשך לפעמים 3-4 שעות בחברה, ניתן לסנן את עיקריי הדברים, ולגבש את הדברים הכי חשובים אותם נדרש להעביר
בסרט התדמית, באמצעות כתיבת התסריט. את כל הדברים האלה אני מרכז במסמך שנקרא 'בריף', שכולל לכל הפחות את התשובות הבאות: מי קהל היעד, תיאור קצר של הערכים שהמוצר מספק, מה היתרונות שלו ביחס לתחרות, ומה מניע את קהל היעד לבצע רכישה. במקרים מסויימים, אני שולח את הבריף לאישור הלקוח, לפני העברה לקופירייטר, מה שדי מבטיח הצלחה בהמשך.
תרומה נוספת שלי, שגם מתקיימת במסגרת התחקיר, היא סיור מוקדם באתרי הצילום. במידה ומדובר על עסק יצרני, מהניסיון שלי עדיף להפיק סרט תדמית המצולם בוידאו, עם עדיפות לצילום במקומות הפיזיים של העסק, כך שלקוחות פוטנציאלים יוכלו להתרשם באופן בלתי אמצעי בתשתיות של החברה, בכוח האדם, המעבדות, אולמות ייצור וכד. במהלך התחקיר, נושא זה נבחן לעומק. במידה ומחליטים שכדאי לשלב צילומי וידאו בחברה, מיד בסיום התחקיר, מבצעים סיור מוקדם בחברה, בו בוחנים מקומות אפשריים לצילום.