אני כבר הרבה שנים בעסקי הפקת סרטי תדמית לעסקים, אבל כל פעם מופתע מחדש. מידי פעם פונים אלי בעלי עסקים, במטרה שאפיק עבורם סרט תדמית. כשאני מנסה לדבר עם אותם בעלי העסקים על: מסרים שיווקיים, מטרות שיווקיות, יתרון תחרותי, קהל היעד וכד', באותם מקרים אני מקבל תגובה של "באיזה שפה אתה מדבר"?
לכן, על מנת שנדבר בשפה אחת, חשוב להדגיש:
סרט תדמית הוא אמצעי להעברת מסרים שיווקיים, הוא לא המטרה.
אמנם, אחד האמצעים היותר יעילים להעברת המסרים השיווקיים, אבל- רק בתנאי שהוקדשה מחשבה רבה למטרות שעבורן מעוניינים להפיק סרט תדמית.
מהן המטרות השיווקיות של סרט תדמית?
לפני שמחליטים להפיק סרט תדמית, קודם כל צריך בעל העסק להגדיר לעצמו את המטרות השיווקיות שברצונו להשיג. מטרות שיווקיות יכולות להיות:
הגדלת מכירות של מוצר קיים
הצגה/חשיפה של מוצר חדש ייחודי
גיוס כספים ממשקיעים לפיתוח העסק
שמירת יתרון תחרותי ומיצוב כמוביל שוק
סרטון תדמית להצגה בתערוכה/ברחוב על מנת למשוך תשומת לב של עוברים ושבים
סרטון תדמית להצגה בכנס מקצועי או כנס לקוחות
מגוון המטרות של סרטי תדמית הוא רב, וציינתי כאן רק מעט מהמטרות. ברור שלכל מטרה נדרש סרט תדמית אחר לחלוטין, עם מאפיינים אחרים.
מה נדרש להגדיר לפני החלטה על הפקת סרט תדמית?
לכן, לפני שפונים לחברת הפקת סרטי תדמית, לבקש הצעות מחיר, מאוד מומלץ לעשות "שיעורי בית". ברור שרק אתה כבעל העסק, מכיר הכי טוב את העסק שלך, ומה אתה רוצה להשיג. תרומה זו לא תגיע מחברת הפקת סרטי התדמית (להיפך, החברה עלולה בטעות לקחת אותך למקומות נוחים לחברת ההפקות, ולאו דווקא לצרכים שלך).
השאלות שאתה כבעל העסק צריך לשאול את עצמך הם:
מה אני רוצה להשיג באמצעות סרט התדמית (קידום מכירות, חשיפת מוצר, מיצוב/נוכחות וכו)?
מי קהל היעד של הסרט (בפני מי אני רוצה להציג אותו)?
איפה הסרט יוצג (באינטרנט, בכנס, בחלון ראווה וכו)?
איזה מוצר או שירות אני מעוניין להציג (כאשר לעסק יש מספר קווי מוצרים, חשוב להתמקד)?
האם יתלוו לסרטון התדמית אמצעי שיווק נוספים (באנרים פרסומיים, מודעות, פרסומות וכו')?
עם ההחלטות האלה, ניתן לפנות לחברת הפקת סרטי תדמית, לדיון על התכנים.
הכי חשוב- היתרון התחרותי
למרות המגוון הרחב של המטרות שעבורן מפיקים סרטי תדמית, קיימים מספר נושאים שיופיעו בכל סרט, כגון: תיאור המוצר/השרות, תיאור העסק. בנוסף, יהיו נושאים נוספים שיותאמו למטרות הסרט, כגון: קצב, מולטימדיה, כותרות.
אולם, הנושא החשוב ביותר, שאמור להופיע בכל סרט תדמית, הוא היתרון התחרותי. כיום, כמעט לכל מוצר שנחשוב עליו, קיימים ספקים רבים, אפילו למוצרים שנחשבים חדשניים. על אחת כמה וכמה, כאשר המוצר/שירות שאתם מציעים, מתחרה בשוק רווי, עתיר מתחרים.
חשוב ביותר, לבדוק את התחרות, ולבחון ביסודיות מה היתרון היחסי של המוצר שלנו ביחס לתחרות. חשוב לחשוב במושגים של תרומה או ערך נוסף ללקוח. לא להיתפש ליתרונות טכנולוגיים, כי ללקוח לא אכפת מטכנולוגיה- אלא רק מה הערך הנוסף שהמוצר מספק לו.
