יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
סרטוני תדמית למימוש המטרות השיווקיות
מעוניינים לקדם את העסק? קודם כל תגדירו את המטרות השיווקיות!
הרבה שיחות ראשונות עם מנהלי עסקים ומנהלי שיווק מתחילות בשאלות: 'כמה עולה סרטון תדמית'?, או 'כמה זמן לוקח להפיק סרטוני תדמית לעסק'?  'מה עדיף סרטון תדמית המצולם בוידאו או סרט אנימציה'? המון שאלות שברור שהן חשובות, אבל לדעתי הן צריכות להיות השאלות שעולות רק אחריי שמגדירים 'מה המטרה השיווקית של העסק בהפקת סרטוני תדמית'? כלומר- קודם כל תגדירו את המטרה, ורק אחריי זה יהיה נכון לבחון עלויות, לוחות זמנים וכדומה. 

 

מהן מטרות שיווקיות?

המטרות השיווקיות הן אלה שמגדירים מנהלי העסק ומנהלי השיווק כיעדים עבור העסק, שלטובתן מעוניינים להפיק קמפיינים שיווקיים, אשר יעזרו לממש את המטרות השיווקיות, כאשר לכל מטרה שיווקית יש פתרון שונה שהכי מתאים לעמידה באותו יעד. 

ראו מספר מטרות שיווקיות מקובלות בעסקים:

1. חיזוק המיתוג של העסק- מדובר על עסקים מבוססים, בוודאי לא כאלה בתחילת דרכם, שמעוניינים להציג לקהל הלקוחות את המובילות שלהם בשוק היעד, והיתרונות שלהם ביחס למתחרים.

2. הגדלת מכירות של מוצר קיים- את זה בדרך כלל מגדירים כיעד שיווקי, כאשר מסתמנת ירידה במכירות של קו מוצרים קיים, ומעוניינים לחזק אותו. זה יכול להיות בקרב קהל יעד קיים, או באמצעות כניסה לקהל יעד חדש שגם הוא יכיר וירכוש את אותו מוצר, ובכך יגדיל את המכירות שלו.

3. חשיפה של קו מוצרים חדש- בדרך כלל, עם סיום פיתוח של קו מוצרים חדש, השיווק צריך לחשוף אותו לקהל היעד של החברה, בכדי שיתחיל להימכר, כאשר בדרך כלל זה בא על חשבון קו מוצרים קודם (הדגם החדש).

4. 'חינוך שוק'- זהו אחד המהלכים השיווקיים הכי מורכבים. כאן מדובר על חברות שהן מובילות שוק, עם מיתוג חזק, שמעוניינות להכניס לשוק קוספט חדש לחלוטין. כזה שלא מוכר ללקוחות, ולא נעשה כמוהו עדיין באותו שוק יעד. לדוגמא: הרגלת לקוחות לעבור מרכישה מסוכנים, לרכישה ישירה אונליין. מהלך כזה מחייב קמפיין שיווקי מסיבי, שמסביר בצורה הכי פשוטה וברורה את הקונספט החדש.
לסיכום, הדבר החשוב ביותר לבירור עם בעלי עסקים ומנהלי שיווק מהן המטרות השיווקיות שלהם לצורך הפקת סרטוני התדמית. כמובן, מול כל צורך יש להתאים את סרטון התדמית היעיל ביותר לתמיכה באותה מטרה.



אולי יעניין אותך גם:      סרטון תדמית שיווקי- בוידאו או באנימציה?


                                   סרטוני תדמית- פחות זה יותר!

מנהל שיווק- מעוניין לקדם שיווקית את העסק?

מעוניין להגדיל חשיפה בשווקים קיימים, ולחדור לשווקים חדשים?
 

ראה תחילה סרטון תדמית לחיזוק המיתוג של עסק לפיתוח וייצור מכלולים מכניים מתקדמים

מדובר על סרטון תדמית של כדקה וחצי, אשר מציג את תחומי הפעילות של החברה, יכולות הפיתוח המתקדמות שבחברה, ובעיקר- את מכונות הייצור המיוחדות שהחברה מייצרת בעצה, מה שנותן לה בידול משמעותי ביחס למתחרים. 

