מהם האתגרים העיקריים בהפקת סרטון תדמית בתחום הרפואי?
עודכן: ספטמבר 2023
סרטון תדמית לעסק בתחום הרפואי- ביקוש הולך וגדל!
תחום הרפואה, כולל תחום הביו- רפואה, מתפתחים בקצב מהיר, עם חידושים מתקדמים הן במוצרים רפואיים מכל הסוגים, והן בתרופות. בעבר, היה מקובל להציג את הפתרונות בתחום הרפואה, במאמרים מעמיקים ותיאורים טכנולוגיים מפורטים. אבל, כיום לכולם ברור, שבכל תחום התחרות מאוד אגרסיבית, כשלכל מוצר חדש שמציעים יש גם מתחרים רבים, וגם פתרונות חלופיים. לצורך קידום מכירות של אותם מוצרים, יותר ויותר חברות מבקשות להפיק סרטון תדמית לעסק או למוצר. וכמו שבפיתוח המוצרים מושקעים כספים רבים, גם בהפקה של סרטוני התדמית לעסקים ולמוצרים הרפואיים, מושקעים סכומי כסף רבים, במטרה להפיק סרטוני תדמית שישדרו מקצוענות מהשורה הראשונה.
לפני שנציג מה מיוחד בהפקת סרטוני תדמית לעסקים בתחום הרפואי, ראו מספר דוגמאות של סרטוני תדמית שהפקנו לחברות שונות:
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
1. סרטון מבוסס צילומי וידאו- מאוד מומלץ שכל סרטון תדמית לעסק או מוצר רפואי יהיה מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, כך שכל מי שאמור לרכוש ולהשתמש במוצרים יכול לראות במו עיניו איך המוצר נראה, איך משתמשים בו, ולמה בדיוק הוא טוב. כמובן אפשר לשלב קטעי אנימציה או גרפיקה דינאמית במידה ונדרש הסבר פעולה כולשהו, אבל את השימוש עצמו להדגים בוידאו
2. אין מקום לטעויות- כל הפקה חייבת להיות הכי ברורה שאפשר, כך שבמידה ומישהו רוכש את המוצר, הוא לא יוכל לטעון שהסרטון הטעה אותו, או שיש קטעים בסרטון שנתונים לפרשנויות שונות. בוודאי אם מדובר על מיכשור שהוא בחזקת 'מציל חיים'. חייבים לוודא בכל שלב, החל מהתחקיר, דרך התסריט, וכל אחד משלבי ההפקה, עד לסרטון התדמית הסופי, שאין מקום לטעות בהבנה של התכנים המוצגים בסרטוני התדמית.
3. כל מסר מודגש ב- 3 ערוצים- חשוב שכל מסר עיקרי שמעוניינים להעביר ללקוחות, יהיה מבוסס על 3 ערוצים: הויז'ואל, השמע/קריינות והכותרות. כל מסר צריך להיות ברור לחלוטין אחריי צפייה בויזואל/בוידאו, שמיעת הקריינות שמלווה את הסרטון, והכותרות הראשיות שמדגישות בנוסף את המסרים.
4. לא להגביל את אורך הסרטון- מה שחשוב בסרטון התדמית זה המידע והמסרים שמועניינים להעביר, לכן לא צריך להגביל את אורך הסרטונים. מקובל סרטוני תדמית באורך של 2-5 דקות. במידה ונדרש יותר מ- 5 דקות, אפשר להפיק 2 סרטונים נפרדים, אבל רק אם זה הגיוני מבחינה פונקציונלית. לא לקטוע 'סתם' סרטון, כי עברו 5 דקות.
לסיכום, הביקוש לסרטוני תדמית לעסקים ומוצרים בתחום הרפואי הולך וגדל. חשוב להקפיד בכל הפקה של סרטון תדמית לעסק או לןמוצר בתחום הרפואי על הנושאים המיוחדים הנדרשים בתחום.
מדובר על הפקת סרטון תדמית באורך של כ- 3 דקות, אשר מציג את היתרונות המיוחדים של מכשיר לטיפולים קוסמטיים בטכנולוגיה חדשנית. בסרטון מודגמות היכולות של המכשיר על גביי מטופלת.
סרטון תדמית להתקן עזר במצבי חירום נשימתיים
מדובר על הפקת סרטון תדמית באורך של כ- 4 דקות, אשר מציג התקן מיוחד שפיתחה חברה ישראלית, ואשר משמש צוות רפואי שמגיע למקום תאונה, וצריך לשמור על יכולת הנשימה של הנפגע שבמצב חירום.
סרטון תדמית למוצר עזר למכונות הנשמה
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר מציג את השימוש המיוחד במכשיר חדשני שהוא עזר למטופלים מונשמים. כל התכונות מודגמות על גביי דמי של ראש מונשם.
ראו סרטון תדמית למערכת ניהול הגידול של קנביס רפואי שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית שמאפשר ניהול מבוקר של קנביס רפואי. משרד הבריאות מתייחס לגידול קנביס רפואי כמו לכל פיתוח של תרופה, ומטיל הרבה מאוד הגבלות ודרישות ממגדלי הקנביס הרפואי. מערכת הניהול של חברת ריוסול, כפי שמוצגת בסרטון תדמית זה, מאפשרת בקרה מאוד מדוייקת של הגידול, כך שתעמוד בכל הדרישות של משרד הבריאות. סרטון התדמית מבוסס כולו על צילומי וידאו בחממה קיימת, בה כבר משתמשים במערכת הניהול, ומאוד מרוצים, כך שכל לקוח פוטנציאלי יכול להשתכנע בקיום המערכת, ובנחיצות שלה גם עבורו.