יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
חשיבות איש שיווק בהפקת סרטון תדמית
סרטון תדמית הוא סרט שיווקי
חברות ועסקים משקיעים סכומים גדולים בשיווק, בכדי לקדם את העסק. בעולם הדיגיטלי, סרטון תדמית לעסק הוא הכלי השיווקי העיקרי עבור מנהלי שיווק. מדובר על השקעה חד פעמית בהפקת הסרטון, ועם קבלת הסרט המוגמר, מנהלי השיווק מטמיעים אותו בכול אמצעי המדיה החדשה, החל מאתר החברה, דרך דפי נחיתה, בלוגים מקצועיים, רשתות חברתיות ועסקיות, ועד קישורים שנשלחים ללקוחות פוטנציאלים.  לכן, כשעיקר המאמץ השיווקי מבוסס על סרטון התדמית, מאוד חשוב שהסרטון יהיה שיווקי. 

בחברות הפקה רבות, מנהלי ההפקה של סרטוני התדמית, מתייחסים לסרטון כאל 'עוד יצירת אומנות', או 'סרט קולנוע קצרצר', ובתהליך ההפקה משתמשים באותם מינוחים מעולם הקולנוע, כאשר גם ההשכלה של המעורבים היא בוגרי לימודי קולנוע. 

לדעתי, סרטון תדמית הוא לא 'קולנוע'. הוא קודם כל 'סרט שיווקי' ורק לאחר מכן אפשר לדבר על שימוש באמצעים קולנועיים, בכדי ליישם את הרעיונות השיווקיים שהסרט מעוניין להעביר. לכן, בכול הפקה אני ממליץ שמי שינהל את ההפקה יהיו אנשי שיווק ולא אנשי קולנוע. לפני שנבחן איפה איש השיווק אמור להשפיע בתהליך ההפקה, ראו שתי דוגמאות של סרטים, אחד סרט שצולם בוידאו, ואחד סרט אנימציה, בהם ניכרת ההשפעה הרבה של איש שיווק.
לסיכום, סרטון תדמית הוא כלי שיווקי עיקרי לעסקים, ולכן מומלץ שמי שיוביל את תהליך ההפקה של הסרטון הוא איש שיווק חיצוני לחברה, שיהיה מעורב בכל תהליך ההפקה, החל מהתחקיר ועד לאספקת הסרטון הסופי.


למאמרים נוספים בנושא:   תסריט- הנושא החשוב ביותר בהפקת סרטי תדמית  - לחץ כאן


                                       סרטי תדמית- כדי שיזכרו אותך! - לחץ כאן

מנהל שיווק- מעוניין להגדיל מכירות בזמן קצר יחסית, ובהשקעה נמוכה?

מעוניין להגדיל חשיפה של מוצר חדש, או לחדור לשווקים חדשים?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראה תחילה סרטון תדמית למערכת ניהול גידול קנאביס רפואי

מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מערכת ניהול ובקרת גידול של קנאביס רפואי, למטרת שיווק המערכת בחו"ל. סרטון זה מבוסס כמעט כולו על צילומי וידאו, בתוך חמת גידול קנאביס, בהם מוצג כיצד המערכת משולבת בתהליך הגידול של הקנאביס. באופן כזה, קהל היעד יכול לראות בדיוק איך נראית המערכת, ואיך היא משתלבת בכל תהליך הגידול המורכב של הקנאביס. בנוסף, קהל היעד מבין שמדובר בחברה עם ניסיון רב, מה שמחזק את הבטחון של הלקוח הפוטנציאלי בפתרון.

ראה לדוגמא סרטון תדמית שיווקי למיזם מול השוק האמריקאי

מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית מיזם בשוק האמריקאי, שיוצר תמיכה בעסקים קטנים בקו העימות בישראל. סרטון כזה צריך לעורר רגש, על מנת 'לפתוח את הלב' של התומכים האמריקאים, ואת זה בדיוק עושה הסרט צרך צילומי וידאו של ישראל בזמן רגיעה ובזמן לחימה, כולל אזעקות שנשמעות תוך כדי. את המיזם מציגים באמצעות צילומי מסך אקטיביים של התוכנה שתומכת במיזם.
מה הדבר החשוב ביותר בסרטון תדמית?
לפני שנבחן את חשיבות איש השיווק בסרטון התדמית, נבחן תחילה מה הדבר החשוב ביותר בסרט התדמית. לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא שמי שצופה בסרט יוכל להבין איזה ערך החברה נותנת לו, ובמה היא יותר טובה מהמתחרים. אף אחד לא מצפה שהסרט יציג לי מוצר שהוא 'הכי טוב בעולם', וש'כל אחד חייב כזה פתרון'. זו גישה לא נכונה. חשוב שמי שמפיק את הסרט יבין איך החברה פותרת בעיה אמיתית של הלקוח, ובאמת במה היא יותר טובה מהמתחרים, כי הרי כמעט לכל פתרון כיום יש מתחרים רבים, והלקוח הפוטנציאלי די מבולבל מהשפע. חייבים לעזור ללקוח להחליט, וכשהלקוח יראה שאתם מבינים את הבעיה שלו, ושהפתרון של החברה אכן עונה על כך, הוא יוכל להתקדם בקבלת החלטות רכישה.
 
איפה באה לידי ביטוי, ההשפעה של איש השיווק בהפקת סרטון התדמית?
הפקת סרטון תדמית הינו תהליך ארוך, הכולל שלבים רבים, החל מהתחקיר ועד לאספקת קובץ סופי באיכות גבוהה של הסרט המוגמר ללקוח.

לדעתי, השלבים החשובים ביותר בהפקת הסרטון, בהם יש השפעה מהותית לאיש השיווק הם:

- בתחקיר

- בתסריט

- בעריכה


נבחן להלן איך זה בא לידי ביטוי בכל אחד משלבים אלו.