ראה לדוגמא סרטון תדמית לקידום מכירות שלמצלמת דרך מתקדמת לרכב

כאן מדובר על סרטון תדמית של כ 2 דקות, אשר מציג פתרון של מצלמת דרך חדשנית לרכב, הביצועים של המצלמה הן ביום והן בלילה, שזהו נושא ייחודי לחברה, וכן מציגים את החברה שעומדת מאחורי המצלמות ותומכת בלקוחות הן בזמן הרכישה והן בתחזוקה. זה שוב מבדל את המוצר ביחס לתפרונות חלופיים שמוזמנים באינטרנט, בלי לדעת מי עומד מאחורי המצלמות במקרה שישנן בעיות.
אז מה מומלץ ליישם מול כל מטרה שיווקית?
אין ספק שבשנים האחרונות הוכח שהכלי היעל ביותר לקידום מטרות שיווקיות הם סרטוני תדמית, וההפצה שלהם ברחבי המדיה החדשה (האינטרנט). אבל, לכל מטרה שיווקית יש להתאים את סרטוני התדמית המתאימים ביותר לקידום אותה מטרה שיווקית.

התאמת סרטוני תדמית למטרות השיווקיות השונות כוללת את הנושאים הבאים:

1. חיזוק המיתוג של העסק-  לצורך חיזוק המיתוג של העסק, אנחנו ממליצים להפיק סרטון תדמית בודד, אשר יציג את היתרונות של העסק ביחס למתחרים, היכולות של העסק, ואולי הטכנולוגיה החדשנית שבעסק במידה ורלוונטי. את סרטון התדמית מעלים לדף הבית של העסק, כך שישקף את כלל החברה וייצג את החברה לכל מי שנכנס לאתר החברה. כמובן אפשר לשלוח את הקישור לדף הבית, בו מוצג סרטון התדמית, בכל מייל עסקי של החברה. 

2. הגדלת מכירות של מוצר קיים- לצורך קידום מכירות של מוצר שנמצא כרגע במצב סטטי שהמכירות לא גדלות, או כאשר מתחילים לראות ירידה במכירות של המוצר. לצורך כך, אנחנו ממליצים להפיק 2 סוגי סרטוני תדמית: 

  - סרטון תדמית למוצר- מדובר על סרטון של כ- 1-1.5 דקות, אשר מציג את השימושיות והיתרונות של המוצר, כולל אנשים אחרים שנהנים מהמוצר, הדגשת הערך שהמוצר נותן ללקוח, והיתרונות שלו ביחס לפתרונות חלופיים. מומלץ שהסרטון תדמית יצולם בוידאו, כך שיתן לצופה בסרטון התדמית תחושה שהמוצר קיים, איך הוא נראה, ואנשים אחרים שמשתמשים בו ונהנים. את הסרטון מומלץ להעלות לדף המוצר באתר החברה (לא דף הבית).

  - סרטון תדמית מקוצר של המוצר- מדובר על סרטון תדמית של 0.5-1.0 דקה, אשר נועד להפצה ברשתות חברתיות. הסרטון חייב להיות מאוד ממוקד, כמו פרסומת בטלוויזיה, כך שיציג בעיקר למה המוצר המוצג יותר טוב מהמתחרים, ויציג בוידאו איך הוא נראה ושימושי. זה הכי יעיל בהפצה ברשתות חברתיות. לא לשכוח, אם ההפצה היא ברשת האינסטגרם, חייבים להשתמש בפורמט מרובע של הסרטון, כי צופים בו בטלפון במצב אנכי.


3. חשיפת קו מוצרים חדש- גם במקרה זה, לצורך הגדלת החשיפה של קו המוצרים החדש, אנחנו ממליצים להפיק 2 סוגי סרטוני תדמית: 

  - סרטון תדמית למוצר החדש- מדובר על סרטון של כ- 2 דקות, אשר מציג בצורה מקצועית את השימושיות והיתרונות של המוצר החדש, כולל אנשים אחרים שנהנים מהמוצר, הדגשת הערך שהמוצר נותן ללקוח, והיתרונות שלו ביחס לפתרונות חלופיים. מכיוון שמדובר על מוצר חדש, חייבים לשים דגש על היתרונות של המוצר ביחס למוצר קודם של היברה או של המתחרים, על מנת שאנשים יבינו למה כדאי להם להשתדרג למוצר החדש. מומלץ שהסרטון תדמית יצולם בוידאו, כך שיתן לצופה בסרטון התדמית תחושה שהמוצר קיים, איך הוא נראה, ואנשים אחרים שמשתמשים בו ונהנים. את הסרטון מומלץ להעלות לדף המוצר באתר החברה (לא דף הבית).

  - סרטון תדמית מקוצר של המוצר החדש- מדובר על סרטון תדמית כדקה, אשר נועד להפצה ברשתות חברתיות. הסרטון חייב להיות מאוד ממוקד, כמו פרסומת בטלוויזיה, כך שיציג בעיקר למה המוצר המוצג יותר טוב מהמתחרים, מה הייחוד של המוצר החדש שלא קיים במוצר הקודם או המתחרה, ויציג בוידאו איך הוא נראה ושימושי. זה הכי יעיל בהפצה ברשתות חברתיות. לא לשכוח, אם ההפצה היא ברשת האינסטגרם, חייבים להשתמש בפורמט מרובע של הסרטון, כי צופים בו בטלפון במצב אנכי.


