יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
זו הדרך המומלצת להכנה של סרטון תדמית בתקציב נמוך

חייבים לקדם שיווקית מוצרים חדשים בכדי להצליח

לא משנה כמה מוצרים חדשים מהפכניים וחדשניים, על מנת שהם ימכרו- המידע עליהם חייב להגיע ללקוחות פוטנציאלים. חייבים לכן להשקיע בשיווק של המוצרים. אבל, תקציב השיווק תמיד מוגבל, ובמיוחד בתקופות קשות, כמו שקורה בימים אלו. מנהלי שיווק חייבים לבצע תעדוף של פעילויות השיווק בכדי להיות יעילים. כיום, הדרך היעילה ביותר לקדם שיווקית מוצרים חדשים היא על ידי הפקת סרטון תדמית לכל מוצר. אז, מה עושים כאשר רוצים להפיק סרטון תדמית למוצר חדש, אבל התקציב נמוך יחסית? מאמר זה יציג במפורט מה ניתן לעשות כאשר התקציב נמוך יחסית.

ראו תחילה סרטון תדמית שהפקנו עבור עסק קטן, עם תקציב שיווק נמוך

מנהל שיווק- מעוניין לקדם מכירות של מוצר חדש?

תקציב השיווק די נמוך, וחייב לקבוע עדיפויות?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראו סרטון תדמית לחברה שפיתחה תוכנה לסינכרון שרשרת אספקת מזון גלובלית

מדובר על סרטון תדמית שנועד לקדם שיווקית את חברת אקולוג'יק, שהמוצר העיקרי שלה מאפשר סינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים, החל מהמגדל הבודד, ועד לרשת השיווק הבינלאומית. גם סרטון תדמית זה הופק בתקציב מוגבל, ולכן משתתפים בו רק אנשי העסק, הוא מבוסס על שילוב של צילומי וידאו שבצענו, עם קטעים קצרים שנרכשו ממאגרי סרטונים (Stock Footage). את התוכנה, מציגים בסרטון באמצעות צילומי מסך אקטיביים של מסכים עיקריים.

ראו סרטון תדמית לחברת סימפון סלולר שהפקנו לאחרונה

מדובר על הפקת סרטון תדמית, באורך של כדקה, אשר מבוסס כולו על צילומי וידאו בתוך העסק, עם אנשי העסק, ולקוחות אמיתיים. כזו הפקה נדרשת כאשר התקציב מוגבל. אמנם הסרטון כולל קריינות, אבל ניתן להבין את כל המסרים השיווקיים של סימפון סלולר, גם בלי לשמוע את הקריינות.
נכתב: ינואר 2024

לסיכום, אפשר כמובן להפיק סרטון תדמית מקצועי ושיווקי, גם כאשר תקציב השיווק נמוך יחסית, במידה ומתמקדים בקהל היעד, ומכוונים רק אליו הפקה מוגבלת. חשוב אבל גם בהפקה מוגבלת, לטרגט את קהל היעד בקמפיין שיווקי, אחרת המידע לא יגיע אליו, ולא ניתן יהיה לראות תוצאות מההפקה, מוצלחת ככול שתהיה.



למאמרים נוספים בנושא:  עלות הפקת סרטון תדמית לעסק  - לחץ כאן



                                      מגמות בהפקת סרטוני תדמית לקראת שנת 2023  - לחץ כאן

ראו סרטון תדמית למערכת אגירת מים ברכבי עבודה

מדובר על הפקת סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 40 שניות, שנועד לקדם שיווקית מוצר חדש שפיתח עסק קטן, אשר מאפשר לאגור ברכבי עבודה עודפי מים ממערכת המזגן שברכב. הסרטון, מבוסס כולו על צילומי וידאו, חלקם בוצעו על ידי חברת ההפקות, וחלקם נרכשו מתוך מאגרים, בכדי לחסוך את עלות הצילום שלהם. בסרטון משתתפים רק אנשי העסק, ולא שחקנים, על מנת לחסוך עלויות הפקה.