איש השיווק בתחקיר

 השלב הכי ראשוני בהפקה הוא התחקיר. התחקיר הינו מפגש של כשעתיים, במסגרתו נפגש איש השיווק עם מובילי החברה, בכדי להבין לעומק את היכולות של החברה והמוצרים, ללמוד את המתחרים, ולחפש את הבידול שבין החברה והמתחרים. את זה רק איש שיווק מקצועי, עם הרבה ניסיון שיווקי, יכול לבצע בהצלחה. חשוב להבין, שאיש השיווק החיצוני חייב לתחקר לעומק את המידע, ולנתח אותו בצורה קרה ומקצועית. בהרבה מקרים, אנשי העסק מאוד מעורבים בתהליך הפיתוח של הפתרונות שלהם, מאוד מעורבים רגשית וקשורים לחברה, באופן שממש מקשה עליהם לפעמים לראות את האמת. לכן, רק איש שיווק חיצוני, שלא מעורב רגשית בתהליכים שבתוך החברה, מסוגל לנתח את המידע בצורה מקצועית.

גמר התחקיר צריך לכלול את המידע הבא: איזה ערך החברה נותנת ללקוחות? מה מייחד אותה, ביחס למתחרים? והעיקר- מה המסרים השיווקיים שמעוניינים להעביר באמצעות סרטון התדמית.

 

איש השיווק בתסריט

 סרטון תדמית כיום הוא בדרך כלל באורך של עד 90 שניות. לאנשים אין סבלנות לצפות בסרטים ארוכים. כיום, זמן צפייה ממוצע בסרט באינטרנט הוא כ - 30 שניות. כלומר, אם לא תפשת את הצופה בשניות הראשונות, הוא לא ישאר לצפות בסרט. ואלה שכן צופים, ברוב המקרים לא עוברים את הדקת צפייה. לכן, הסרט צריך להיות עם פתיח של עד כ 10 שניות, במסגרתו מוצג צורך, או קושי, איתו מתמודד הלקוח. מיד אחריו להציג את הפתרון, תוך שימת דגש על המבדל של הפתרון ביחס לתחרות, שהוא בדרך כלל גם הסיבה שהפתרון נרכש דווקא מאותה חברה, כאשר לאורך כל הצגת הפתרון מוטמעים 2-3 מסרים שיווקיים בלבד. לא להפציץ בהרבה מסרים, כי עלולים לאבד את הצופה. חייבים להיות ממוקדים, במיוחד כשאין מספיק זמן בסרטון כל כך קצר.

מנסיוני, הצורה הנוחה ביותר לכתיבת התסריט היא באמצעות טבלה עם שתי עמודות: מה רואים? ומה שומעים?, כך שבכול רגע נתון של הסרטון, ניתן להבין מה רואים ומה שומעים.

 

איש השיווק בעריכה

  העורכים שבחברת ההפקה אמורים לקחת את התסריט וליישם אותו, באמצעות חומרי הגלם שצולמו במקרה של סרט וידאו, או באמצעות אנימציה שהם בונים על פי התסריט. אני ממליץ, שלפני שהעורכים מתחילים לעבוד, שאיש השיווק ישב איתם, ויחזק וידגיש את המסרים שמעוניינים להעביר לצופה. מסרים אלה לא ברורים בצורה מובהקת בתסריט, אלא הם מה שנקרא sub-text. התצוגה הויזואלית שתבנה במהלך העריכה היא זו שתעביר את המסרים. לכן, חשוב שהעורכים יבינו מה המסרים שמעוניינים להעביר, שיציגו רעיונות ליישום, ויקבלו על כך קודם כל אישור מאיש השיווק. רק אחריי האישור של איש השיווק, אפשר להתקדם בעריכה או בבניית האנימציה. 

השלב הראשוני בעריכה של סרטון התדמית הוא מה שנקרא rough cut, זה השלב בו ניתן לראות את כל תכולת הסרט, לא בהכרח באורך הסופי, ועדיין ללא תיקוני צבע. כבר בשלב הזה, לפני שמתקדמים לשלב הבא שבעריכה, מומלץ לקבל אישור מאיש השיווק שאכן הסרט מעביר את המסרים בצורה פשוטה וברורה. 

ראו סרטון תדמית שיווקי למערכת תאורה חדשנית שהופק לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 30 שניות, אשר נועד להציג את היתרונות של מערכת תאורה חדשנית בסיטואציות ביתיות. המערכת מודגמת במגוון סיטואציות, דרך סדרת סרטוני תדמית שונים, המודגמים על ידי צוות של שני שחקנים ושני ילדים. מכיוון שהסרטונים אמורים להיות מקודמים ברשתות חברתיות, אין קריינות, והכל מודגם דרך הויז'ואל, והמשחק של כל המשתתפים. גם אורך הסרטונים הותאם לרשתות חברתיות.

ראו סרטון תדמית מקצועי אשר הופק לסוכנות ביטוח שהופק לאחרונה

מדובר על סרטון תדמית מקצועי של כדקה, אשר הופק כחלק מסדרת סרטוני תדמית מקצועיים של סוכנות הביטוח. במסגרת כל סרטון תדמית מקצועי, מנהל הסוכנות מציג בעיה/נושא מקצועי בתחום הביטוח, ומסביר בשפה פשוטה וברורה לכל את הנושא. מין סוג של סרטי טיפים, רק שהפעם מדובר על סרטוני תדמית מקצועיים. כל סרטון תדמית מקצועי מועלה לרשתות חברתיות, ומחזק את התדמית המקצועית של הסוכנות.
עדכון אחרון: אפריל 2022