התוצאות השיווקיות של סרטון תדמית תלויים גם בדרך בה הוא הופץ לקהל היעד
אין ספק, צריך לדעת איך להפיק סרטון תדמית, כך שייתן תוצאות חיוביות לעסק שעבורו הוא הופק. צריך לדעת בעיקר איך להציג את הבידול של העסק ביחס למתחרים, מה שיבהיר לקהל היעד למה עדיף להם לפנות אל אותו עסק בכדי לקבל פרטים נוספים הקשורים במוצרים שהוצגו להם בסרטוני התדמית. אבל זה כמובן רק בתנאי שאכן הסרטון הגיע אל קהל היעד, ואותו קהל אכן צפה בסרטון. במאמר זה נתמקד בהצגת הדרך לבחירת הפלטפורמה המתאימה בדיגיטל, כך שאכן הסרטון יגיע אל קהל היעד של המוצר שלכם.
ראו תחילה סרטון תדמית קצר שהופץ בפייסבוק, ואכן הגיע אל קהל היעד, ויצר חשיפה גדולה לעסק:
בחירת הפלטפורמות הנכונות להפצת סרטון תדמית אנחנו ממליצים על הדרך הבאה לבחור את הפלטפורמה בה תפיצו את סרטון התדמית לעסק שלכם:
1. מקום התחלתי: יוטיוב- יוטיוב הוא אתר קל, פשוט וחינמי, לשימור והורדת סרטוני תדמית באיכות גבוהה, שגם מתאים את איכות השידור של הסרטון בהתאם לאמצעי הצפייה של הצופה בסרטון התדמית. יתרונו הגדול של יוטיוב הוא בקהל הרחב והפוטנציאל להגעה לקהל היעד באמצעות מודעות ממומנות ומטורגטות, וכן פרסומות ממומנות שמתאימות לקהל היעד.
2. יעד חברתי: פייסבוק- בהנחה שקהל היעד של המוצרים שלכם, אכן נמצא בפייסבוק, ורגיל לרכוש מוצרים ופתרונות דרך פלטפורמה זו, אין ספק שזו פלטפורמה מומלצת עבורכם. פייסבוק מציע את אותו היתרון של הפרסומות הממומנות, אך בנוסף, ניתן ליצור קהל ייעודי ולשדרג את הפרסומות, לקהל שכבר מכיר את המותג. ניתן גם לנצל את הכלים של פייסבוק לניתוח נתונים ושדרוג יעילות הקמפיין. בנוסף, בפייסבוק קיימת אופציה של שיתוף, מה שמהווה סוג של 'המלצה' של חברים לצפייה בסרטון שלכם.
3. עסקי ומקצועי: לינקדאין- כאשר קהל היעד שלכם הוא עסקי ומקצועי, אין ספק שלינקדאין היא הפלטפורמה המושלמת עבורכם. יישומים מתקדמים של פרסומות ממומנות, ואופציות ליצירת ייחודיות דרך סרטון תדמית מותאם לפלטפורמה, יכולים להגדיל את ההשפעה על קהל מקצועי. גם כאן קיימת האופציה של שיתוף, מה שעוד יותר מקדם את העסק, בכך שקהל מקצועי 'ממליץ' על המוצר בעצם השיתוף.
3. אסתטיקה ושימור: אינסטגרם- היכולת לספק חוויית צפייה ויזואלית מרשימה, בשילוב עם יכולת לפרסם סרטונים קצרים בלבד, יכולה להפוך את אינסטגרם לכלי יעיל להפצת סרטוני תדמית קצרים ומרהיבים. כמובן, כל זאת בתנאי שקהל היעד שלכם אכן נמצא באינסטגרם. חשוב לציין ששימוש בפלטפורמה זו כמעט מחייב שימוש בפורמט לא סטנדרטי, מרובע כמינימום, ואפילו עדיף אנכי, כמו שמצולם בטלפונים חכמים בצורה אנכית.
4. אפשרות ליצירת טרנדים: טיקטוק- במקרה של קהל יעד צעיר ומחובר, טיקטוק הופך לכלי אידאלי. האפשרות ליצירת סרטוני תדמית קצרים, יצירת טרנדים ושימור של קהל היעד מעוררת עיניין מיוחד, שכיום הכי יעיל בפלטפורמה זו.
על מה מומלץ לשים דגש בסרטון התדמית, בהקשר של בחירת הפלטפורמה?
