יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מאוד מומלץ לא לעשות קיצורי דרך בהפקת סרטי תדמית!
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים


ישראלים הכי אוהבים קיצורי דרך!

אחד הדברים שככול הנראה הכי מאפיינים אותנו הישראלים היא האהבה של 'קיצורי דרך'. 'כולם נוסעים בדרך הרגילה. אנחנו תמיד נמצא דרך קיצור.' 'כולם מבזבזים זמן על דברים מיותרים, אנחנו נעשה רק את מה שהכרחי, וככה נהיה ראשונים'. לצערי אני שומע את זה יותר ויותר פעמים, ובמיוחד כאשר נמצאים בלחץ, ולוח הזמנים הוא 'דחוף', אז כמובן נוטים עוד יותר ל'עגל פינות' ולנסות ולבצע קיצורים בכל דרך אפשרית.

תסתכלו על התמונה הזו:

 ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרט תדמית שהפקנו לחברה שביקשה להפיק את הסרט בזמן הכי קצר שאנחנו יכולים, כי הוא דחוף להם לצורך קידום המוצר. התחייבנו לחברה על 4 שבועות להפקה של הסרט, בכדי שנוכל לבצע בדיוק את ארבעת השלבים שדברנו עליהם למעלה, קרי: תחקיר מעמיק, כתיבת תסריט על ידי קופירייטר, יום צילומים בעסק, ועריכה של הסרט הסופי. כולם עבדו בצורה מסונכרנת, בתיאום מלא ובשיתוף פעולה מצוין של הלקוח, והצלחנו באמת לסיים את ההפקה בקצת פחות מ- 4 שבועות, כל זה בלי לוותר על שום שלב שהגדרנו, ובלי לבצע קיצורי דרך בתוך כל אחד מהתהליכים האלה. ההוכחה הכי טובה שהצלחנו הייתה שדי סמוך להשלמת ההפקה, ותחילת השיווק של החברה, הם התחילו לקבל פניות של לקוחות ליצירת קשר ולקבלת מידע נוסף. 

'בדרך להצלחה- אין קיצורי דרך'!

כל אמריקאי מכיר את הסלוגן שבכותרת, ושגם מוטבע על המשאית שתקועה מתחת לגשר. התמונה הקורעת הזו, משקפת יותר מכל את מה שקורה לאלה שמחפשים קיצורי דרך. כמעט תמיד הם נתקעים. וגם אם 'הצליחו' לסיים תהליך מקוצר שבצעו, וממש במזל לא נתקעו בדרך, התוצאה בסופו של התהליך פחות טובה ממה שהיו רוצים. אנשים אפילו 'משקרים' לעצמם ואומרים 'לי זה מספיק טוב'. זה הכי מקומם. למה לעשות משהו שהוא 'מספיק טוב'? 'למה להתפשר, רק כי אתם בלחץ ורוצים לקבל משהו הכי מהר שאפשר'? כל הפשרות שעושים בדרך תמיד פוגעים במה שמבצעים בתהליך, ומה שמקבלים הוא לא 'מספיק טוב' אלא משהו בינוני ולא טוב, שעלול אפילו לקלקל במקום לשפר. 

בימים אלה, כשהעסקים במצב קשה ומחזור העסקים מאוד נמוך, הנטיה של אלה שפונים אליינו שנפיק עבורם סרט תדמית, היא לבקש 'בבקשה תן לי הצעה להפקה הכי מהירה שאפשר, על מנת שנניע מיידית את העסק'. לכאלה אני עונה, שהפקה של סרט תדמית לעסק הכי מהירה שאנחנו עושים היא לפחות 3-4 שבועות. יש כאלה שאומרים לי 'אבל קבלתי הצעה להפקת סרט תדמית בפחות משבוע'?!?! אני לא יודע איך להפיק סרט תדמית בשבוע, ועל כאלה לקוחות אני נאלץ לוותר. יכול להיות שיש חברות הפקה שמוכנות לבצע המון קיצורי דרך, העיקר לספק ללקוחות סרט תדמית מיידי. לי ברור, שכזה סרט לא רק שיהיה הכי סתמי שאפשר, ולא רק שהוא לא יקדם את העסק, הוא עוד עלול לפגע בעסק. סרט תדמית שהופק בשבוע, בו ביצעו כל קיצור דרך אפשרי, רוב הסיכויים שיראה חובבני, ובסופו של יום יתפס על ידי מי שצופה בסרט כחובבני, מה שישדר שגם העסק שפירסם את הסרט והמוצרים שלו חובבניים. 

 

תהליכי הפקת סרטי תדמית שאסור לוותר עליהם!

אני לא אומר שבכלל אי אפשר לקצר לוחות זמנים להפקת סרטי תדמית, או שכל קיצור שעושים עלול לפגוע בסרט התדמית שמפיקים. זה לא נכון. אבל, יש 4 שלבים בכל הפקה של סרט תדמית, שעליהם אסור לוותר או לבצע בהם קיצור דרך מהותי. בהם, כל קיצור דרך או ויתור חד משמעית פוגע באיכות סרט התדמית. 

