יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מה סוד ההצלחה של סרטי תדמית?

קידום העסק באמצעות סרטי תדמית- הכי יעיל!

אין ספק, ההוצאה השיווקית הנמוכה ביותר לצורך קידום העסק הינה הפקה של סרטי תדמית לעסק. מהרגע שסרט התדמית הופק, הוא משמש כאמצעי שיווקי עיקרי, הן תוך שילוב שלו באתר הבית של העסק, והן דרך הפצה שלו ברשתות חברתיות, רשתות עסקיות, בלוגים מקצועיים, דפי נחיתה, ובכל אמצעי של המדיה החדשה (האינטרנט). 

מכיוון שסרטי התדמית כל כך חשובים ומשמעותיים מבחינה שיווקית, מומלץ להשקיע מחשבה רבה בתהליך ההפקה. אין ספק- שהפקה לחוצה וחפוזה, עלולה להניב תוצאות מאכזבות, ולכן אנחנו כחברת הפקה של סרטי תדמית לעסקים ממליצים למנהלי העסק ולמנהלי השיווק להקדיש את הזמן הדרוש לצורך ההפקה, כי החיפזון מהשטן.

הרבה פעמים אנחנו שומעים מהלקוחות משפטים כמו: 'מוכנים להקדיש את כל הזמן הנחוץ, אבל תבטיחו לנו שסרט התדמית יהיה הצלחה'. כמובן, אי אפשר להבטיח הצלחה. אבל, מניסיון של שנים בהפקת סרטי תדמית לעסקים אנחנו כן יכולים לענות על השאלה: מה סוד ההצלחה של סרטי תדמית?

מנהל עסק - מעוניין לקדם את העסק, באמצעות קמפיין שיווקי?

מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

ראה תחילה סרט תדמית למערכת ניהול חדשנית של קווי ייצור

מדובר על סרט תדמית קצר, שמציג מערכת ניהול חדשנית, המבוססת על טכנולוגיה חדשנית, אשר מאפשרת פתרון בעיות רבות בקווי ייצור קיימים. הסרט היה הצלחה מדהימה, ואיפשר לחברה שפתחה את הפתרון לחדור לכמה לקוחות איסטרטגיים.

סרט תדמית לעסק של מיחזור אלקטרוניקה 

מדובר על סרט תדמית באנימציה, אשר מציג קונספט חדש בתחום של מחזור אלקטרוניקה, אשר למעשה מחוייב בחוק אבל עסקים לא מכירים אותו, וגם אם כן- לא יודעים למי לפנות לצורך המחזור. סרט האנימציה מציג בצורה פשוטה וברורה את הנושא, ובפועל אפשר לחברה צמיחה משמעותית ביעבקות החשיפה שנוצרה מהסרט.

מה סוד ההצלחה של סרטי תדמית?

 
מניסיוננו, סוד ההצלחה של סרטי תדמית תלוי ב- 4 גורמים:

1. הצגת ערך- סרט התדמית מציג ללקוח את הערך האמיתי שהוא יכול לקבל מהפתרון המוצג בסרט

2. בידול- באמצעות הסרט, הלקוח מבין מה הבידול של העסק או המוצר ביחס לתחרות

3. קיים צורך- אצל הלקוח קיים צורך אמיתי בסוג כזה של פתרון, כי קיימת בעיה שהמוצר יכול לפתור

4. קשר רגשי- דרך הסרט נוצר קשר רגשי בין הלקוח והעסק או המוצר

נסקור עכשיו בהרחבה כל אחד מגורמי ההצלחה של סרט התדמית. 
 


1. הצגת ערך ללקוח


אחת החולשות של כל עסק, ובמיוחד עסקים טכנולוגיים, היא בכך שהם מאוד גאים בטכנולוגיה שהם פיתחו, ובהצגת מוצר חדש הם מתמקדים בטכנולוגיה, ומפרטים פרטים טכנולוגיים שאולי מאו מרשימים מהנדסים אחרים, אבל בוודאי לא ברורים למשתמש הסופי, שהוא בעצם האדם שצריך להחליט על ביצוע רכישה של מוצר חדש. את המשתמש סופי גם בכלל לא מעניינת הטכנולוגיה, או מפרטים חשמליים של מוצרים. אותו מעניין רק דבר אחד: בשביל מה זה טוב לי? איזה ערך אני יכול לקבל מהמוצר, במידה ואחליט לרכוש אותו? אלה בלבד השיקולים של הלקוח. אם הסרט מצליח לענות על השאלה הזו- זה השלב החשוב ביותר בתהליך הקנייה של מוצר חדש.