לפני כל החלטה על הפצת סרטון התדמית, באחת הפלטפורמות הקיימות, צריך לקחת בחשבון את הנושאים הבאים:
1. קהל היעד- בחר בפלטפורמה בה יש לקוחות פוטנציאלים למוצרים של העסק שלך, כלומר- קהל היעד. הבנת תנאי שימור הלקוחות, והשימוש בכל פלטפורמה, יכולה להגדיל את ההשפעה של סרטון התדמית על הלקוחות הפוטנציאלים. כמובן, ניתן להפיץ את הסרטון בכמה פלטפורמות, במידה ובהן נמצא קהל היעד, רק שבמקרה שעזה חשוב להתאים את הבסרטון לכל אחת מהפלטרפומות בנפרד. זה לא בהכרח הפקה של סרטון שונה וחדש לכל פלטפורמה, רק לוודא מה השינויים וההתאמות הנדרשות בכל פלטפורמה.
2. איכות ופורמט של הסרטון- לכל פלטפורמה יש מאפיינים מעט שונים, וציפיות שונות מסרטוני התדמית. לכן, צריך לסגור את התסריט של כל סרטון תדמית רק אחריי שיודעים במדוייק דרך איזה פלטפורמה הוא יופץ, ואם מדובר על מספר פלטפורמות- חייבים לבצע את ההתאמות הנדרשות בהתאם לכל פלטפורמה.
3. דגש על הויז'ואל- כידוע, בפלטפורמות של הדיגיטל, רוב האנשים צופים בסרטונים ללא סאונד (לא מעט אנשים צופים בפלטפורמות בזמן העבודה, או בסביבה רועשת). לכן, כמעט ואין הצדקה להוסיף קריינות לסרטוני התדמית. אבל, מאוד חשוב שכל המסרים השיווקיים יהיו ברורים רק מצפייה בויז'ואל, דרך הצילומים ודרך הכותרות המודגשות שמציגות את המסרים העיקריים.
4. מדידת ביצועים ומשובים- יש להשקיע זמן ומשאבים בניתוח ביצועי הסרטונים בהתאם לכל פלטפורמה בה הם הופצו. לכל פלטפורמה ישנם כלי מדידה, וחשוב להכיר אותם היטב, על מנת להבין כמה סרטון התדמית שהפצתם יעיל, ואולי לשפר אותו במידת הצורך.
5. מעקב עדכונים בפלטפורמות השונות- חשוב באופן קבוע להתעדכן לגביי טרנדים חדשים ושינויים בתחום השיווק הדיגיטלי. פלטפורמות מתקדמות ומשתנות כל הזמן, ולכן לפני כל הפצה של סרטון, צריך לבחון האם הפלטפורמה שבחרתם עדיין יכולה לשרת את יעדייכם בצורה הטובה ביותר.
לסיכום, ההחלטה לגביי בחירת פלטפורמה להפצת סרטון התדמית לעסק שלכם, תלויה בעיקר במיקום של קהל היעד- כלומר הלקוחות הפוטנציאלים. קיימות פלטפורמות רבות להפצה של סרטוני תדמית, וחושב להתאים את הסרטונים לכל פלטפורמה.
ראו תחילה סרטון תדמית למערכת אגירת מים ברכבי עבודה
מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 30 שניות בלבד, אשר נועד לקדם שיווקית מערכת לאגירת עודפי מים מהמזגן ברכבי עבודה. הסרטון מבוסס על צילומי וידאו של מגוון רכבי עבודה, מציג את הבעיה העיקרית איתה הם מתמודדים, ומציג שוב בצילומי וידאו מערכת שפותרת לחלוטין את הבעיה, בליווי קריינות שמציגה את המסרים העיקריים, וכותרות גדולות ומודגשות של אותם מסרים. הסרטון הופץ בפייסבוק, תוך טרגוט של קהל היעד, ויצרת חשיפה עצומה לעסק, והגדלת מכירות משמעותית.
ראו סרטון תדמית למכונת חירור יריעות פלסטיק מהפכנית
מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקית חברת הייטק ישראלית, שפיתחה מכונת חירור בטכנולוגיה מהפכנית, מבוססת פטנט רשום. סרטון תדמית זה הועלה ליוטיוב, וטורגט ישירות אל קהל היעד, שהוא מוגדר ומדוייק. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו של המכונה בפעולה, תוך הצגת הבידול שלה ביחס לפתרונות קיימים, בעיקר מבחינת הביצועים המדהימים של החירור.
ראו סרטון תדמית לחנות מכירת ציוד סלולר ומחשבים
סרטון תדמית קצר נוסף, באורך של כ- 25 שניות בלבד, אשר נועד לקדם שיווקית מערכת תאורה בייתית חדשנית, שמסוגלת לשנות אוירה בסביבה בייתית, ובכך לפתור בעיות. סרטון זה, הוא אחד מתוך סדרת סרטוני תדמית, כאשר כל אחד מציג סיטואציה בייתית שונה, ואיך התאורה פותרת את הבעיה. כל הסרטונים הופצו באינסטגרם, בפורמט מרובע לא סטנדרטי, כך שיתאימו לפלטפורמת ההפצה.