יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
פתיחת עסק חדש: טיפים ורעיונות ליצירת סרט תדמית משכנע
נכתב: מרץ 2024
בכל פתיחה של עסק חדש- הנושא הכי מדאיג זה יצירת חשיפה ראשונית מהירה לעסק
אין ספק, ישראל היא מדינה של יזמים, ולא משנה כמה המצב הכלכלי קשה- בכל יום אנחנו שומעים על פתיחת עסק חדש, במגוון עצום של תחומים. ברור שהנושא שהכי מטריד את אותם בעלי עסקים חדשים, זה איך יוצרים לעסק חשיפה גדולה בדיגיטל, כך שבתוך זמן קצר יחסית ניתן יהיה להתחיל לשווק את המוצרים שמציע אותו עסק. מכיוון שהדיגיטל היא הפלטפורמה הכי נפוצה לשיווקק של מוצרים, אותם בעלי עסקים בוחנים הפקת סרט תדמית עבור העסק החדש, בתיקווה שהסרט ישיג תוצאות מהירות, והעסק יוכל להתחיל למכור במהירות יחסית, כך שלא יהיו בעיות מימון לעסק, שזו הבעיה הכי קריטית לבעלי עסקים חדשים.

מטרת מאמר זה היא להציג לבעלי עסקים חדשים, טיפים ורעיונות ליצירת סרט תדמית משכנע, שיניב תוצאות בזמן קצר יחסית.

טיפים ורעיונות ליצירת סרט תדמית משכנע לצורך הצגת עסק חדש
הבעיה של כל עסק חדש, זה שאין לו היסטוריה, או שיכול להציג הצלחות. לכן, על מנת ליצור סרט תדמית לעסק חדש, נדרשת יצירתיות והקדשת מחשבה רבה לצורך ההפקה.

ראו כאן מספר טיפים ורעיונות ליצירת סרט תדמית משכנע עבור עסק חדש:


1. הצגת היתרונות התחרותיים- לדעתי, זה הנושא החשוב ביותר בהקשר של הפקת סרט תדמית לעסק חדש. הרי, לכל מוצר שלא תחשבו עליו, כבר יש לא מעט מוצרים מתחרים ופתרונות חלופיים. גם אם בעל עסק חדש משוכנע שמה שהוא מציע זה 'הדבר הכי טוב בעולם', לקוחות פוטנציאלים צריכים להשתכנע שאכן זה המוצר שהם רוצים לרכוש, ולרכוש אותו דווקא מהעסק הזה. כאשר לעסק אין היסטוריה, כי העסק חדש, אז ברור שמיד עולה השאלה אצל אותו לקוח פוטנציאלי: 'גם אם אני חייב את המוצר שמציגים לי, למה לי לרכוש דווקא מעסק שרק עכשיו נפתח'? לכן, לדעתי מה שהכי חשוב בהפקת סרט התדמית זה לבחון לעומק מה היתרון התחרותי של העסק או המוצרים שמוצעים בסרט התדמית. לצורך כך, חייבים לבצע תחקיר מעמיק מול אותו עסק, לא במשאל טלפוני, או במילוי שאלון, אלא במפגש תחקיר מעמיק, בו תחקירן מקצועי, עם ניסיון רב בשיווק, נפגש עם אנשי מפתח בעסק, וביחד חוקרים מה התחרות שקיימת כיום בתחום הפעילות של העסק החדש, מה התפרונות הקיימים מול המוצרים שהעסק החדש מציע, וביחד לנתח בדיוק ובצורה הכי אמינה ולא מוטת לטובת העסק, מה היתרון התחרותי של העסק. כלומר, לנתח ולהגדיר מה הדברים שבזכותם כדאי ללקוח פוטנציאלי לפנות אל העסק החדש, על מנת להבין טוב יותר למה כדאי לו לרכוש דווקא מהעסק החדש, ולא מהמתחרים. בהעדר ניסיון והיסטוריה של פעילות בתחום של העסק החדש, הניתוח של היתרונות השיווקיים מאוד מורכב. צריך ללמוד לעומק את היתרונות של המתחרים, להבין מה הדברים העיקריים שבזכותם המתחרים מוכרים, ולמצוא את אותם מבדלים שנותנים יתרון לעסק החדש. בהחלט לא פשוט, אבל אם מצליחים לפצח את הנושא הזה- מכאן צריכה להתחיל ההפקה, כי זו נקודת האחיזה הכי חשובה של עסק חדש. 

2. גיבוש של סיפור מרתק- עסק חדש חייב לרכוש את תשומת הלב של לקוחות פוטנציאלים, שמעולם לא שמעו על העסק החדש. אנשים מתחברים בצורה הכי יעילה דרך סיפורים מרתקים. סיפור לא חייב להיות ארוך. להיפך, אף אחד לא יצפה בסרט תדמית ארוך. לכן, צריך לחשוב על גיבשו סיפור קצר ומרתק, כזה שיתפוס את הציבור. צריך ללמוד לעומק את קהל היעד הפוטנציאלי של העסק, ואליו לכוון את הסיפור. הסיפור צריך ליצור עיניין אצל קהל היעד, כזה שיגרום לו לצפות כמה שיותר בסרט התדמית, ויחבר אותו לנושא קודם כל דרך העיניין.