מה מומלץ לעשות בהפקת סרטון תדמית כאשר התקציב נמוך?

כמו שכתבתי, כמעט תמיד תקציב השיווק מוגבל, ולכן חייבים להשקיע מחשבה רבה בהפקת סרטון תדמית למוצר חדש, כך שגם נעמוד בתקציב ההפקה, ועדיין נפיק סרטון שיניב תוצאות לעסק. 

אלה הדברים שאנחנו ממליצים בהפקת סרטון תדמית למוצר חדש, כאשר התקציב נמוך:

1. הגדרה מדוייקת של קהל היעד- השלב הראשון והכי חשוב בהפקה של סרטון תדמית למוצר, היא להגדיר בצורה הכי מדוייקת למי המוצר מיועד, כלומר- מי קהל היעד של המוצר. חייבים לוודא שאכן לאותו קהל יעד יש צורך, או בעיה שמחייבת פתרון, ושהמוצר המוצג בסרטון הוא מענה מדוייק לאותו צורך, או שהוא אכן פותר את הבעיה של אותו קהל יעד. כאשר נושאים אלו ברורים, ומוגדרים בצורה מדוייקת, ניתן להתקדם בהפקה, בהגבלה תקציבית. 

2. כתיבת תסריט- אחריי שקופירייטר של חברת ההפקות מקבל הצגה מסודרת של תוצאות הסעיף הקודם, בנושא הגדרת קהל היעד, הוא מכין תסריט קצר שמתמקד בעיקר בשני נושאים: הצגת הבעיה או הצורך של קהל היעד, והצגה של המענה לצורך או פתרון הבעיה על ידי המוצר החדש. עדיף שהתסריט יהיה כזה שמאפשר הבנה מלאה של שני הנושאים, ללא צורך בקריינות, שגם מייקרת את ההפקה, וגם לא תמיד יעילה, כי רוב האנשים צופים בסרטוני תדמית בלי להפעיל בכלל את ערוץ הסאונד. כיום, צריך שהתסריט יהיה באורך של יותר מדקה, ועדיף אפילו פחות. לאנשים אין סבלנות לצפות בסרטונים ארוכים. הם מצפים לקל את המידע החיוני להם בשניות ספורות, אחרת הם יעברו לסצפות בסרטון אחר. 

3. רכישת חומרי גלם ממאגרי סרטונים (Stock Footage)- הכי יעיל בהצגת בעיה של לקוח, היא בהצגה ויזואלית של הנושא, כלומר דרך צילומי וידאו. אבל, לא חייבים ליזום צילומי וידאו של כל דבר. באינטרנט, ניתן לרכוש כמעט כל סצינה שמעוניינים, ממאגרים של קטעי וידאו (Stock Footage). כל קטע וידאו עולה עשרות דולרים בודדים, כך שניתן בעלות מאוד נמוכה לרכוש מספר קטעי וידאו, דרכם להציג את הצורך של קהל היעד, או הבעיה איתה הם מתמודדים ביום יום. 

4. צילומי וידאו מקצועיים של המוצר- את המוצר, והאופן שהוא פותר את הבעיה של קהל היעד מומלץ לצלם ישירות בוידאו, כך שלקוחות פוטנציאלים יוכלו לראות במו עינייהם את הפתרון. גם כאן ניתן לחסוך עלויות, על ידי בניית צוות הפקות הכי יעיל, שיכלול רק צלם, שהוא גם במאי צילומים, ועוזר צלם במידה ונדרשת תאורה מיוחדת, או הקלטות סאונד מורכבות. עדיף שהלוקיישן שבו מצלמים יהיה או בית העסק שבו המוצר מיוצר, או במרחב הציבורי. צילומים באולפן צילומים, או אולפן מסך ירוק, נותנים אולי הרבה אפשרויות מבחינת התוצר הסופי של סרטון התדמית, אבל עלות ההפקה מתייקרת בצורה משמעותית. בכל מקרה, מאוד חשוב להשתמש בציוד צילום מקצועי מהשורה הראשונה, ולא בציוד לא מקצועי, או טלפונים סלולרים. חלק לא מקצועי שמשולב בסרטון- הופך את העסק ללא מקצועי, ויכול לגום בשיווק של העסק, במקום לקדם אותו. גם אם בעסק קיימים כבר צילומי וידאו של המוצר, אבל הם לא מקצועיים- אין לשלב אותם בסרטון התדמית, שוב מאותה סיבה.

