אז כאשר מתכננים סרט תדמית- עם או בלי שחקנים?
אנחנו ממליצים ללקוחות לבחון כל עסק לגופו. ישנם עסקים שעדיף עם שחקנים וישנם מקרים שעדיף עם אנשי העסק. נבחן להלן כמה כללי אצבע שיעזרו לקבל החלטה אם לשלב שחקנים בסרט התדמית שמתכננים להפיק, או להעזר רק באנשי העסק. כמובן, ישנם מקרים רבים שההמלצה שלנו היא שהכי יעיל הוא שאנשי העסק יציגו את העסק, אבל- נתקלים בסירוב מנומס, כי אף אחד ממנהלי העסק לא מרגיש מספיק ביטחון לעמוד מול המצלמה, ולייצג את העסק. במקרים כאלו ניתן לנסות ולשכנע ביתרונות, ובעבודה הסבלנית של צוות הצילום בשטח, כך שזה 'לא כל כך נורא'. אם משתכנעים- נהדר. אם לא- אז ממש לא 'בכוח', כי התוצאה הסופית תהיה ממש גרועה וחובבנית, ומכך יש להימנע. כבר היו לנו מקרים בעבר, בהם הצלחנו לשכנע מנהל עסק לעמוד מול מצלמה, ובסוף יום הצילומים כאשר אותו מנהל הסתכל על הצילומים- הוא לא אישר לנו להשתמש בחומרי הגלם, ונאלצנו לתכנן יום צילומים נוסף עם שחקן.
מתי מומלץ להפיק סרט תדמית רק עם אנשי העסק?
מומלץ להפיק
סרטי תדמית עבור העסק, רק עם אנשי העסק ולא עם שחקנים, במקרים הבאים:
1. לעסקים שמוכרים מוצרים שהלקוח יכול להתחבר אליהם רגשית, מומלץ לשלב את אנשי העסק בסרט. זה מחזק את הקשר הרגשי.
2. עסקים שכוללים תשתיות חשובות מבחינת הייצור, שכדאי שהלקוח יראה אותם, כולל האנשים שמתפעלים את אות ציוד, ובכך האמון שלו בחברה יתחזק
3. עסק בו קיים מנהל דומיננטי ובעל נוכחות, שלהערכתכם יכול לעמוד מול מצלמה ולייצג את העסק. אנשים כאלה, שמכירים ואוהבים את העסק שבו הם עובדים, מדביקים בלהט שלהם את הצופים בסרט התדמית, הרבה יותר מכל שחקן מקצועי
4. רק אם המיועדים הציג את הסק נרתמים לנושא בהתלהבות. כמו שכתבתי- גם אם זה נכון ומתאים שאנשי העסק ייצגו את העסק, במידה והם מתנגדים, או אפילו לא נרתמים בתהלהבות, התוצאה לא תהיה טובה.
מתי מומלץ להעזר בשחקנים מקצועיים להפקת סרט התדמית?
מומלץ להיעזר בשחקנים מקצועיים, בהפקה של סרטי תדמית, במקרים הבאים:
1. עסקים שמוכרים מוצרים 'לא מוחשיים', כמו: תוכנה חדשה, אפליקציה מתקדמת או מפתחים קונספט חדש, ניתן לייצג בסרט תדמית המבוסס על אנימציה, ללא צילומי וידאו כלל. אפשר כמובן גם להפיק עבורם סרט תדמית המצולם בוידאו, ובהחלט ניתן להעזר בשחקנים כפריזנטורים של העסק והמוצרים.
2. במקרים בהם אנשי העסק מסרבים לעמוד מול מצלמה ולייצג את העסק, אפשר לשלב שחקנים, אבל- במפורש לא להציג אותם כמנהלי העסק, כי זה סוג של הטעיית הציבור. צריך להכין עבורם תסריט מיוחד, בו ברור שהם רק 'פריזנטורים', או 'מדמים סיטואציות יום יומיות'.
3. כאשר מתכננים סרט הומוריסטי, המשתתפים בו חייבים להיות שחקנים. כל ניסיון להפיק סרט תדמית הומוריסטי, תוך השענות על אנשי העסק נראה מגוחך, ויותר תדמית חובבנית לכל העסק ולמוצריו. מכך חייבים להימנע.
4. עבור עסקים שמייצרים מוצרים שחשוב שהלקוח יראה איך משתמשים בהם, וזה הייחוד של העסק, חשוב שא ההדגמות יבצעו שחקנים מקצועיים, שיעשו את זה בצורה הכי כייפית ומהנה, כך שזה הרושם שיועבר ללקוח הפוטנציאי שצופה בסרט התדמית.
קצת על עבודה עם שחקנים
בכל סרט תדמית בו מעוניינים לשלב שחקנים, צריך לקחת בחשבון את הנושאים הבאים:
1. איגוד השחקנים מכתיב לשחקנים מחירון, שהוא מאוד גבוה יחסית, במיוחד כאשר מדובר בסרטי תדמית שפונים לרשת האינטרנט. אפילו שחקנים מתחילים דורשים מעל 2,000 ש"ח ליום צילומים, כי זו הדרישה מאיגוד השחקנים. שחקנים עם קצת ניסיון מול מצלמה דורשים כ- 3,000 ש"ח ליום צילומים.
2. ליום צילומים עם שחקנים, חשוב להוסיף מאפרת על הסט, לאורך כל יום הצילומים. זו תוספת עלות של כ 1,000 ש"ח ליום צילומים
3. יש הרבה שחקניות, שדורשות שהצילומים ילוו על ידי סטייליסטית ש'תלביש' אותם בהתאם לתפקיד שלהם בסרט התדמית. עלויות לסטייליסטים הם כמובן בהתאם לשם שלה ולניסיון שצברה, ויכול להיות בעלות של אלפי שקלים רבים.
4. כל שחקן שמוזמן ליום הצילומים, חותמים על הסכם מולו, או מול המשרד שמייצג אותו, שמגדיר את כל תנאי ההתקשרות, כולל למה השחקן זכאי (כמו ארוחות, הסעות וכד), ובכדי להבטיח שהשחקן מבוטח. אם צופים שיום הצילומים יהיה יותר ארוך מיום צילומים רגיל- יש להכניס את זה להסכם, בכדי לוודא שהשחקן לא יחליט שאחריי השעות של יום העבודה הוא פשוט עוזב את הסט, גם אים נדרשת עוד שעה להשלמת הצילומים. זה כמובן נסגר תחת הגדרה של 'שעות נוספות'.