3. גישה אישית- שוב, לקוחות מעוניינים לדעת שמישהו מבין אותם, ואת הצרכים שלהם, ברמה האישית. לכן, אם מגדירים כמו שצריך את קהל היעד, מבינים את הצרכים שלו, חייבים שסרט התדמית ידבר ישירות אל קהל היעד, תוך הצגת הצורכים שלהם, ומיד לאחר מכן להציג סוג של מענה לצרכים, דרך המוצרים שהעסק החדש מציע. ככול שתצליחו בכתיבת התסריט לסרט התדמית, לתת מענה לצרכים האישיים של קהל היעד, יש סיכוי טוב שתרכשו את אמונם, ואולי תהפכו אותם לקהל מתעניין, שהוא זה שיהיה גם הלקוח הראשון שלכם. במידה ופונים לקהל בינלאומי, חשוב לפנות אליו בשפת האם שלו. אל תכינו סרט תדמית באנגלית, וכשתרצו לשווק אותו למשל בדרום אמריקה- תוסיפו כתוביות רגום לשפת האם של דוברי המקום, כי אנשים לא קוראים כתוביות תרגום. הם מעדיפים שידברו אליהם בשפתם. זה כמובן מחזק עוד יותר את הקשר האישי מול הלקוחות הפוטנציאלים.
 
4. הוכחת קיום העסק והמוצרים- במיוחד כאשר עיקר השיווק כיום בדיגיטל, לקוחות די סקפטים לגביי מה שמציגים להם, בעיקר בשל כמות ההונאות הרבה שקיימת בדיגיטל. יש לא מעט 'עסקים מפוקפקים', שמפרסמים כל מיני הבטחות, ונעלמים אחריי קמפיין אגרסיבי בו הצליחו לפתות לקוחות תמימים לרכוש מוצרים שבכלל לא קיימים. לכן, לעסק חדש יש חובה להשקיע בשכנוע של לקוחות פוטנציאלים בכך שגם העסק קיים, וגם המוצרים קיימים ומספקים את הסחורה המובטחת בסרטי התדמית שהם מפיצים לקהל היעד. אחת הדרכים הכי מומלצות לצורך הוכחת קים, אלה הם צילומי וידאו. מומלץ שצילומי הוידאו יהיו של העסק עצמו, כולל אנשי העסק, או המעבדות והתשתיות שתומכות במוצרים, וכן של המוצרים עצמם, ורצוי באופן שבו מודגם איך הם משתלבים ופועלים בסביבה עבורה הם תוכננו. במידה ומדובר על פתרון תוכנתי, ולא של מוצר פיזי, מומלץ להפיק סרט הכולל צילומי מסך אקטיביים של התוכנה בפועל, כך שלקוחות פוטנציאלים יראו שהתוכנה קיימת, ואיך היא נראית, ולא סרטון אנימציה שלא אומר כלום על הקיום של התוכנה, או איך היא נראית. 

5. דגשה על יתרונות החדשנות- אם העסק החדש מציע משהו חדשני או ייחודי בשוק, כדאי מאוד להדגיש את זה בסרט התדמית. במידה ואנשים מאמינים שהמוצר קיים, כמו שהצגתי בסעיף הקודם, חשוב להם להיות חדשניים, ולא כאלה שבוחרים מוצר מיושן. לכן, במידה ויש חדשנות במוצר, חשוב להסביר אותה בצורה הכי ברורה ומובנת לאדם הממוצע. אל תניחו שמי שצופה בסרט הוא מהנדס או בעל מקצוע בהכרח. תניחו שמי שצופה הוא 'אדם ממוצע', כך שההסבר יהיה פשוט ומובן לכל.

6. הצגת חוויית הלקוח- באמצעות סרט התדמית, ניתן להציג חוויית קלוח מהרגע שהוא נכנס לעסק (או לאתר) ועד לרכישה של המוצר, ויותר מכך- עדיף להציג את חוויית המשתמש במוצר, דרך תיאור וצילום בוידאו של השימוש במוצר בפועל.

7. אורך הסרט תדמית-  בניגוד לסרטון תדמית שהוא בעצם פרסומת לקידום מכירות של מוצר ספציפי, ומומלץ שיהיה באורך של כ- 30 שניות, סרט תדמית יכול להיות יותר ארוך ומקיף, כי הוא צריך לשכנע לקוחות שמעולם לא שמעו לא על העסק ולא על המוצרים שמוצעים. לכן אנחנו ממליצים על יצירת סרט תדמית לעסק חדש באורך של 1-2 דקות. 