5. בלי שחקנים- שילוב שחקנים בהפקת סרטון תדמית מאוד מרשימה, ובהחלט תורמת להפקת סרטונים מרשימים ומקצועיים. אבל, עלויות ההפקה גדלות בצורה משמעותית. לכן, מאוד מומלץ לבסס סרטוני תדמית בתקציב מוגבל רק בהשתתפות אנשי העסק. זה גם תורם לחשיפה שלהם לקהל היעד, וגם חוסך עלויות. יש בזה גם מימד של יצירת קשר אישי בין הלקוח הפוטנציאלי, לבין העסק עצמו, כאשר הוא נחשף לאנשי העסק עצמו, ולא לשחקנים או פריזנטורים מקצועיים, שברור שהם לא חלק מהעסק. 

6. עריכה בסיסית- מאוד מומלץ שהעריכה של הסרטון תהיה בסיסית, כלומר- שילוב קטעי הוידאו באופן שמספר את הסיפור, עם מעברי חיתוך בלבד (Cut). מאוד מומלץ להימנע מאפקטים, שילוב אנימציות, גרפיקה מתוחכמת, שאולי נראים נהדר ומרשימים, אבל אל באמת תורמים להבנת המסרים. לפעמים זה אפילו הפוך, מרוב אפקטים מרשימים מאבדים את המסר. כן מומלץ להוסיף כותרות גדולות להדגשת מסרים עיקריים. בגמר העריכה, מומלץ לשלב בסרטון מוזיקה מותאמת לסגנון של הסרטון, וגם אותה לרכוש ממאגרי מוזיקה, ולא לשלב מוזיקה מקורית, שהיא בעלות של אלפי שקלים, בעוד שמוזיקה ממאגרים היא בעלות של דולרים בודדים. 

7. ייצוא בפורמט המותאם למדיה- בסוף העריכה, חשוב שהפורמט של הקובץ הסופי של הסרטון, יהיה בפורמט שמותאם למדיה הדיגיטלית בה הוא מתוכנן להיות מוצג. כיום, עדיף לייצא את הקובץ בפורמט מרובע לא סטנדרטי, אבל באיכות גבוהה וברזולוציה של 1080x1080, על מנת שיתאים למדיות הדיגיטליות של רשתות חברתיות, או עסקיות, או להצגה בטלפונים חכמים, שהפך כיום לאופן צפייה הכי נפוץ. ייצוא בפורמטים מיוחדים לא אמור לייקר את ההפקה, גם כשמדובר בפורמטים לא סטנדרטים.

 

הפצת סרטון התדמית בגמר ההפקה

לצערי, לא מעט חושבים שהפקת סרטון תדמית היא סוף התהליך של השיווק, ומספיק להעלות את הסרטון לאתר העסקי, ולקוחות יגיעו. הלוואי ואכן זה היה עובד כך. במציאות, צריך להפיץ את הסרטון במדיה הדיגיטלית, על מנת שיגיע ללקוחות. ניתן כמובן להפיץ אותו דרך ערוצים חינמיים כמו: יוטיוב, וימאו וכן הלאה, או דרך רשתות חברתיות ורשתות עסקיות, שוב בחינם בהתאם לערוצים שיש לעסק. עדיין, כל אלה לא מבטיחים שתגיעו לקהל היעד. הדרך הנכונה להגיע לקהל היעד היא דרך קמפיינים מטורגטי קהל היעד, דרך גוגל או רשתות חברתיות. אלה כמובן בעלות, אבל יש אפשרות לשלוט ולהגביל גם כאן את התקציב של הקמפיינים.