יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מה הקשר בין דיפ פייק (Deep Fake) ובין סרטוני תדמית?
מהו פייק ניוז (Fake News)?
פייק ניוז הן ידיעות המופצות באמצעי התקשורת, רשתות חברתיות ובאתרי אינטרנט, באופן דומה לחדשות אמיתיות, אך הן למעשה מידע מטעה או הסחת דעת, המשתמשות לדיסאינפורמציה. פייק ניוז היו תמיד, אבל בשנים האחרונות הן מוזכרות בעיקר מעידן נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שפייק ניוז זה כל מה שהוא אומר שזה פייק ניוז, כל מה שלא מוצא חן בעיניו גם אם מדובר על מידע מהימן ובדוק מבוסס מחקרית. לצערי זה די תפס, ויותר ויותר אנשים, ובעיקר פוליטיקאים, מכחישים מידע חדשותי, ומערערים את אמון האנשים במה שהם קוראים או שומעים בחדשות. 

 

מהו דיפ פייק (Deep Fake)?

דיפ פייק הינה טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית ליצירת סרטוני וידאו מזוייפים. הטכנולוגיה מאפשרת יצירת סרטוני וידאו מזוייפים, שנראים אמיתיים לחלוטין, תוך שימוש בקטעי וידאו מקוריים. זה התחיל מסרטון בו רואים את הנשיא אובמה מסתכל למצלמה, ובקולו אומר שהנשיא טראמפ אידיוט. הרי ברור שזה מה שהוא באמת חושב, אבל לראות אותו אומר את זה בסרטון וידאו זה די מהמם. מסתבר, שכיום מאוד קל לייצר כאלה סרטוני דיפ פייק, שנראים אמיתיים לחלוטין, אך הכל בעצם זיוף ושקר. 

 

איך דיפ פייק קשור לסרטוני תדמית?

בפייק ניוז רק טוענים שמדובר במידע שיקרי, אבל נשאר לקורא שיקול דעת לבחון בעצמו את המידע ולקבל החלטה. עדיין, עצם השימוש בפייק ניוז מערער את הבטחון של מי שקורא את המידע. בדיפ פייק זה כבר סיפור אחר. רואים משהו שנראה הכי אמיתי שיכול להיות, הן מבחינת מי שמדבר והן מבחינת הקול שלו. זה נראה כי אמיתי, ובכל זאת הכל שקר וזיוף. לצערי, זה יוצר חשד מידי וסקפטיות לגביי כל מה שרואים כיום בסרטוני וידאו, ובמיוחד כאלה שמופצים באינטרנט. 

סרטוני תדמית הם הכלי השיווקי העיקרי לקידום עסקים ומוצרים באינטרנט, וכמו שזה נראה כיום, בסביבת דיפ פייק, כל מי שצופה בסרטון תדמית, חושש ש'עובדים עליו'. רוב הצופים בסרטונים מתחילים בגישה חשדנית, מחשש שעלולים ליפול בפח, ובמיוחד כשמדובר במשהו 'שמנסים למכור להם'. לכן, אני ממליץ כיום לכל מי שמעוניין בהפקה של סרטון תדמית עבור העסק או המוצר שהוא מעוניין למכור, שישים קודם כל את עיקר הדגש על בניית הבטחון והאמון של מי שצופה בסרטון התדמית.

ראו תחילה שתי דוגמאות של סרטוני תדמית ששמו דגש על בניית אמון הצופה במוצרים המוצעים:
לסיכום, בעידן של חשדנות וחוסר אמון של לקוחות, שנוצר מדיפ פייק ופייק ניוז, חשוב שכל סרטון תדמית יטפל בהגדלת אמון הלקוחות הפוטנציאלים, ובעיקר- דרך צילומי וידאו של העסק והמוצרים.



למאמרים נוספים בנושא:   סרטון תדמית- חשיבות הרגש דווקא בעולם הדיגיטלי



 
                                      סרטוני תדמית- פשטות היא שם המשחק!

מנהל שיווק- מעוניין לפרוץ לשווקים חדשים?

מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש?
 

ראה תחילה סרטון תדמית למערכת ניהול הגידול של קנביס רפואי

בתחום הקנביס הרפואי ישנן הרבה מאוד הונאות, כך שכל מה שמוצג בסרטון בנושא קנביס רפואי מתקבל בצורה חשדנית. סרטון תדמית זה מציג את מערכת ניהול דיגיטלית שפותחה על ידי חברה ישראלית, באופן הכי משכנע: צילומי וידאו של חממת קנביס רפואי, בה מותקנת המערכת, ומוצג איך היא משתלבת בכל תהליכי הגידול, כשהכול מוצג בוידאו. סרטון תדמית זה שכנע את כל מי שצפה בו מקהל היעד, לבחור את הפתרון של החברה הישראלית שהציעה אותו.