תראו לדוגמא את הסרט הראשון שמוצג למעלה, של מערכת ניהול חדשנית. בעבודה מול מנהל השיווק של העסק, הוא היה מאוד גאה ביישום של טכנולוגיית RFID המתקדמת, לצורך מתן פתרון לקווי ייצור, וכל המצגות בהן הוא השתמש הסבירו לעומק את הטכנולוגיה, ומה היתרונות שלה. אבל, המוצר פונה למנהלי ייצור. אף אחד מהם לא מתעניין בטכנולוגיה, ובאמת לא אכפת לו מה זה טכנולוגיית RFID. אולי אפילו להפיך. ברגע שמדברים איתם על טכנולוגיה בה הם לא מבינים כלום- מוצר אנטגוניזם- ובפועל מאבדים את הלקוח שמרגיש 'טמבל' מול הצגה טכנולוגית, שממש לא מעניינת אותו. בסרט שהפקנו, הטכנולוגיה לא מוזכרת אפילו פעם אחת, וגם בתיאור המערכת מציינים רק את המרכיבים העיקריים שלה, ויחסי הגומלין בין המכלולים השונים, כך שלקוחות יבינו מה המשמעות של לשלב כזו מערכת בקוו ייצור. מצד שני, הדגש לאורך כל סרט התדמית הוא מה הבעיה הקיימת בקווי ייצור שכזו מערכת פותרת, ואיזה ערך היא נותנת ללקוח שבחר בה. בנוסף מציגים את המערכת כפי שהיא כבר משולבת אצל לקוחות, ומה היא תרמה להם, כך שהבטחון במערכת גדל.

 

2. הצגת הבידול


כל ספק של מוצר חדש, חייב להניח שלפתרון שהוא מציע ישנה תחרות, ושהלקוח נחשף אליה. אין באמת כיום פתרונות כל כך ייחודיים שאין להם מתחרים. בפועל, לקוחות כיום די מתבלבלים משפע הפתרונות המוצעים להם בכל תחום. כאשר הם צריכים לקבל החלטה, בדרך כלל הם לא מחפשים את הפתרון האולטימטיבי, הפתרון שהוא הכי טוב בעולם, כי אין כאלה פתרונות. השאיפה היא לבחור את המוצר שהוא יותר טוב מהמתחרים. להבדל הזה קוראים בידול. הלקוח חייב להבין במה המוצר שמוצג לו בסרט התדמית נבדל מהמתחרים. בהרבה מקרים, זה לאו דווקא הנושא החשוב ביותר. אבל, אם הלקוח מבין את ההבדל, ובוחר במוצר שמוצג בסרט, הוא מרגיש שבחר במוצר הטוב ביותר בשוק נכון למועד הצגת הסרט. הבנה כזו בהחלט מקדמת את הלקוח לקבל החלטה להתקדם ולבדוק יותר לעומק את המוצר המוצג מול החברה שמציגה אותו בסרט. 

 

