נחלק את האפליקציות לכמה סוגים:
אפליקציה לשימוש בתחום ספציפי, כמו "מעקב תוכנית כושר אישית", או "מעקב תוכנית דיאטה", או "מעקב הוצאות חודשיות"
ההמלצה: להפיק סרטון מוצר המציג את האפליקציה, כולל ראיון עם "מוביל דעה" ידוע בתחום (כמובן, בהתאם לתחום הספציפי שבו האפליקציה פועלת). לאחר שהסרט הועלה לאתר, יש לפתח תוכנית שיווקית המתמקדת בשוק היעד, ולהשקיע בה את מירב המשאבים השיווקיים.
אפליקציה שהיא כלי שימושי מתוחכם, אבל מתאימה לכל הקהל, כגון: "שיטת סריקה חדשנית", או "מערכת ייצוב למצלמה סלולרית"
ההמלצה: להפיק סרטון מוצר המציג את האפליקציה, כולל ראיון עם "מוביל דעה" בטכנולוגיה הרלוונטית (על פי התחום שבו מיושמת האפליקציה). התוכנית השיווקית חייבת להיות ממוקדת טכנולוגיה, קרי: הצגת האפליקציה בכנסים טכנולוגיים, או השתתפות בתחרויות של פתרונות טכנולוגיים בינלאומיים, מתוך תקווה לקבל כיסוי של האפליקציה במדיות שונות, ואולי גם זכייה בתחרות בינלאומית, שכמובן יגדיל מיידית את החשיפה.
אפליקציה שהיא משחק, לשימוש על ידי כל קהל (שזוהי כידוע האפליקציה הכי נפוצה)
ההמלצה: להפיק סרטון מוצר ויראלי, כזה שיפיץ את עצמו ברשתות חברתיות, ובכך יקבל חשיפה משמעותית לציבור הרחב. הקושי הגדול הוא ביצירת סרטון ויראלי, שיקושר מבחינת המסרים לאפליקציה. מאוד אתגרי מבחינה קריאטיבית, אבל- אפשרי.
לסיכום, פיתוח האפליקציה הוא רק השלב הראשון. לכל אפליקציה חייבים לפתח גם תוכנית שיווקית מתאימה, כזו שתחשוף אותו לקהל היעד. הכלי השיווקי המתאים ביותר לאפליקציות הוא סרטון מוצר, שגם הוא כמובן חייב להיות מותאם לקהל היעד.