מכיוון שמדובר על נושא מאוד רציני וחשוב, כל הנהלים כתובים תמיד בשפה מאוד משפטית, עם הרבה מאוד אזהרות ברמה של "עשה" או "אל תעשה". עובד שמחייבים אותו לקרוא את נהלי הבטיחות, עושה זאת כלאחר יד, רק בגלל שחייבו אותו, תוך מחשבה של "לי זה לא יקרה". אין ספק- צריך לחשוב אחרת.
כיום, עם הירידה הכול כך משמעותית בהפקת סרטים, והתפתחות התחום של סרטי ההדרכה, זה אך טבעי להפיק סרטי בטיחות. סרטים המציגים את הסכנות הבטיחותיות לעובדים, בו העובד יצפה אחת לתקופה לצורך רענון. כמובן, אם הפקת הסרט תהיה כמו ספר הנהלים הכתוב, התוצאה תהיה זהה, והמסרים לא יועברו לעובדים.
למרות הנושא החשוב, שהוא לפעמים שאלת חיים או מוות, מומלץ להפיק את סרט הבטיחות בצורה מעניינת, ואפילו הומוריסטית, כך שהעובד יסוקרן, יצפה בסרט ואף יפנים את כל המסרים.
על מנת להפיק סרטי בטיחות יעילים, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. הסרט חייב להיות קצר (פחות מ- 5 דקות)
2. הסרט חייב ליצור עניין אצל הצופה
3. מאוד מומלץ שהמסרים יהיו "עטופים" בהומור, ולא בטון "מוכיח, מאיים או נוזף"
4. הסרט צריך להיות מצולם ברחבי המפעל עצמו, על מנת שהצופה יזדהה עם המסרים
5. למרות שעובדי החברה אינם שחקנים, שוב מומלץ שהמשתתפים בסרט יהיו עובדי החברה. זה גם מייצר עניין, וגם מחבר את הצופה רגשית לנושא
6. חשוב שהמסרים העיקריים יודגשו בכמה אופנים אודיו-ויזואליים (תמונה, כותרות, סאונד וכד)
7. והכי חשוב- יש להפיק את הסרט באמצעות חברת הפקה מקצועית, ולא באמצעים הפנימיים של החברה. אסור שסרט שעוסק בנושא בטיחות יופק בצורה חובבנית.
לסיכום, למרות שנוהלי בטיחות הם נושא מאוד רציני וחשוב, על מנת להעביר אותם לעובדים בצורה שתהיה יעילה ומועילה, מומלץ להפיק סרט בטיחות, בצורה מעניינת ואפילו הומוריסטית, על ידי חברת הפקה מקצועית.
למאמרים נוספים בנושא הפקת סרטי הדרכה: סרטי הדרכה- מי צריך את זה? לחץ כאן
איך מומלץ להציג סרטי הדרכה? לחץ כאן