אחד האמצעים לקדם עסקים ומוצרים, בכל סוגי המדיות, היה ועדיין 'כתיבת תוכן שיווקי', שמשמעותו- כתיבה של מאמר לכאורה מקצועי, שמיועד לאתרים חדשותיים או מקצועיים, שבו שותלים מידע שמציג באור חיובי חברה ספציפית, או מוצר ספציפי. מזה מתפרנסים יחצ"נים (אנשי יחסי ציבור), שמקבלים מהחברות שהם מעוניינים לקדם את המאמרים המקצועיים, בהם התוכן השיווקי שתול, והם דואגים לשלב את המאמרים במדיות השונות. בפועל, מדובר על שיווק נסתר, שלקוחות לא כל כך אוהבים (בלשון המעטה).
מהו שיווק באמצעות תוכן?
אחד התחומים שהתפתח בקצב מדהים בשנים האחרונות הוא התחום בו מציגים את המאמרים המקצועיים בצורה בולטת, עם כותרות מושכות, כגון: אולי יעניין אותך גם, שמפנה אותך אל המאמרים המקצועיים בתחום אותו קראת קודם, רק שהפעם זה לא נסתר, אלא כותבים בצורה בולטת רק שהפעם מוגדר בצורה ברורה שמדובר בתוכן שיווקי.
מי מאפשר את זה?
קיימים בארץ שני גופים, שזה תחום ההתמחות שלהם: לשלב במדיות השונות את התכנים השיווקיים, ולעודד אנשים להיכנס לתוכן ובמידה וזה מצא חן בעיניהם שישאיר פרטים, והעסקים יחזרו אליהם. שתי החברות הן:
- טאבולה- Taboola
- אאוטבריין- Outbrain
שתי החברות מאפשרות את שילוב התכנים בעלות מאוד משמעותית לחברות. מדובר באלפי דולרים לחודש, אבל התמורה- חשיפה מאוד גדולה לקהלים רחבים שמתעניינים בסוג המוצר של החברות (כי התכנים מומלצים רק לאנשים שהתעניינו בכזה סוג של מוצר).
מהו התוכן השיווקי החדש?
כיום, התוכן השיווקי הוא מאמר מקצועי, שמוצג למי שהתעניין בתחום. אבל, אנחנו רואים יותר ויותר את ההעדפה של אנשים לצפות בסרטון וידאו קצר, מאשר לקרוא מאמר ארוך. כאשר יש בחירה בין מאמר לבין סרט, הרוב מעדיפים לצפות בסרט. לכן, כיום השיווק עבר לוידאו, ויותר ויותר חברותמציגות כתובן שיווקי סרטי תדמית מקצועיים במקום מאמרים.
מנהל שיווק - מעוניין לקדם את העסק?
מעוניין ליצור חשיפה גדולה לעסק, בקהלי יעד גדולים וחדשים?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראה לדוגמא סרט תדמית מקצועי שנועד לאפשר גידול מריחואנה רפואית
מדובר על סרט תדמית מקצועי, באורך של כ- 3 דקות, אשר מציג בעיה קיימת בתחום גידול מריחואנה רפואית, שמקשה על המגדלים לעמוד בדרישות המחמירות של משרד הבריאות. סרט התדמית מציג גם את הבעיה, את הפתרון שמוצע לבעיה זו, מה היתרונות ביישום השיטה, וכן איך המערכת מותקנת אצל לקוח מרוצה. אין ספק- סרט מאוד מקצועי, שמציג פתרון לבעיה קיימת.
על מה להקפיד בהפקת סרט תדמית מקצועי לשיווק באמצעות תוכן (טאבולה, אאוטבריין)?
בשל העלות הגבוהה הכרוכה בשיווק באמצעות תוכן של החברות, חשוב להפיק סרט תדמית מקצועי, שאכן יגרום לאנשים ליצור קשר. לכן, בהפקה של כזה סרט תדמית מקצועי, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. גישה מקצועית ולא מכירתית- חשוב שמי שצופה בסרט התדמית יקבל ערך, ולא ירגיש כאילו מנסים למכור לו, או לדחוף לו, משהו שהוא לא צריך. להפך- הגישה לכאורה היא של הצגת מידע מועיל לצופה בסרט.