ראה לדוגמא סרטון תדמית למצלמת דרך לרכבים

בתחום מצלמות דרך לרכבים ישנם אין סוף מוצרים ובתחומי מחירים מאוד רחבים. לקוחות מאוד מתקשים לקבל החלטת רכישה בשל המגוון הגדול. חברת סמסוניקס הציעה לשוק גם מגוון של מצלמות, וחיפשנו מה הדרך הכי מתאימה לשכנע לקוחות ביכולות של כל מצלמה. למרות הקושי הרב, הומלץ להפיק סדרה של סרטוני תדמית עבור כל אחד מהמצלמות, כאשר הצילומים יעשו ברכב נוסע, כך שניתן יהיה להציג את ההבדלים בפועל עבור כל סוג מצלמה. סרטון תדמית זה הוא עבור אחד מסוגי המצלמות, שגם הוא צולם בתוך רכב נוסע.
איך ניתן לחזק את האמון של הצופים בסרטוני תדמית?
אם אנחנו חושבים שמי שצופה בסרטוני התדמית הוא 'חשדן', מה שמומלץ באותן הפקות להקפיד על הנושאים הבאים:

1. לצלם את סרטון התדמית בוידאו- אנשים מאמינים יותר למה שהם רואים, ואת זה וידאו עושה בצורה הכי אמינה. אם מעוניינים לחזק את המיתוג של העסק, או לקדם מכירה של מוצרים, צריך להרבות בצילומי וידאו של העסק, האנשים שבעסק, צילום של המוצרים, אנשים שמשתמשים במוצרים. זה עדיף הרבה יותר מאשר כל אנימציה או גרפיקה דינאמית, שתלויים רק באנימטורים, גם כשאין כל מוצר מאחוריהם. 

2. צילומים של הפתרון בשטח/אצל לקוח אחר- אם מדובר על מוצר שמצריך התקנה אצל לקוח, הכי חשוב שבסרטון התדמית ישולבו צילומים של המוצר כפי שהוא פועל אצל לקוח אחר, או מופעל בשטח. זה שוב מאוד מחזק את האמון של מי שצופה בסרטון בקיום של המוצר באמת. 

3. דיבור בשפת הלקוחות- לכל קהל יעד יש מאפיינים משלו, ולכן סרטוני התדמית חייבים לדבר בשפה המדוייקת של קהל היעד. אם מעוניינים לשווק בדרום אמריקה, זה לא יהיה נכון לקחת את הסרט שהופק באנגלית, ולהוסיף לו כתוביות תרגום לספרדית. הכי נכון הוא ללמוד את הצרכים המדוייקים של קהל היעד, ולהדגיש אותם בסרטון התדמית, ואם מדובר על דרום אמריקה הקריינות חייבת להיות בספרדית. באופן כזה הצופה בסרטון התדמית ירגיש שהמציג מכיר אותו ומדבר בשפתו, עונה על הצורך שלו, ואז האמון במוצר גדל. 

4. להימנע מסיפורי הצלחה של לקוחות- מכיוון שדיפ פייק יכול לקחת כל אדם שצולם בוידאו, ולגרום לו להגיד של שקר שבעולם, סיפורי הצלחה של לקוחות יתקבלו לא רש בחשדנות, אלא בחוסר אמון מוחלט. במיוחד אם מי שמציג את המוצר המוצע בסרטון הוא דמות מפורסמת.

ראו סרטון תדמית למערכת תאורה חדשנית שהופק לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית של כ- 30 שניות, מתוך סדרה של סרטוני תדמית שהפקנו לחברה שמפתחת ומשווקת מערכת תאורה חדשנית לסביבה בייתית. כל סרטון מציג סיטואציה בייתית שונה, ואיך המערכת תאורה החדשנית פותרת את הבעיה, תוך יצירת אוירה חדשה בסיטואציה. כל סרטון הוא באורך של כ- 30 שניות, וללא קריינות, מכיוון שסדרת סרטוני תדמית אלו נועדה לקידום ברשתות חברתיות.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראו סרטון תדמית למוצר חדשני שהופק לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר מציג מוצר חדשני למערכת מיזוג אויר, שמספק יתרונות רבים ללקוחות. בכדי לשכנע ביתרונות הטכנולוגיים של המוצר, סרטון התדמית כולל לא רק הצגה של המוצר והיתרונות שלו, אלא גם של אנשי החברה שפיתחו את המוצר, וסימולציות של תוצאות זרימת האויר עם המפזר החדשני. זה שכל סרטון התדמית מצולם בוידאו, רק מחזק את הבטחון של הלקוח הפוטנציאלי ביתרונות של המוצר, ומעודד רכישה.