היום זה כבר ידוע לכל מנהל שיווק ולכל בעל עסק, סרטון תדמית הוא הכלי השיווקי היעיל ביותר לקדם מכירות של מוצרים חדשים, או בכדי לחדור לשווקים חדשים. סרטון תדמית שנעשה בצורה טובה- מוכר. אבל, יותר ויותר עסקים מפיקים עבור העסק והמוצרים סרטוני תדמית, שמקודמים בצורה אגרסיבית ללקוחות בכל צינורות השיווק האפשריים. הלקוחות 'מופגזים' בכמויות עצומות של מידע, ובסרטונים מכל המינים והצבעים. השפע הפך את הלקוחות הפוטנציאלים ל'חסרי סבלנות'. הם מוכנים להקדיש שניות ספורות לכל נושא, ואם הם לא 'נתפסו'- הם עוברים לנושא הבא. זה נכון גם לסרטוני תדמית: לקוח פוטנציאלי שנחשף לסרטון, מתחיל לצפות אם הנושא מעניין אותו. אבל, כבר בשניות הראשונות הוא מגבש 'רושם ראשוני' על המוצר והחברה שמאחורי המוצר. יש רק הזדמנות אחת ליצור את הרושם הראשוני, כי במקרה של אכזבה- הלקוח ינטוש את הצפייה בסרטון התדמית ויעבור לצפייה בסרטון של המתחרים. אכן, אין הזדמנות שנייה ליצור רושם ראשוני.
מהם הכלים ליצירת רושם ראשוני הכי טוב בסרטון תדמית?
למרות שמדובר על נושא שהוא מאוד אינדיבידואלי וסובייקטיבי, ניתן אולי להגדיר כמה פתיחים של סרטוני תדמית, שיכולים ל'תפוס' את הלקוח הפוטנציאלי. האפשרויות הן:
1. פתיח שמציג בעיה קיימת ומוגדרת אצל קהל היעד- חשוב להבין, סרטון תדמית חייב להיות מוכוון לקהל יעד מאוד ספציפי. אין מוצר שמתאים 'לכל העולם'. צריך במהלך התחקיר להגדיר בצורה הכי מדוייקת את קהל היעד. עבורו, ואולי רק עבורו, יש לזהות את הבעיה העיקרית שמטרידה אותו ביום יום, שהמוצר המוצע בסרטון יכול לפתור. במידה ואכן הבעיה מזוהת- היא צריכה להיות הפתיח של הסרטון.
2. חוש הומור- חוש הומור הוא נושא חביב על קהל שצופה בסרטונים באינטרנט. סרטון שמעלה חיוך על שתפי הצופה, סיכוי טוב שיהפוך לויראלי, כלומר- הצופה יעשה share לסרטון, ובכך יפיץ אותו לכל חבריו. אבל, חוש הומור יכול בקלות ליפול לסרטון מטופש, מה שיצור נוגדנים אצל הצופים, ואפילו יגרום נזק, כי הצופה יחשוב שמדובר על חברה 'לא רצינית'. נושא בהחלט עדין.
3. פתיח מהמם ומסקרן- פתיח של סרטון שמהמם את הצופה, בלי לזעזע אותו, אלא רק לגרום לו להסתקרן ממה יבוא בהמשך הסרטון, יעשה את העבודה, כי בעצם זו המטרה של הרושם הראשוני לשמור את הלקוח בתוך הסרטון. גם כאן צריך להזהר. פתיח שיזעזע את הצופה עלול לגרום לו לנטוש את הסרטון. שוב- גבול עדין
4. שימוש בטכניקות הפקה חדשניות ומקוריות- במידה והסרטון נפתח בפתיח 'שבלוני', כזה שצופה ממוצע רואה עשרות ביום, הוא מיד ינטוש. אבל, אם נציג לו משהו מיוחד, שרוב הסיכויים שהוא עדיין לא נחשף לו, סיכוי סביר שנתפוס אותו להמשך צפייה בסרטון.
5. להתחיל מהצגת המוצר תוך כדי שימוש- ישנם מוצרים שנראים טוב, והשימוש שלהם על ידי אנשים אחרים, כשהכול מצולם בוידאו, מעורר חשק 'שגם הצופה ירצה שיהיה לו כזה מוצר. כמובן זה לא מתאים לכל מוצר, וצריך להבין לעומק את התחרות בנושא, ועל איזה צורך המוצר עונה, אבל בהחלט זו דרך מצויינת למוצרים רבים.
ראו דוגמאות של סרטוני תדמית עם פתיחים שונים, שנועדו לשמירת הלקוח בצפייה בסרטון:
לסיכום, סרטון תדמית הוא הכלי הכי יעיל לקדם שיווקית מוצרים חדשים. בגלל שפע של סרטוני תדמית שמפיקים, חשוב שהפתיח של סרטון התדמית ייצור רושם ראשוני טוב, מה שיעודד את הלקוחות הפוטנציאלים להמשיך ולצפות בסרטון.
מעוניין לקדם קו מוצרים חדש, או לחדור לשווקים חדשים?