2. הצגת הבעיה- הסרט חייב להיפתח בהצגה של בעיה ידועה בתחום, כך שלקוח רלוונטי יוכל להזדהות עם הבעיה. שיהיה לו ברור שמי שהכין את הסרט מכיר את הבעיה, אותה גם הוא חווה, ותיווצר סקרנות לראות אם קיים לכך פתרון.
3. הצגת הפתרון בוידאו- על מנת שמי שצופה בסרט יקבל תחושה כאילו הוא ממש רואה בעיניים את הפתרון, חשוב להציג את הפתרון באמצעות צילום בוידאו. כך הלקוח גם יראה שהפתרון קיים, ולא רק 'על הנייר' או שעדיין נמצא בפיתוח, אלא ממש פתרון פשוט וברור שאפשר לראות כבר איך הוא נראה.
4. אנשים כבר משתמשים בו- שוב, על מנת לחזק את האמון בפתרון, מומלץ לצלם אנשים משתמשים בפתרון ונהנים. אם מדובר על מערכת מורכבת, כמו בסרט התדמית למעלה, מומלץ לצלם את הפתרון שכבר מותקן אצל לקוח, לראות איך זה משולב אצל הלקוח, ואולי אפילו לקבל עדות של הלקוח המרוצה. זה הכי מחזק את התחושה של הלקוח הפוטנציאלי שאכן מדובר בפתרון שעובד ומוכח.
ראו סרט תדמית שהופק עבור מוצר רפואי מתקדם שהופק לאחרונה
מדובר על סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מוצר רפואי לאוכלוסיה מבוגרת. סרט תדמית כזה חייב להיות איטי יחסית, מאוד ברור במיוחד לאוכלוסיה מבוגרת. ישנה חשיבות מאוד גדולה לצורת שימוש במוצר, ולכן הסרט מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, שמציגים את השימוש הנכון לקהל היעד, על ידי קהל יעד (אוכלוסיה מבוגרת), ובפיקוח רפואי.
עדכון אחרון: מאי 2022
ראו סרט שעונה על השאלה: מה כולל סרט תדמית מנצח?
מדובר על סרט תדמית קצר, באורך של כדקה, אשר עונה על השאלה: מה כולל סרט תדמית מנצח?, ומציג זאת בצורה ויזואלית, הכוללת: הצגת הבעיה, הצגת הפתרון, הצגת הבידול, והנעה לפעולה. הסרט מבוסס על קטעים קצרים מתוך מגוון סרטי תדמית שהפקנו לאחרונה. ניתן לראות שרוב הסרטים מבוססים על צילומי וידאו, מאחר שהגענו למסקנה שבימים אלו, שאנשים די ספקנים לגביי מה שמוצג באינטרנט, מה שמעביר את המסרים השיווקיים בצורה הכי אמינה ומקצועית אלה סרטי וידאו.
ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק שהופק לאחרונה
מדובר על תוכנה לסינכרון של גידולים חקלאיים בין לאומיים, וקשר ישיר בין החקלאי הבודד ורשתות השיווק. בסרט תדמית זה, במקום להפיק סרטון תדמית המבוסס על אנימציה, הפקנו סרט המבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, כך שלקוחות יכולים לראות ולהזדהות עם הבעיה שמוצגת, לראות את החברה שפיתחה את התוכנה, ולראות מסכים עיקריים של התוכנה. אין ספק שסרט תדמית כזה, הרבה יותר יעיל מבחינת העברת המסרים השיווקיים, מאשר סרטון אנימציה.
לסיכום, הגישה החדשה לשיווק בהיקף רחב של עסקים ומוצרים הוא שיווק באמצעות תוכן, דרך החברות טאבולה ואאטבריין. הכלי היעיל ביותר לשיווק באמצעות תוכן הוא סרט תדמית מקצועי, שעשוי בצורה נכונה ומשכנעת.