תמיכה שיווקית בהגדרת היתרון התחרותי בסרט תדמית
בהרבה מקרים, בעלי העסק כל כך "מאוהבים" במוצר שלהם, שקשה להם לראות את היתרונות או החסרונות האמיתיים של המוצר שלהם. במקרים אלו, מומלץ לבעל העסק לפנות למומחה שיווקי, שיבדוק את המוצר, ואת המוצרים והיצרנים המתחרים בשוק, ויסייע בהגדרת היתרון התחרותי. ברוב חברות ההפקה שאני מכיר, הרקע של המובילים בחברות הוא של קולנוענים, לכן- במידה ונדרש מומחה שיווקי, רצוי לפנות לחברות ייעוץ שיווקי, ולא להתבסס על חברות הפקת סרטי תדמית. במידה והיכולת קיימת בחברת ההפקות, יש לכך יתרון משמעותי, שאז הן ההיבטים השיווקיים, והן ההיבטים הקולנועיים משולבים, ומאפשרים הפקת סרט תדמית שיענה בצורה מיטבית על הצורך שלך כבעל העסק. אחת החברות, אשר בלטו בשנים האחרונות בכך ששילבו יכולות שיווקיות עם יכולות קולנועיות, היא יהב הפקות, שהמייסד שלה- עוזי יהב- הוא בעל ניסיון של כעשרים שנה בהייטק, בתפקידים בכירים כגון: סמנכ"ל שיווק או סמנכ"ל פיתוח עסקי, אותם שילב עם לימודי קולנוע וניסיון בהפקות בטלביזיה.
סרטי תדמית שונים לצרכים שונים
מטרות וצרכים שונים, כמו שפרטתי למעלה, מולידים סרטים שנראים אחרת לחלוטין. על סוגי הסרטים השונים קרא את המאמר: הסוגים השונים של סרטי התדמית, הכוללים גם דוגמאות.
לסיכום, סרט התדמית הוא רק אמצעי להעברת מסרים. רק אחרי שאתם כבעלי העסק, עברתם את כל התהליך הנ"ל, סביר שיהיו בידכם כל ההגדרות המקדימות הנדרשות לצורך הפקת סרטי התדמית. רק בשלב הזה, מומלץ לבקש הצעות מחיר מכמה חברות הפקה, ואז להשוות בין ההצעות ולבחור את המקצועית ביותר. באופן כזה מובטח לך שהסרט יענה על הציפיות שלך, וישמש אמצעי מיטבי לקידום המטרות שהגדרת לעצמך.
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית את מרכז הקונגרסים שבירושלים- בנייני האומה. סרט זה הופק לאחר תחקיר מעמיק בו ניסינו להבין את הבידול של בנייני האומה, על מנת להדגיש אותם בסרט התדמית. גרסה זו של הסרט נועדה לקידום שיווקי בארץ. הפקנו סרט נוסף, עם כתוביות וקריינות באנגלית, על מנת לקדם את מרכז הקונגרסים גם בחו"ל. מסתבר, שהבידול של מרכז הקונגרסים נכון גם לארץ וגם לחו"ל, כך שלא נדרשנו להפיק סרט תדמית אחר למטרת קידום שיווקי בחו"ל.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראו סרט תדמית לחברת מיחזור אלקטרוניקה שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, שהוא למעשה סיור וירטואלי בחברה, שמבוסס כולו על צילומי וידאו בכל התשתיות של החברה. לסוג כזה של חברות, מקובל להפיק סרט תדמיטת באנימציה, אשר מסביר את הקונספט של מיחזור אלקטרוניקה. הבעיה שסרט באנימציה לא מציג את התשתיות שמאחורי החברה. לכן, גם חברות שאין להן כלל תשתיות, יכולות להפיק סרט אנימציה, ולשכנע עסקים להעביר אליהם את מכשירי האלקטרוניקה שיצאו משימוש. אבל, במידה ורואים את העסק שמאחורי הסרט, כולל כל תשתיות האבטחה שלהם, הרבה יותר קל להשתכנע בחיוניות הנושא, ללא כל חשש אבטחה. לכן גם סרט תדמית זה זכה לצפיות רבות, בכל אמצעי שבו הוא הופץ.