אלה הפעולות המומלצות לביצוע, בכדי לנצל בצורה מיטבית את הפקת סרטון התדמית לעסק ולמוצרים, כך שיגיע אל קהל היעד ויניב תוצאות:
1. הגדרת יעדים- השלב הראשון והכי חשוב בתהליך ההפקה של סרטון התדמית הוא להגדיר לסרטון יעדים. צריך בעצם לענות על השאלה: 'מה רוצים שקהל היעד יעשה, אחריי שיצפה בסרטון התדמית'? נושא זה חייב להיות ברור לכל מי שמעורב בתהליך ההפקה, כי זו המהות החשובה של הסרטון, וכשהיא ברורה- אפשר לדבר על מה נדרש לעשות על מנת שהסרטון אכן יניב תוצאות.
2. הגדרת קהל היעד- השלב הבא הוא לבחון למי אנחנו מעוניינים לשווק את המוצר? מי קהל היעד הכי רלוונטי למוצר שלנו, שקיים אצלו צורך לכזה מוצר, ושהמוצר אכן ייתן לו ערך? חשוב שההגדרה של קהל היעד תהיה הכי מדוייקת שאפשר, כך שניתן יהיה באמת להתמקד בו.
3. התאם את התוכן לקהל היעד- כאן נדרשת היצירתיות הכי גדולה של חברת ההפקות של סרטוני התדמית. צריך להקים צוות מקצועי, שגם הבין וקיבל את היעדים הנדרשים בסרטון, גם מכיר את היתרונות של העסק והמוצרים, וגם למד את קהל היעד, כך שניתן להכין תסריט שיותאם בצורה מיטבית לאותו קהל יעד. חשוב לבנות סיפור, מה שיצור עיניין אצל קהל היעד, וחשוב לנסות ולחבר רגשית את הצופים בסרטון, כי חיבור רגשי הוא מקדם מכירות מספר אחת (גם אם אנשים לא מודים בכך). צריך שהתסריט יהיה מספיק ברור, כך שהמסרים השיווקיים והמקצועיים יעברו בצורה הכי פשוטה וברורה, כך שכשקהל היעד הרלוונטי יצפה בסרטון, הוא יבין מיד למה כדאי לו לרכוש את המוצר שמוצג בסרטון, כי הוא יקבל ערך אמיתי שחשוב לו, כמו פתרון בעיה קיימת וכד.
4. הפקה מקצועית ומרשימה- צריך להשקיע
בהפקת סרטון התדמית בצורה הכי מקצועית שאפשר, כי המקצוענות שמשודרת מהסרטון, תקרין על המקצוענות של העסק שמציע ועל המוצרים המוצגים. חשוב שניתן יהיה לראות בסרטון את העסק, או את המוצרים שמעוניינים לקדם, מצולמים בוידאו. לראות את המוצרים בפעולה, או משולבים בתוך מערכות אחרות. בקיצור, כל דבר שיחזק את הבטחון של מי שצופה בסרטון שאכן המוצרים קיימים ופועלים בצורה תקינה, ומתאימים לצורך שלהם.
5. בחר את ערוצי השיווק- חשוב לבדוק איפה קהל היעד נמצא, כלומר- איפה הוא מחפש פתרונות לבעיות שקיימות אצלו, ושהמוצר המוצג בסרטון יכול לפתור. האם זה בגוגל, יוטיוב, פייסבוק, אינסטגרם, טיק-טוק, או בלוגרים מובילים. עולם הדיגיטל גדול ומגוון, ומאפשר גישה ישירה וממוקדת, במידה ויודעים איפה קהל היעד נמצא.
6. צור קבצים שמותאמים למדיות השיווק השונות- ערוצי שיווק שונים מותאמים לפורמטים שונים. חשוב שבכולם אורך הסרטון יהיה קצר, ורצוי בין 15-60 שניות בלבד, עם פורמטים רחבים סטנדרטים שמתאימים לחלק מהערוצים, וגם בפורמטים מרובעים ולא סטנדרטים, שמותאמים לערוצי שיווק אחרים.
7. יצירת קמפיינים ממומנים במדיות הרלוונטיות- אם יודעים להגדיר באיזה מדיות קהל היעד נמצא, מומלץ להעלות קמפיינים שיווקיים באותן מדיות, תוך טרגוט של קהל היעד. כמובן שככול שהתקציב השיווקי יגדל, יש יותר סיכוי להגיע אל קהל היעד.
8. מדידת תוצאות- חשוב לבחון ולנתח את תוצאות הצפייה בסרטון התדמית לאחר שהופץ. צריך לבחון את מספר הצפיות, משך הצפייה הממוצע, האם היו שיתופים וכן הלאה, בכדי להבין אם הסרטון אכן עובד. צריך גם לעקוב אחריי תגובות של הצופים, במידה וקיימת כזו אפשרות.