1. הגדרה מדוייקת ומצומצמת של קהל היעד- השלב הראשון והכי חשוב לדעתי, הוא שלב הגדרת וצמצום קהל היעד. עסק קטן צריך בכל מקרה להתחיל את פעילות השיווק שלו מול קהל מצומצם ככול האפשר. ככול שמגדירים בצורה יותר מדוייקת את קהל היעד, ומצמצמים אותו ככול האפשר, ניתן לדייק במסרים כך שיהפכו את הסרטון למאוד יעיל וסיכויי ההצלחה השיווקית גדלים משמעותית. לכן, חייבים בשלב ראשון לקיים דיון עם בעלי העסק, או מנהל השיווק שמכיר את הלקוחות של העסק, וללמוד ביחד איתו מי הוא הציבור שהמוצרים של העסק הכי מתאימים לו, ואז לכוון את המסרים
בסרטון התדמית כמעט אך ורק לאותו ציבור מוגדר. כמו כן, עדיף לצמצם ככול האפשר במסרים הנדרשים להצגה לקהל היעד. לדעתי, לעסק קטן כדאי להגדיר את המסר הכי חשוב, או מקסימום שני מסרים, ובהם להתמקד. ככול שמספר המסרים גדל- נדרש סרט תדמית יותר מורכב ומפורט, מה שבוודאי מייקר עת עלות ההפקה, ולא בהכרח משפר את סיכויי ההצלחה של הסרטון.
2. תכנון והכנה מראש- התכנון היא מפת הדרכים ליצירת סרטון תדמית איכותי. התחילו עם התכנון של סקירת הסיפור, תסריט ותוכנית צילומים מפורטת. ככול שתתכננו יותר מראש, תוכלו לחסוך כסף וזמן בשלבי ההפקה, שכמעט תמיד נובעים משינויים הכרחיים שנדרש לבצע כי לא תכננתם מראש את התהליך כולו.
3. הכנת תסריט פשוט ומרתק- הבנה מדוייקת של קהל היעד, וצמצום מספר המסרים השיווקיים, מאפשר להכין סרט פשוט, ממוקד ומרתק לקהל היעד. מאוד מומלץ שלא להתחכם, אלא להיפך לפשט ככול הניתן את התסריט, כולל אפילו שימוש בשפה פשוטה, כך שניתן יהיה לקלוט את המסרים השיווקיים במהירות, בסרטון תדמית קצר וממוקד.
4. וותרו על קריינות- מכיוון שרוב אלה שצופים סברטוני תדמית בדיגיטל, ובוודאי ברשתות חברתיות, עושים את זה ללא הפעלת ערוץ הסאונד, כלומר ערוץ הקול, או צופים בסרטונים בסביבה רועשת, בה בכל מקרה הם מחלישים את הסאונד כי לא רוצים להפריע לסביבה. לכן, כבר משלב הכנת התסריט, צריך לדרוש שהתסריט יהיה כזה שמעביר את כל המסרים רק דרך צפייה בויז'ואל, בלי ערוץ הסאונד, כלומר- בלי קריינות.
5. צוות צילום מצומצם- אם נדרש צילומי וידאו בסרטון התדמית, מה שאנחנו ממליצים לכל עסק, כי אין טוב ממראה עיניים, תדאגו להשתמש בצוות צילום מצומצם, אפילו ברמה של צלם מקצועי בודד, שהוא גם הבמאי וגם הצלם של הסרטון. זה בהחלט אפשרי, בלי לפגוע ביעילות של הסרטון עצמו. יכול להיות שדברים ייקחו יותר, כי צלם בודד פחות יעיל, אבל בסופו של התהליך הסרטון לא נפגע, וחוסכים עלויות בצורה משמעותית.
6. העדיפו צילומי חוץ על אולפן- אולפן צילומים זה כלי נהדר לצילום סרטוני תדמית, במיוחד כאלה עם מסך ירוק שמאפשר מגוון גדול של 'סביבות וירטואליות'. הבעיה שיום צילומים באולפן זה אלפי שקלים, ועלויות נוספות אחריי זה להסרת המסך הירוק, ושתילת רקעים חדשים.
7. מינימום שימוש בקטעי וידאו לרכישה ממאגרים- קטעי וידאו לרכישה ממאגרים, מאפשרים מגוון עצום של תכנים לשתילה בסרטון התדמית שלכם. הבעיה, שקטעם אלו נראים מאוד מלאכותיים ולא 'אמיתיים', ובנוסף גם מאוד יקרים. כמה שניות של קטע וידאו ממאגרים נע בין 50-100$, ואם בסרטון צריך כ- 10 קטעים על מנת לבנות סיפור, העלות מתחילה להיות משמעותית, בוודאי ביחס ליום צילומים שבו ניתן לצלם דברים אמיתיים, והרבה יותר אמינים.
8. העדיפו את אנשי העסק על פני פריזנטורים- פרזנטורים הם שחקנים שנראים ונשמעים מצויין, ויכולים להעביר טקסט בצורה מעולה ומשכנעת. אבל הם נראים 'פריזנטורים', ולא אנשי העסק. עבור עסקים קטנים, אני ממליץ להעזר במקסימום אנשי העסק, ולוותר לחלוטין על פריזנטורים. אמנם ההגשה של התכנים תהיה פחות 'מהוקצת', אבל זה יהיה דווקא החן של הגשה אישית על ידי אנשי העסק, שברור שהם מהעסק, ולא שחקנים. בעסקים קטנים זה לא רק מוזיל עלויות, לדעתי זה משפר את הקבלה של התכנים, ומניב הצלחה יותר גדולה של הסרטונים.
9. שימוש במוסיקה חופשית- מוסיקת רקע
בסרטון תדמית לעסק בהחלט תורמת לסרטון. עדיין, יש המון מאגרים, עם מגוון עצום של מוזיקת רקע, שהם ללא עלות כלל. עדיף להתאים מוסיקה ממאגרים שכאלה, לחסכון משמעותי של עלות הפקת מוסיקת רקע.
10. הפצה בדיגיטל בחינם- הדיגיטל מאפשר הפצה של סרטוני תדמית במגוון אפשרויות, כולל אפשרויות חינמיות. זה נכון דרך האתר, דרך רשתות חברתיות או רשתות עסקיות, בלוגים מקצועיים וכן הלאה. לכן, במיוחד לעסקים קטנים, כדאי לנצל את המדיה הדיגיטלית, על מנת להפיץ את סרטון התדמית שהכינו לעסק שלהם, ללא כל עלות. כמובן, ניתן להשקיע סכומים לא גדולים, על מנת להעלות קמפיינים שיווקיים בדיגיטל, תוך טרגוט של קהל היעד, ובעלויות סבירות בהחלט.