1. תחקיר- זהו השלב הראשון בתהליך ההפקה. מדובר על מפגש של כמה שעות, בין נציג חברת ההפקה, לבין מובילי העסק. מטרת הפגישה להבין לעומק את פעילות החברה, השוק בו היא פועלת, קהל היעד, היתרון היחסי של העסק ביחס למתחרים, ומהם המסרים השיווקיים העיקריים שנדרש להעביר בסרטון התדמית המתוכנן. בעקבות התחקיר, נציג חברת ההפקות מכין בריף מפורט על העסק. בדרך כלל, תהליך כזה לוקח שבוע.
למאמר בנושא: מפיק סרט תדמית לעסק? תחקיר בכל מחיר!
2. גיבוש קונספט ויזאולי- כל בעל עסק חולם שיהיה לו סרטון תדמית מיוחד, כזה שלא ראו אף פעם. זו גם השאיפה שלנו בהפקה של סרטוני תדמית. אבל, עדיין לכל סוג סרט יש סגנון ויזואלי שצריך להחליט עליו מראש, לפני שנכנסים לתכנון תכולת הסרט (התסריט). שלב זה מתבצע במשותף עם הלקוח, וגם בדרך כלל אורך כשבוע.
למאמר בנושא: מהם השיקולים לבחירת סגנון ויזואלי לסרטון תדמית?
3. כתיבת תסריט- על בסיס הבריף שהוכן בעקבות התחקיר, קופירייטר של חברת ההפקות מכין את התסריט לסרטון התדמית. התסריט בדרך כלל הוא טבלה עם שתי עמודות: 'מה רואים' ו'מה שומעים' בכל רגע נתון בסרט. באופן כזה ניתן לדמיין את מהלך הסרט, כאשר מבינים מה מצפים לראות בסרט, ואיזה קריינות תלווה כל שלב. התסריט בעצם גם מגדיר את אורך הסרטון, כאשר כיום השאיפה שסרטוני תדמית לא יהיו יותר ארוכים מ- 90 שניות.
למאמר בנושא: תסריט- הנושא הכי חשוב בהפקת סרטון תדמית
4. יום צילומים- יום צילומים בדרך כלל כולל צוות של 2-3 אנשים מחברת ההפקה: צלם מקצועי, עוזר צלם ובמאי צילומים. בסרטוני תדמית הכוללים גם הרבה הקלטות סאונד מקובל להוסיף לצוות מקליט עם ציוד הקלטה. למרות הגודל הקטן יחסית של מצלמות הוידאו החדשות (DSLR), עדיין נדרש להביא ליום הצילומים ציוד רב, הכולל: חצובות, מתקן לניוד של המצלמה (מיני-סטדיקאם), תאורה מסוגים שונים, רפלקטורים ועוד. יום צילומים נמשך בדרך כלל כ- 8 שעות. תיאום יום צילומים מתבצע בדרך כלל בהתראה של כשבוע, אחריי שהסתיימו כל ההכנות לצילומים, וכל המשתתפים זמינים.
למאמר בנושא: הפקת סרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו
5. עבודה עם שחקנים- ישנם ימי צילום, בהם נדרש לצרף גם שחקנים שייצגו או יציגו את העסק, כמו למשל פריזנטורים. שחקנים בדרך כלל די יקרים, החל מ- 2,500 ש"ח ליום צילומים של שחקן, אפילו לא עם ניסיון רב בעבודה מול מצלמה. לרובם יש סוכן, או שעובדים דרך סוכנויות, מה שמגדיר את העלויות שלהם. יום צילומים של שחקן הוא של כ- 8 שעות (לפעמים גם 10 שעות). השחקנים הם חלק מצוות של יום הצילומים, מה שמחייב כמובן להביא אותם למקום הצילומים, ולדאוג לכלכלתם. בנוסף, כאשר עובדים עם שחקנים, די נדרש להוסיף לצוות הצילום גם מאפרת לכל יום הצילומים.
למאמר בנושא: סרטי תדמית- עם או בלי שחקנים?
6. צילומים מרחפן- ישנן הפקות, ובמיוחד כיום, בהן משלבים צילומים מרחפן. המשמעות של צילומים מרחפן הינה שקודם כל נדרש לתאם עם המשטרה את הצילומים, והצוות שמגיע למקום חייב לכלול מטיס רחפן עם רישיון, ושההטסה מבוטחת כולל נגד צד ג'. בדרך כלל מספיק חצי יום צילומים (כ- 3 שעות).
למאמר בנושא: שילוב צילומי רחפן בסרטון תדמית
7. צילומים באולפן מסך ירוק- ישנן הפקות, בהן במקום לצלם במשרדי העסק, או צילומי בשטח, מצלמים באולפן מסך ירוק. אולפן זה כשמו כן הוא, זהו אולפן רחב ידיים, כשהרצפה, החלק האחורי וצדדיו צבועים בצסע ירוק מיוחד, אותו ניתן להסיר בעריכה ולשתול במקומו תמונות סטילס או סרטוני וידאו, ובעצם להעתיק בעריכה את הדמויות המצולמות באולפן למקומות שונים. יום צילומים באולפן הוא כ- 8 שעות. חלק משמעותי בהצלחת הסרת הרקע הירוק באולפן זה שהאולפן יהיה מספיק גדול, כך שהשחקנים יוכלו לעמוד רחוק מהרקע, בלי שיוטל צל על הרקע, והתאורה במקום שתוכל ליצור תנאי תאורה כמו אלה הקיימים בצילומי הסטילס או8 סרטוני הוידאו של הרקע.
למאמר בנושא: צילום סרטון תדמית לעסק באולפן מסך ירוק
8. הקלטת קריינות- אנחנו בדרך כלל ממליצים ללקוחות לשלב בסרטוני התדמית קריינות מקצועית, ולא קריינות של אחד מאנשי העסק, או שאנשי העסק עצמם יצולמו וידברו בסרטון. הם לא שחקנים, ואיכות הקול שלהם והמובנות פחות טובים. הקלטת קריינים מקצועיים, שהם גם שחקנים, בעלי דיקציה מושלמת שיוצרת מובנות גבוהה, ומוקלטים באולפן קול אקוסטי נטול רעשים, מאפשר קריינות מקצועית, שמשדרגת את הסרטון. אנחנו בדרך כלל עובדים עם בתי הקלטות, שיש להם מאגר של קריינים וקרייניות בשפות שונות.
למאמר בנושא: שילוב קריינות מקצועית בסרטי תדמית לעסקים
9. עריכה- זהו השלב בו מאגדים את הכל ביחד, צילומי הוידאו וצילומים מרחפן, ההקלטות של הקריינות המוזיקה וכן הלאה, בכדי לממש את התסריט שהוגדר בשלב הראשוני של ההפקה של סרטוני התדמית. שלב זה כולל עורכים מקצועיים של חברת ההפקה, בשילוב עם אפטריסטים שדואגים לתוספות הגרפיות שבסרט, האפקטים, הכותרות הדינמיות ותיקוני הצבע.
למאמר בנושא: סגנונות עריכה שונים של סרטי תדמית