3. קיים צורך אמיתי


לפעמים אני שומע ממנהלי שיווק: שמע, מדובר על טכנולוגיה מהפכנית, שרק נציג אותה ללקוחות- הם יאמצו בחום את הפתרון שאנחנו פיתחנו. כל פעם אני מופתע מחדש מהתמימות של אותם מנהלי שיווק, שכל כך מאוהבים במוצרים שפותחו בחברה שלהם, שהם מעיזים לומר משפט כל כך תלוש מהמציאות. עוד לא נולד הלקוח שיקנה משהו שהוא לא צריך, רק בגלל שהוא מתלהב מפתרון מסויים. ברור שאם יצאו בקמפיין מטורף בכל אמצעי המדיה, ויהפכו את הפתרון שלהם למשהו שיוצר שוק, אולי זה יצליח לרתום לקוחות לכזה מוצר. אבל, מדובר בהשקעות מטורפות של בניית שוק ויצירת צורך. אין בארץ חברות מספיק גדולות שמוכנות לכאלה השקעות מטורפות שיוצרות צורך. כל החברות צריכות להתמקד במתן פתרונות לבעיות קיימות, כאלה שהן צורך אמיתי של לקוחות. במידה וקיימת כזו בעיה אצל הלקוח, וסרט התדמית מציג איך הפתרון עונה על הבעיה, כלומר- מתמודד עם צורך אמיתי- זה מתכון להצלחה. העיניין של הלקוח בפתרון עולה, ומותנע תהליך של רכישה, או לפחות יצירת קשר לקבלת מידע נוסף.

 

4. יצירת קשר רגשי


זה למעשה השלב הכי מורכב, אבל אם מצליחים לחבר רגשית את הלקוח שצופה בסרט התדמית למוצר או לעסק, הרכישה כמעט מובטחת. לכן, בכל הפקה של סרטי תדמית, אנחנו בחברת ההפקה מקדישים מחשבה רבה ליצירת קשר רגשי אצל הלקוח הפוטנציאלי, בזמן שהוא צופה בסרט התדמית. זהו אחד התפקידים החשובים של הקופירייטר שמכין את התסריט לסרט. כאן אין 'מרשם' איך עושים את זה, וזה משתנה ממוצר למוצר. היצירתיות של הקופירייטרים באה כאן לידי ביטוי. 
 


לסיכום, סוד ההצלחה של סרטי תדמית תלוי בארבעה גורמים: בהצגת ערך ללקוח, בהצגת הבידול העסקי, בכך קיים צורך אמיתי אצל הלקוח, ובעיקר- ביצירת קשר רגשי מול הלקוח. כל אלה מגדילים משמעותית את הסיכוי שהלקוח יבצע רכישה של המוצר המוצג בסרט התדמית.



למאמרים נוספים בנושא:   סרט תדמית- להעביר את המסר


                                      סרט תדמית לעסק במגזר הדתי


 

ראו מקבץ מתוך סרטי תדמית  שהפקנו לאחרונה

ראו מקבץ קצר מתוך מגוון גדול של סרטי תדמית שהפקנו לאחרונה. כמעט כל סרטי התדמית מבוססים על צילומי וידאו של עסקים ומוצרים שונים, ומעט סרטוני אנימציה או גרפיקה דינאמית. בשנים האחרונות הגענו למסקנה, שמה שהכי משכע לקוחות להתקדם בתהליך מכירה, זה אחריי צפייה בסרטי תדמית המבוססים על צילומי וידאו. לוידאו יש יתרון עצום בכך שהוא מציג ללקוח הפוטנציאלי הן את החברה שפיתחה את המוצר המוצג בסרט התדמית, והן את המוצר עצמו, מה שיוצר אמינות וחיבור רגשי בין הלקוח לעסק ולמוצר, שזהו מקדם המכירות מס' 1 מבחינה שיווקית.

ראו סרט תדמית לחברת השינוע הבינלאומית טימנט שהפקנו לאחרונה

סרטי תדמית לחברות שינוע בינלאומיות, הוא בדרך כלל סרט הכולל המון צילומים של משאיות נעות בדרכים, מטוסים באויר ואוניות עם מכולות בים, וקריינות מתלהבת על הנושא הבין לאומי. אבל, סרטי תדמית אלה שוכחים את האדם שמאחורי התהליך המורכב והמסובך של מעבר בינלאומי של כל המשפחה (רילוקיישן). סרט תדמית זה, שהיה הצלחה אדירה מבחינת טימנט, מבוסס על צילומי וידאו של משפחה שמתכננת רילוקיישן, ומה עובר עליה בתהליך. סוג של 'סיפור הצלחה', שעובר בצורה מצויינת בסרט. סרט התדמית מתחיל בהתלבטות של זוג ההורים מהלא נודע, ומסתיים בכך שכל הבית עבר בצורה מושלמת ומקצועית ליעד החדש, בצורה מהירה חלקה ומקצועית.