אלה ארבעת התהליכים שאסור לוותר עליהם, או לבצע בהם קיצורי דרך, בהפקה של סרטי תדמית:

1. תחקיר- בכדי לדעת מהם המסרים השיווקיים העיקריים שרוצים להציג בסרט התדמית, חייבים לבצע תחקיר מעמיק מול הלקוח שמעוניין בהפקת הסרט. הדבר החשוב ביותר לבדיקה במהלך התחקיר הוא לנסות ולהבין מה הייחוד של העסק או המוצר שעבורם נדרש להפיק את הסרט. זה גם יהיה הנושא העיקרי שלדעתי צריך להציג ולהדגיש בסרט.

2. תסריט- לא פעם שמעתי 'המלצה' של לקוח: 'עשוב אותך מתסריט. תגיע לצלם, ובשטח כבר נאלתר'. זו 'ההמלצה' הכי גרועה שאפשר לקבל. אסור להתקדם בהפקת סרט תדמית בלי שיודעים מראש מה רוצים להציג. את זה ניתן לקבלן רק אחריי שמגבשים תסריט לסרט התדמית, שבדרך כלל נכתב על ידי קופירייטר יצירתי, ושהתסריט עבר לאישור הלקוח. כשיועים מה רוצים להציג, כל ההמשך מאוד מדוייק, לא מחייב אלתורים, והתוצאה בוודאות תעביר את המסרים השיווקיים שהוחלט להציג במסגרת התחקיר.

3. צילומי וידאו- ההמלצה שלןנו כיום לעסקים היא לחשוף את קהל היעד לעסק ולמוצרים בצורה הכי כנה, דרך צילומי וידאו של העסק, אנשיו והמוצרים. זה הכי מחבר רגשית את קהל היעד לעסק, וברוב המקרים הכי מניע לפעולה. ישנם עסקים שבכדי לקצר תהליכים מעדיפים שחברת ההפקה תרכוש חומרי גלם ממאגרים שנקראים Stock Footage, במקום לצלם בפועל בעסק. נכון, זה מאוד מקצר תהליכים, בוודאי בהשוואה לצילומי וידאו בעסק. אבל, התוצאה באמת נראית סתמית, מאוד כללית, יכולה להיות רלוונטית לכל עסק שרכש את קטעי הוידאו, והכי לא מחבר רגשית את הצופים בסרט לעסק ולמוצרים. אולי אפילו להיפך!

4. עריכה- זה השלב שבו מרכזים את כל חומרי הגלם שצולמו, או נאספו מהלקוח, ועורכים את הסרט לתצורה הסופית, בהתאם לתסריט שנקבע. מומלץ גם בתהליך זה, לפני הגרסה הסופית, לשלוח ללקוח את גרסת הביניים לקבלת הערות של הלקוח, ורק לאחר מכן להפיק את הגרסה הסופית והאיכותית. 

מניסיוננו, תהליך הפקה תקין של סרט תדמית, מול לקוחות שהיו מעורבים בצורה מלאה בתהליך ההפקה ואישרו כל שלב, לוקח כ- 3-4 שבועות, כאשר כל אחד מארבעת השלבים למעלה לוקח כשבוע עבודה. כשמאפשרים לבצע את ארבעת השלבים בצורה מלאה, בלי קיצורי דרך בתוך התהליך, הלקוח כמעט תמיד מרוצה מהתוצאה הסופית, והסרט תדמית שהופק עבורו- עושה את העבודה, ומניב תוצאות מיידיות לעסק. לכן, אל תתפשרו ואל תעשו קיצורי דרך בהפקת סרט תדמית עבור העסק. אתם רק תרוויחו מזה!

מאמרים נוספים בבלוג זה, שאולי יעניינו אתכם:



העולם עבר לדיגיטל- בצע התאמות בעסק שלך והפק סרט תדמית לעסק

                              
הפקת סרטי תדמית- מבט ממעוף המלגזה

 ראו סרט תדמית לרשת מוסכים לתיקון מעיכות פח שהפקנו לאחרונה

מדובר על רשת מוסכים, שהביאה לארץ שיטת תיקוני פח ייחודית, שנקראת שיטה יבשה, שלא מחייבת תיקוני צבע וירידת ערך הרכב מבחינת הביטוח. בכדי לשכנע לקוחות בפתרון החדשני, הפקנו סרט תדמית קצר זה, שמשלב הומור עם בעיות יום יומיוות של כמעט כל בעל רכב. סרט התדמית מציג דרך צילומי וידאו את הבעיות, ובמיוחד את הפתרון, כך שכל בעל רכב יכול להזדהות עם הבעיה, ולראות איך נראה הפתרון. חושב להדיגש שההומור שמשולב בסרט הוא 'עדין', מה שמעלה חיוך. לא מנסים באמת להצחיק, כי הגבול בהומור הוא מאוד עדין. אדם אחד שנקרע מצחוק, אבל אדם אחר עלול להיפגע. לכן מומלץ לשלב בסרטוני תדמית הומור שמעלה חיוך, ולא יותר.