יזמית ישראלית צעירה, זיהתה בעיה של כניסה למקורות מים, כמו: בריכה, ים, אגם וכן הלאה, עם תינוק. הכניסה חלקלקה, ואם אוחזים את התינוק על גביי הידיים, קשה להאחז בתמיכות גם אם קיימות, או לעזור לילד אחר שנמצא איתכם. היזמית פיתחה מנשא מיוחד לנשיאת תינוקות, שמשחרר את שתי הידיים בזמן הנשיאה, כך שהידיים פנויות לחלוטין למקרה הצורך.
לצורך קידום שיווקי של המוצר, הן בארץ והן בחו"ל, התבקשנו להפיק סרטון תדמית שיווקי למוצר, כך שישמש ככלי שיווקי עיקרי בקמפיינים שיווקיים במדיה החדשה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו תחילה את התוצאה הסופית- סרטון תדמית למוצר: מנשא לתינוק במים
מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר מבוסס כולו על צילומי וידאו של אמהות ללא המנשא, להצגת הבעיה, ואמהות עם המנשא להצגת הפתרון. הצילומים נעשו במקומות שונים, ועם מספר משתתפים, להצגת היכולות. הצילומים כללו מספר תינוקות, שצולמו לאורך זמן במים, עד שהושגו התוצאות הרצויות (כולם מחייכים)
לסיכום, הפקת סרטון התדמית למנשא תינוק במים הייתה אתגר משמעותי, בעיקר בשל הצורך לצלם בוידאו תינוקות שנכנסים למים, בלי אחיזה ישירה של האם, כאשר הם מחייכים ומרוצים. התוצאה ענתה על הציפיות, רק שנמשכה הרבה יותר ממה שצפינו.
הפקת סרטון התדמית למנשא תינוק במים, היה מאוד אתגרי, ונמשך מעל ומעבר למתוכנן, בעיקר כי צילמנו מספר תינוקות בבריכת מים. האתגרים העיקריים בהפקת הסרטון היו:
1. צילום של תינוקות- האתגר הגדול ביותר לצילומים הם תינוקות. לא ניתן לביים אותם. הם מתנהגים הכי טבעי שיכול להיות, וטבעי לא תמיד מתאים למה שרוצים להעביר בסרטון תדמית. בהפקה זו, השאיפה הייתה להראות כמה כייף לתינוק להיות נישא בתוך מנשא, ללא אחיזה של האם, להיכנס איתו למים, ושהוא יחייך בכייף. על מנת ליצור מצב טבעי של אם ותינוק, היינו צריכים להביא לסט הצילומים באמת אמהות עם התינוקות שלהן, אחרת להרגיל את התינוקות לכל כך הרבה דברים חדשים, ולא עם האמא שלהם- לא היינו מצליחים לסיים כלל את הצילומים. עדיין, גם עם האם, להיכנס למנשא לא מוכר, ומשם להיכנס ללא אחיזה של האם למים, בדרך כלל יצרה בכי אצל התינוקות, עד שהם התרגלו. לכן, נאלנו לחזור על הצילומים שוב ושוב עד שהתינוקות התרגלו, הרגישו בטוחים ונינוחים, כך שניתן היה לצלם חומרי גלם לעריכה.
2. צילום במים- מכיוון שהמוצר נועד לשימוש במים, היינו צריכים להביא לצילומים מצלמות מיוחדות עמידות למים, וצלם שמכיר תפעול מצלמת וידאו בתוך המים.
3. צילומי חוץ- כל הצילומים צולמו בסביה חיצונית, הן בבריכה והן בים, בתנאי שמש משתנים, עקב עננות שהייתה באותם ימים. גם התארכות הצילומים בעבודה עם תינוקות, יצרו מצבים שתנאי השמש השתנו תוך כדי צילומים. נושא זה הקשה מאוד על העריכה, שנאלצה להתמודד עם תיקוני צבע על מנת שהצילומים יראו אחידים, למרות השינויים שהיו בחומרי הגלם.
4. הסתרת זהות 'ישראלית'- על מנת שאפשר יהיה לייצא את המוצר, בלי לזהות שמדובר ביצרן ישראלי, נאלצנו להימנע מכל זהות ישראלית בצילומים, ללא שלטים בעברית, או פריטים שמזהים את ישראל. בנוסף, המשתתפים נראו בעלי זהות 'בינלאומית', ולא ישראלים.
5. קריינות מקצועית ו'אימהית'- סרטון התדמית מלווה לכל אורכו בקריינות מקצועית באנגלית, של קריינית שהיא American Native Speaker. הדרישה לקריינית הייתה להיות 'אימהית' שמעודדת שימוש במנשא. נדרש לכל קריינית עם יכולות משחק.
ראו עוד דוגמא של סרטון תדמית בו השתתפו ילדים
מדובר על סרטון תדמית שהפקנו לקידום שיווקי של מערכת תאורה בייתית חדשנית. ההפקה כללה מספר סרטוני תדמית, כאשר כל סרטון מציג סיטואציה בייתית שונה, הכוללת בעיה מסויימת שנפתרת באמצעות התאורה המיוחדת. לצורך ההפקה, 'בנינו' משפחה, באמצעות 2 שחקנים ששיחקו את האמא והאבא, וגייסנו 2 ילדים בן ובת. החלק היותר קשה בהפקה זו היה שתהיה כימיה בין כל המשתתפים, כך שנקבל תחושה של משפחה אמיתית. כמובן- עם ילדים זה הכי אתגרי.