יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
האם אינטלגנציה מלאכותית (.A.I) היא איום או הזדמנות להפקת סרטוני תדמית?
נכתב:  פברואר 2023
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית,שהופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

 

תחילת 2023- כולם מדברים על אינטלגנציה מלאכותית (.A.I)

כמהנדס אלקטרוניקה, כבר שנים אני שומע על השקעות עתק באינטלגנציה מלאכותית, ועל כוונה לשלב אותה במערכות מתוחכמו שונות, במטרה לשפר את האלגוריתם שלהם, וליצור מכונות 'חכמות', שידעו לנתח מצבים מורכבים ולהפיק פתרונות חכמים ומיוחדים לבעיות מורכבות, תוך התפתחות מתמדת. אבל בתכלס- לא ראיתי את זה קורה כמעט בשום מערכת, למרות השקעות עתק. 

אבל, בדצמבר 2022 פרץ לחיינו הצ'אטבוט המהפכני של OpenAI שנקרא ChatGPT, וכבר כולם מדברים על אינטלגנציה מלאכותית כדבר הבא שיחליף את כולנו. מסתבר שהצ'אטבוט כבר רשם היסטוריה מבחינת התפוצה שלו: הגיע למעל 100 מיליון משתמשים בתוך חודשיים מהשקת השירות. אפילו טיקטוק, האפליקציה הכל כך פופולרית, הגיעה ל- 100 מיליון משתמשים בתוך 9 חודשים, ואינסטגרם בתוך 30 חודשים. נדמה שהצ'אטבוט כל כך 'חכם', שנדמה שהוא יודע לעשות הכל, ובמקרב לא מעט בעלי מקצוע אני שומע חששות כאילו הוא הולך להחליף את כולנו. ממש נתפס כאיום לבעלי מקצוע רבים, כולל מקצועות אומנותיים או מקצועות מאוד יצירתיים.

לפני שאציג איך אני תופס את האינטלגנציה המלאכותית, בהקשר של הפקת סרטוני תדמית, ראו סרטון תדמית מאוד מורכב שהפקנו לאחרונה, עדיין ללא אינטלגנציה מלאכותית:

 

אז מה כל כך מיוחד ב ChatGPT? 

הצ'אטבוט המתוחכם שפרץ לאחרונה לחיינו, מפתיע בעיקר בכך שהוא ממש פשוט להפעלה, כך שכל ילד יכול 'לשוחח' איתו, בעיקר דרך שאלות, ולקבל תשובות אינטלגנטיות, כאלה שמתבססות על ידע עצום, וממש לנהל שיחה אינטלגנטית במגוון נושאים, כשכול הזמן הוא מתפח ולומד. אחד החסרונות העיקריים של הצ'אטבוט זה שהוא יכול בשיחה לענות בביטחון רב תשובה שגויה, על בסיס מידע שהוא 'המציא',ולא על עובדות.

כבר כיום ניתן לקבל מהצ'אטבוט את הנושאים הבאים:

1. תשובות טקסטואליות לשאלות- הצאטבוט מסוגל לנסח תשובות אינטילגנטיות לשאלות ממוקדות. ניתן לבקש הסבר למושגים לא מוכרים, ובמקום כמו גוגל שמפנה לאוסף קישורים בהם נמצאת אולי התשובה, הצ'אטבוט מספק את התשובה (לגביי הדיוק- כמו שאמרנו- לא בהכרח). 

2. לייצר חומרי גלם טקסטואלים- על בסיס בקשות מנומקות, ומעט איטרטיביות מול הצ'אטבוט, ניתן לקבל מגוון חומרי גלם מושלמים כתוצרים, כגון: לנסח מכתבים, לכתוב עבודות אקדמיות, לפתור בעיות מתמטיות, לכתוב שירים, לכתוב תסריטים, וכן הלאה

3. לייצר חומרי גלם ויזואליים- בשילוב עם תוכנות גרפיות, הצ'אטבוט מסוגל להפיק תוצרים ויזואלים מדהימים, החל מציורים מדהימים ומוטרפים, סרטונים שנראים כמו הזיות, ואפילו סרטוני אנימציה (שבשלב זה עדיין ברמה מאוד נמוכה).

 ראו מקבץ מתוך סרטי תדמית שהפקנו בשנה האחרונה

מדובר על הפקת סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקית את חברת ריוסול, אשר פיתחה מערכת מתוחכמת לניהול ובקרה של גידול קנאביס רפואי, הצליחה לשלב את המערכת בעשרות חוות גידול בארץ, ועכשיו מתכננת להתחיל לשווק את המערכת בחו"ל, ולצורך כך הפקנו סרטון תדמית זה. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו של המערכת, כפי שהיא משולבת בחממת גידול קנאביס רפואי בארץ, כך שניתן לראות את השילוב המוצלח של המערכת לאורך כל תהליך הגידול, החל מצמח האם ועד לשקיות הסופיות של חומר הגלם ביציאה מהחווה. בכך, המערכת תואמת בצורה מלאה לכל דרישות הרגולטורים, וזה הבידול המשמעותי של ריוסול ביחס למתחרים. 

מאמרים נוספים בנושא סרטוני תדמית, שאולי יעניינו אתכם:



מה עלות הפקת סרטוני תדמית?

