יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מה סוד ההצלחה של Pressy?
שים לב: קרא תחילה את המאמר  מימון המונים- תם עידן הכסף הקל

יזם, יש לך דגם עובד של מוצר שבכוונתך לפתח, ומתכנן לגייס מימון להשלמת הפיתוח במסגרת מימון המונים? כדאי שתקרא מאמר זה, ותלמד מניסיונם המוצלח של אחרים.

לאלה שעדיין לא שמעו, Pressy הוא מיזם של לחיץ מיוחד עבור טלפוני אנדרואיד, שמאפשר הפעלת אפליקציות שונות, בלחיצות שונות, באצבע אחת. מיזם זה עלה באתר מימון ההמונים  Kickstarter בסוף אוגוסט 2013, במטרה לגייס 40 אלף דולר, והצליח לגייס כמעט 700 אלף דולר (!).
   
אין ספק, אפילו במונחים של Kickstarter קמפיין זה נחשב מאוד מוצלח: מקום שני (!) בקטגוריה של Product Design, ומקום 13 מבחינת מספר התומכים.
שני דברים חשובים נוספים:

1.      הקמפיין מציג את שני המפתחים הישראלים (למרות ש  Kickstarter  מחייבים שהיזם יהיה אמריקאי)

2.      הסרט שמלווה את הקמפיין מופק באופן שנראה מאוד פשוט ולא מושקע, ואפילו מצחיק (בוודאי ביחס לכל הסרטים המאוד רציניים ומושקעים של הקמפיינים היותר מוצלחים). מדובר על הפקה מאוד מושקעת, המצולמת באתרים רבים, ועם תסריט ממש מבריק, שניתן בקלות להתחבר להצגה המדליקה, מה שלדעתנו היווה חלק מהותי בהצלחה של המוצר.

הצלחה כזו, מול השקעה יחסית נמוכה, גרמה ליזמים רבים לרצות לחקות את הגישה של Pressy, במטרה לגייס גם סכומים כל כך מרשימים. באופן לא מפתיע- רבים מתאכזבים. כמות המוצרים שיוצאים בקמפיינים חדשים ב- Kickstarter הינה עצומה. עשרות רבות של פרויקטים חדשים עולים כמעט בכל יום, והתחרות על המשקיעים הפוטנציאלים הולכת וגדלה, כאשר הבעיה העיקרית היא לא הפקה של סרט מוצלח, או עיצוב נהדר של דף המיזם באתר מימון ההמונים. הבעיה היא:   איך להביא את הצופים/המשקיעים הפוטנציאלים לדף המיזם שלכם?

וכאן, היזמים של Pressy הצליחו בגדול. הם הבינו שההצלחה תגיע דרך מה שמוגדר בשוק: Early Adaptors (אלה הם כל הגיקים ש"מתים" על כל חידוש טכנולוגי, ואפילו הוא גאדג'ט פשוט, העיקר שהם ייתפשו כחדשנים ומאמצי טכנולוגיה חדשנית). היזמים התניעו קמפיין תקשורתי מאוד מושקע כבר בתחילת 2013 (8 חודשים לפני שהקמפיין עלה ב- Kickstarter), שכלל עשרות כתבות אוהדות בקרב בלוגרים טכנולוגיים, מאמרים במגזינים טכלוגיים חשובים כגון: CNET, Electronics Weekly Review, The Times Magazine Review, PC Magazine Review, ועוד עשרות מגזינים.

קמפיין תקשורתי רחב זה, בגישה של חדשנות טכנולוגית, יצר ציפייה למוצר, הרבה לפני עליית הקמפיין באתר מימון המונים, ויצר "שיחה" בנושא בין אלה המוגדרים Early Adaptors. הם גם היו הראשונים להשקיע במוצר, כבר בימים הראשונים של עליית הקמפיין, כך שנוצרה "המולה תקשורתית" למיזם, ומכאן גיוס של כמעט 30 אלף משקיעים, שהשקיעו ביחד כ- 700 אלף דולר, הדרך קצרה.

לכן, מה ניתן ללמוד מהמהלך הכול כך מוצלח של Pressy? האתגר האמיתי הוא לא "המוצר", או הסרט שתומך באותו "מוצר". האתגר האמיתי הוא להביא צופים/משקיעים פוטנציאלים לדף הקמפיין שלכם. לכן, גיוס כספים מאתר מימון המונים חייב להתחיל מחוץ לאתר הגיוס, הרבה לפני שעולה הקמפיין באתר. קמפיין תקשורתי מקדים ומושקע, במקומות הנכונים, יעשה לכם את העבודה.

ומה צופן העתיד?

כיום אם שואלים אותנו לגבי סיכויי גיוס מימון באמצעות קמפיין מימון המונים, אנחנו לא ממליצים ליזמים לפנות לאופציה זו. לדעתנו, הסיכוי כיום לגייס הוא מאוד נמוך, ונדרשת השקעה מאוד גדולה בקמפיין יחסי ציבור, כמה חודשים לפני העלאת הקמפיין, על מנת ליצור באז בשוק היעד כך שכאשר הקמפיין יעלה הוא ימשוך משקיעים פוטנציאלים. אחרת, הקמפיין שלכם "יעלם" בין 20-30 אלף הקמפיינים שרצים במקביל בכול אחד מאתרי מימון ההמונים. 

כיום אנחנו ממליצים לחזור לאפשרויות הגיוס של פעם, קרי- משקיעים מוסדיים, אנג'לים או קרנות הון סיכון, או להכניס שותף איסטרטגי, שגם מביא מימון להשלמת הפיתוח והשיווק של המוצר. עבורם אנחנו ממליצים להכין "סרט למשקיעים".

מנהל עסק - מחפש מימון לפיתוח מוצר חדש?

 

מעוניין בכלי שיווקי יעיל לפנייה למשקיעים?

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם כירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
במידה ואתה מחפש מימון להשלמת פיתוח של מוצר מתקדם, מומלץ לפנות למשקיעים מוסדיים, באמצעות סרט תדמית שהותאם עבור משקיעים.

יהב הפקות- רואים תוצאות בעסקים