8. הקפדה על סגנון ומקצועיות- כל מה שמוצג בסרט התדמית חייב להראות 'מיליון דולר'. הכל צריך להיות מקצועי ברמה הכי גבוהה. כל הציוד שבו נעשה שימוש במהלך ההפקה, צריך להיות ציוד מקצועי, שהופעל על ידי בעלי מקצוע מהשורה הראשונה. סרט תדמית מקצועי ומסוגנן, מקרין ישירות גם המקצועיות של העסק ושל המוצרים שמוצגים בסרט. אין לשלב בסרט חומרים שצולמו למשל מטלפון חכם, גם אם הם חשובים לצורך הסרט. כל חומר ברמה קצת יותר נמוכה- יכול לפגוע ברושם הכללי שמקבל צופה בסרט, ובכך דווקא לפגוע בסיכויי ההצלחה של הצפייה בסרט. כמובן, מקצועיות משדרת גם אמינות, מה ששוב יכול לתרום להצלחה של סרט התדמית.

9. קריאה לפעולה- אל תניחו שמי שצפה בסרט התדמית עד לסיומו, אכן ייצור איתכם קשר. חשוב בסיום הסרט, לשלב קריאה לפעולה, כגון: הרשמה לניוזלטר, או התקשרות לקבלת מבצע מיוחד לראשונים, או כניסה לאתר לקבלת פרטים נוספים, וכן הלאה. פניות שמניעות לפעולה, אבל אל אגרסיביות בסגנון: 'מהרו לפני שייגמר המלאי'. 

 

להפיץ את סרט התדמי לקהל היעד!

כל מה שהמלצנו למעלה, אלה רעיונות בהקשר של הפקת סרט התדמית לעסק החדש. אבל, הפקת הסרט היא רק השלב הראשון. אחריי שהסרט מוכן, יש להשקיע שיווקית בהפצת סרט התדמית אל קהל היעד. ניתן לעשות את זה במגוון אמצעים ללא עלות, אבל אם באמת רוצים להגיע אל קהל יעד מוגדר, צריך לממן קמפיינים שיווקיים, במקומות בהם קהל היעד נמצא, ולטרגט את קהל היעד דרך הכלים שבפלטפורמות השיווקיות השונות. 
 

לסיכום,  ראו כאן טיפים ורעיונות ליצירת סרט תדמית משכנע לעסק חדש. הדבר החשוב ביותר בהפקה זה להציג את היתרון התחרותי של העסק, ולעשות את זה בצורה הכי מקצועית ומשכנעת, כולל גישה אישית אל קהל היעד.  

בכל עסק- בשלבי פתיחת עסק חדש, ושוקל איך לקדם אותו?

מעוניין בסרט תדמית שיציג את העסק באור חיובי ובצורה משכנעת?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

ראו תחילה סרט תדמית למוצר רפואי חדש

מדובר על הפקת סרט תדמית למוצר רפואי חדש, אותו משווקת לראאשונה חברה חדשה בתחום. הסרט מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, בהם ניתן לראות את חוויית השימוש והפשטות, של מוצר רפואי זה, למרות התחכום הרב שהוא כולל, ובהחלט ייחודי בתחום. הסרט דובר ספרדית, וכולל כתוביות בספרדית, מכיוון שהכוונה לשווק את המוצר בספרד, ובכך יוצרים גישה אישית שחושבה בתחום מוצרים רפואיים.

ראו סרט תדמית לעסק חדש לשיווק מוצרי בישול חוץ

מדובר על סרט תדמית לעסק שמתמחה בייבוא מוצרים לבישול חוץ, באורך של כ- 1.5 דקות. סרט התדמית מבוסס כולו על צילומי וידאו גם של המוצרים, וגם של אולם התצוגה הענק שקיים בעסק. הדגש בסרט הוא על חווייתץ הבישול חוץ, תוך חיבור בין כל מוצר לבישול שמבצע שף בעזרת המוצר. בנוסף, בסוף הסרט ישנה פנייה אישית של מנהל העסק, לקהל היעד בהזמנה אישית להגיע אל העסק, ולהתוודע עם המוצרים האיכותיים השונים והייחודיים.

ראו סרט תדמית למכונת חירור יריעות פלסטיק חדשנית

 כאן מדבר על הפקת סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר נועד לסייע לחברה חדשה שהוקמה לצורך הפיתוח של מוצר של חירור יריעות פלסטיק לעטיפת מוצרי מזון. המכונה ייחודית וחדשנית, מתבססת על פטנט רשום שמקנה למכונה ביצועים מאוד מרשימים וייחודיים, מה שלא קיים כלל אצל מתחרים, או של פתרונות חלופיים קיימים. גם סרט תדמית זה מבוסס כולו על צילומי וידאו של המכונה בפעולה, כך שניתן להתרשם מהיכולות של המכונה, ומכך שהיא כבר קיימת ופועלת בצורה תקינה.

ראו סרט תדמית למיזם  מול השוק האמריקאי

מדובר על סרט תדמית למיזם חדש מול השוק האמריקאי, ובמיוחד מול הציבור האוונגליסטי בארצות הברית, בו הם מוזמנים להשקיע בעסקים קטנים שבקו העימות. הסרט מבוסס על רגש, תוך הצגת המדינה במצב של 'שקט', מול מצב של 'ירי קסאנים' מרצועת עזה, והפגיעה באוכלוסיה. הסרט מבוסס על צילומי וידאו של שני המצבים בארץ, וכן הצגה של המיזם שהוא תוכנתי, דרך צילומי מסך אקטיביים של התוכנה.