                              
עלות הפקת סרטון תדמית לא חייבת להיות יקרה

 ראו סרטון תדמית למיכשור רפואי מתקדם

מדובר על מיכשור רפואי לאוכלוסיה מבוגרת, שמסוגל לבצע מגוון בדיקות, אך מחייב שימוש נכון, ושיכנוע של אוכלוסיה מבוגרת להשתמש בכזה מוצר. תהליך התחקיר היה מאוד ארוך, וחייב לימוד מעמיק הן של המוצר, הן של התחרות, והן של הרגלים של קהל היעד. אין ספק שצ'אטבוט מסוג ChatGPT, היה יכול לתרום משמעותית הן בשלב התחקיר, והן בשלב כתיבת התסריט, לצורך הפקת סרטון תדמית זה. 

 ראו כתבה מרתקת על הפקת קליפים הזויים מבינה מלאכותית עבור אברהם טל

בכתבה זו אברהם טל מציג את ההפקה החדשה של שירים שלו, שיהיו מלווים בקליפים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, שנראים ממש הזויים, ולכן הוא קורא להם 'כמו על LSD'. אברהם טוען שהאלבום החדש הוא 'אלקטרוני, דארקי, וטריפי, ולכן רצה שגם הקליפיפים שילוו את השירים יהיו כאלה, ואת זה הוא הצליח להשיג עם הבינה המלאכותית. בקליפים משולבים צילומי וידאו אמיתיים של אברהם טל, איתם המודל למד את הנראות של אברהם טל, ובכך איפשר לייצר עולם הזוי ולא מציאותי, בו אברהם טל האנימטיבי פועל.

 

אז איך ChatGPT יכול להיות קשור להפקת סרטוני תדמית?

קודם כל, מבחינת הפקת סרטוני תדמית, ברור שלא מדובר כאן באיום, ובוודאי לא בטווח הקצר.  עדיף לראות קודם כל, איזה הזדמנות נפתחת לנו כמפיקי סרטונים מהצ'אטבוט הכל כך חכם הזה. 

בטווח זמן המיידי, ניתן להעזר ב ChatGPT להפקת סרטוני תדמית בנושאים הבאים:

1. תחקיר- אין ספק, כבר כיום ChatGPT יכול לסייע בהכנת תחקירים. כמובן, עדיין נדרש תחקירן בלופ, שייפגש עם העסק עבורו מתכננים להפיק סרטון תדמית, ילמד את מה ההיצע של העסק, ומי המתחרים העיקריים מולם העסק מתמודד. על בסיס מידע זה התחקירן יתקשר מול הצ'אטבוט, עם שאלות מנחות במטרה להבין מה הבידול של העסק מול המתחרים, שזה יהיה הנושא העיקרי שיודגש בהמשך בהפקת סרטון התדמית לאותו עסק. בהחלט מהלך שיכול להקל על התחקירן, ולספק מידע אובייקטיבי באמת, שלא מוטה על ידי מנהלי השיווק של העסק, שבדרך כלל רואים בעיקר את היתרונות של המוצר אותו הם מעוניינים לקדם.

2. כתיבת תסריט- על בסיס התחקיר המעמיק שיבוצע על ידי התחקירן מול הצ'אטבוט, ניתן חלהגדיר עכשיו את המתווה לסרטון התדמית, והצ'אטבוט יכול להכין תסריט שישקף בצורה הכי אמינה ומדוייקת את הבידול של העסק או המוצר שמעוניינים להציג בסרטון. מהלך זה יכול לחסוך לחלוטין את תקפיד הקופירייטר. עדיין, צריך אנשים בלופ, הן מצד חברת ההפקות של סרטוני התדמית, והן מצד הלקוח, שיעברו על התסריט ויאשרו אותו. 

3. תכנון הפקת יום צילומים- ברגע שמלמדים את ChatGPT מה נדרש לבצע ביום צילומים, ומי משתתף, הצ'אטבוט יכול להכין תוכנית הפקה מפורטת, כולל ה Shooting הנדרש ביום הצילומים, מה שיחסוך לשלב מפיק לקראת יום הצילומים, שזו בדרך כלל עלות כבדה על עלות הפקת הסרטון, ודי מובטח שהצ'אטבוט לא 'ישכח' כלום, כמו שלפעמים קורה בעבודה עם בני אדם, במיוחד כאלה שעובדים בלחץ, לקראת יום צילומים.

4. הכנת סרטוני אנימציה- כבר כיום ChatGPT, מחובר לתוכנות גרפיות מסוגל להפיק סרטוני אנימציה קצרים, שעדיין נראים באיכות מאוד נמוכה, ו'לא אנושיים' (כמו שהודגם בסרטון קצר שהוכן על ידי ChatGPT כפרק בסדרה סיינפלד). אבל, בהחלט צפוי שיפור משמעותי בתוך זמן קצר יחסית, מה שיאפשר על בסיס תסריט טוב ומאושר של הסרטון, להפיק סרטון תדמית באנימציה ברמה גבוהה, ובעלות זניחה ביחס להפקות כאלה כיום, שהם בעלות שמתחילה בעשרות אלפי שקלים. 


לסיכום, אניטיליגנציה מלאכותית (.A.I) כמו שמתחילה להיות מוצגת באפליקציות כגון ChatGPT, בהחלט מהווה הזדמנות משמעותית להוזלת עלויות של הפקת סרטוני תדמית, גם אם מייתרים תפקידים מסויימים בתהליך. התרומה יכולה להגיע כבר כיום בנושאים כגון: סיוע בתחקיר, כתיבת תסריט, תכנון יום צילומים ואפילו הכנת סרטוני אנימציה. לכן, מומלץ לכל חברת הפקת סרטוני תדמית להסתייע בכאלה אפליקציות, ובוודאי שלא להרתע.