4. 'חינוך שוק'- חינוך שוק לקונספט חדש ולא קיים, אנחנו ממליצים בדרך כלל לבצע רק לחברות מבוססות ומוכרות, כך שאנשים יהיו מוכנים להקשיב להם. גם במקרה זה, לצורך 'חינוך השוק' בקונספט החדש, אנחנו ממליצים להפיק 2 סוגי סרטוני תדמית: 

  - סרטון תדמית לקונספט החדש- מדובר על סרטון של כ- 2 דקות, אשר מציג בצורה מקצועית פשוטה וברורה איך נרא הקונספט החדש, מה המשמעויות שלו מבחינת הלקוח, איזה ערך הוא נותן ללקוח, ולה כדאי גם לו ליישם ולאמץ את הקונספט החדש. מניסיוננו, הדרך הכי יעילה להציג את הקונספט החדש הינה באמצעות סרטון תדמית המיושם באנימציה. את הסרטון מומלץ להעלות לדף המוצר באתר החברה (לא דף הבית).

  - סרטון תדמית מקוצר של המוצר החדש- מדובר על סרטון תדמית כדקה, אשר נועד להפצה ברשתות חברתיות. גם כאן הסרטון צריך להיות באנימציה, ומה שמקובל הוא פשוט 'לגזור' מתוך הסרטון הארוך מספר סרטונים קצרים להעלאה לרשת החברתית.

ראה לדוגמא סרטון תדמית קצר לקידום מכירות ברשת חברתית של מוצר ניקוי זכוכיות

כאן מדובר על סרטון תדמית מאוד קצר של כ 30 שניות, בו מנהלת חברה למוצרי ניקוי מקצועיים, מדגימה את הפעולה של מוצר ניקוי מקצועי לזכוכיות, אותו היא מציעה לקהל הבייתי, כך שכל אחד ואחת יכולים להתרשם מהיתרונות של חומר ניקוי זה.

ראה לדוגמא סרטון תדמית ל'חינוך שוק' בנושא מיחזור אלקטרוניקה

כאן מדובר על סרטון תדמית של כ- 2 דקות, אשר מציג באנימציה קונספט חדש, בו במקום לזרוק לזבל מוצרי אלקטרוניקה שיצאו משימוש, את היתרונות של מיחזור האלקטרוניקה. למרות שמדובר בחוק מדינה, מעטים מיישמים את החוק או מחוסר הכרות שקיים כזה חוק, או מכיוון שלא מכירים חברות שעושות את המיחזור. סרטון תדמית זה מציג את שני הנושאים, במטרה 'לחנך את השוק' להתנהגות צרכנית נכונה ומועילה לכל המעורבים.

ראו סרטון תדמית לחברת אקטיב מערכות שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד לחזק את המיתוג של חברת אקטיב מערכות, יצרנית תיוד לטיפולים קוסמטיים-רפואיים. סרטון זה מציג את מגוון מכשירים, בטכנולוגיות שונות, תוך הצגת הייחוד של הפתרונות והחברה, מה שממצב אותה כמובילה בתחום, וזו בדוק מטרת המיתוג. באופן עקיף, סוג כזה של סרטון שיווקי גם מקדם מכירות, אבל בהחלט פחות מסרטון שהיה ממוקד במכשיר בודד או בטכנולוגיה בודדת, שבדרך כלל מוצגים בסרטי מוצר מכירתיים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
במידה ואתה נדרש לבצע הדרכות של מוצרים חדשים ללקוחות, סרט הדרכה הינו פתרון יעיל ומקצועי, שחוסך עלויות הדרכה משמעותיות.

יהב הפקות- הפקת סרטוני תדמית לעסקים

ראו סרטון תדמית להשקת מוצר חדש בשוק יעד חדש שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם את התוכנה שפיתחה חברת אקולוג'יק בסרביה. התוכנה מוצגת באמצעות צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots). הצגת הבעיה, והחברה שפיתחה את התוכנה, היא באמצעות צילומי וידאו, על מנת ליצור חיבור רגשי בין קהל היעד לבין החברה והתוכנה. הקריינות בסרטון תדמית זה הינה בסרבית, כי מדובר על הגרסה לקידום שיווקי בסרביה. הסרט המקורי הינו באנגלית, שמקובלת ברוב ארצות העולם כשפה עסקית.