ראו סרטון תדמית למערכת תאורה בייתית חדשה שהופק לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 30 שניות בלבד, אבל יישם את כל העקרונות של הפקת סרט קולנועי: עלילה מעניינת, שחקנים טובים, תפאורה מהממת, צילומים ברמה הכי גבוהה. כל אלה יצרו סרטון תדמית קצר, אבל מהמם, שגם יצר חשיפה מאוד גבוהה לפתרון החדשני, וגם זכה לצפייה כמעט מלאה בכל הסרטון, וליצירת קשר לקבלת פרטים נוספים מעל המצופה.
סרטון תדמית עם פתיח שמציג בעיה קיימת אצל קהל היעד
מדובר על מצלמת דרך חדשנית לרכבים. לצורך קידום המכירות של המצלמה, הוגדרו קהלי יעד שונים, ולכל קהל יעד הופק סרט נפרד, למרות שמדובר באותה מצלמה. בסרטון תדמית זה, הוגדר קהל יעד של 'הורים מודאגים', כאלה שנותנים לילדים את הרכב בערבים, ואז מתקשים ללכת לישון מדאגות. לכן, הפתיח של סרטון התדמית מציג את הבעיה שכל הורה לילדים בוגרים מכיר. הכול מצולם בוידאו, כך שמיד נוצרת הזדהות אצל קהל היעד, והצופה בדרך כלל ממשיך לצפות בסרטון, בכדי להבין איך פותרים להם את הבעיה הכל כך מדאיגה. בכך, מושגת המטרה של יצירת רושם ראשוני טוב, ושמירת הלקוח בסרטון.
סרטון תדמית עם חוש הומור
מדובר על רשת מוסכים שמאפשרת תיקוני פחחות ללא תיקוני צבע, או ירידת ערך הרכב מבחינת הביטוח. בכדי לתופס את הלקוחות הפוטנציאלים, סרטון התדמית מציג סיטואציה שכל בעל רכב מכיר: מכה בכנף מרכב חונה. הסיטואציה מוצגת בסגנון סרט אילם, בשחור לבן, עם שחקן שחווה מכה בכנף של הרכב שלו, שגורמת לו לאבד עשתונות. זהו סוג של חוש הומור עדין, שמציג בעיה מוכרת לכל בעל רכב, אבל מאפשרת לו לחייך על מה שקרה 'למישהו אחר'. כמובן זה גם יוצר סקרנות לדעת האם יש לבעיה פתרון שמתאים גם לו, כך שהוא ממשיך לצפות בסרטון בכדי להבין את הפתרון.
סרטון תדמית עם פתיח מהמם ומסקרן
מדובר על מערכת בטיחות מתקדמת לרכבים. כולנו חוששים מתאונות, אבל לא מדברים על זה, ותמיד אומרים 'לי זה לא יקרה'. על מנת להמם את הצופה בסרטון, ביימנו פתיח שמציג תאונה קשה ברכב, בלי להראות בפועל את התאונה, אלא באמצעות צילומי וידאו משולבים עם סאונד של תאונה, כאשר מיד אחריו הקריין אומר: 'מצבים כאלה בדיוק מערכת סייברוואן אמורה למנוע'. אין ספק- פתיח מהמם לסרטון תדמית, שגורם לכל בעל רכב להמשיך ולצפות בסרטון, על מנת להבין על מה מדובר. בהחלט- משיג את המטרה.
סרטון תדמית שנפתח בהצגת המוצר בשימוש
מדובר על מפזר חום חדשני, שמותקן בפתחי היציאה של מזגנים מרכזיים. במוצר זה יש חשיבות גדולה לאסתטיקה, בנוסף לתכונות פיזור החום הטובות שלו, כי בעצם זה מה שחשוב גם ללקוחות. לכן, סרטון תדמית זה נפתח בצגה של מספר סלונים ביתיים מעוצבים, אשר בהם הותקנו אותם מפזרי חום, והמראה נראה מעולה. בוודאי נראה יותר טוב ממפזרים מהדור הישן. פץיח של הסרטון, עם קריינות מלווה שאומרת: 'הרשו לי להציג לכם את הפתרון החדשני של NIL'. פתיח כזה בהחלט מעודד בעלי מזגנים ביתיים להמשיך ולצפות בסרטון.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על סרטון תדמית של כ- 2 דקות, אשר גם הוא מתחיל בהצגת המבנה המרכזי של בנייני האומה, תוך שימת דגש על חדשנות במדינת ההייטק. הסרטון מבוסס על צילומי וידאו של הבניינים מבפנים ומבחוץ, כולל צילומי רחפן של המבנה המרכזי. צילומי הוידאו מציגים את המגוון של האולמות השונים, והאזורים המגוונים לקיום תערוכות, עם דגש על חדשנות וקידמה. בנוסף, הפקנו סרט תדמית נוסף באנגלית, במטרה לקדם שיווקית את מרכז הקונגרסים בחו"ל, ולכן כיום שני סרטי התדמית הם הכלים השיווקיים העיקריים לקידום מכירות של המרכז.