איך שינוי הרגלי הצפייה של הצרכנים יכולים לשנות את סרט התדמית?
נכתב: אוגוסט 2023
עכשיו זה הזמן לעצור ולבחון את הרגלי הצפייה של הצרכנים!
כיום, כמעט כל עסק פונה לחברות הפקה, לצורך הסרט תדמית לעסק. לכולם ברור, שדווקא בזמנים קשים צריך להשקיע בשיווק, להפיץ את הסרטים בדיגיטל, ובכך להגדיל את החשיפה של העסק לצרכנים, ובהמשך להגדיל מכירות בהתאם. את זה כולם יודעים, ולא מעט מיישמים את זה, אפילו שהזמנים קשים, ואנשים מצמצמים צריכה של מוצרים חדשים. אבל, במיוחד משאנחנו נמצאים בתקופה כלכלית קשה, חשוב לעצור ולשאול את עצמנו, האם השתנו הרגלי הצפייה של הצרכנים, והאם זה צריך להשפיע על הפקת סרטי תדמית?
נבחן תחילה את שינוי הרגלי הצפייה של צרכנים בסרטי תדמית כיום, גם נושא חיפוש מידע באינטרנט, וגם רכישות אונליין הפכו לנחלת הכלל. גם מי שבעבר חשש מהאינטרנט, בעקבות שנות הקורונה בה כולנו היינו מסוגרים בבתים, יותר ויותר אנשים נכנסו לאינטרנט לצורך חיפוש ורכישות של מוצרים. ברור שגם העסקים ראו והבינו את המצב החדש, ולכן יותר ויותר עסקים פנו להפקת סרט תדמית לעסק שלהם, או להפיק סרטי מוצר למוצרי הדגל של אותם עסקים, בכדי לקדם אותם בדיגיטל. זה יצר הפצצה של מידע וסרטים באינטרנט, שהעמיס על הצרכנים, שבוודאות שינו מיד את הרגלי הצפייה שלהם. השינוי המיידי היה 'הסבלנות' של צרכנים לצפות בסרט תדמית למוצר חדש. רובם הקליקו על הסרט, אבל הקדישו לצפייה שניות ספורות לפני שהחליטו לנטוש את הצפייה לטובת צפייה בסרט אחר.
נבחן עכשיו את עיקר השינויים שהשפיעו על הרגלי הצפייה בסרטי תדמית:
1. חוסר אמון וסקפטיות- ככול שהלכו וגדלו מספר הרכישות של צרכנים בדיגיטל, כך הלכו וגדלו ההונאות, עד שכיום הונאות הן מאוד מתוחכמות, ודי קל להטעות כיום צרכנים. מסתבר, שגם לא מעט צרכנים גם נפלו בכאלה הונאות, והפסידו לפעמים הון. זה כמובן יצר חשש מכל פרסום בדיגיטל, ובמיוחד מסרט תדמית, שמטרתו למכור לצרכנים משהו. כיום, לא מעט אנשים צופים בסרט תדמית ושואלים את עצמם קודם כל: זה אמיתי? יש מאחורי המוצר שמציגים בסרט חברה רצינית, או שזו הונאה?
2. טכנולוגיה ופלטפורמת צפייה- כיום, רוב הצרכנים צופים בסרטי תדמית דרך המכשירים הסלולריים שלהם, עם המסכים הקטנים יחסית, בוודאי ביחס למסכי מחשב או טלוויזיה. בצפייה כזו, הרבה יותר קשה להעריך את התוכן המוצג במסך הקטן, ביחס למסכי מחשב. גם יש פחות סבלנות לצפות במסך הקטן, מה שגורם לנטישת צפייה בזמן קצר יחסית, ובוודאי שלא להתעמק בתוכן.
3. סביבת צפייה- בעבר, כמעט כל הצפייה של צרכנים שתיכננו לרכוש משהו, הייתה בסביבה בייתית או משרדית, תוך צפייה במחשב, בסביבה שקטה, ממוזגת והכי נוחה לצפייה, כולל צפייה ממושכת. כיום, מכיוון שהצפייה ברובה נעשית דרך מכשירים סלולריים, שיכולים להיות בכל מקום, כולל סביבות לא ממוזגות, רועשות, או אפילו בתנועה, חוויית הצפייה הולכת לחלוטין לאיבוד, וזמן הצפייה מתקצר משמעותית.
4. גישה אישית- מכיוון שכיום ניתן לטרגט צרכנים בדיגיטל, בצורה מאוד מדוייקת, כולל גיל, מגדר, רקע תרבותי וערכי וכן הלאה, צרכנים מצפים שסרט התדמית ידבר אליהם אישית, יבין את הבעיה שלהם, ויציע פתרונות מעשיים. זה נושא הכי משמעותי שמשפיע על הרגלי הצפייה: מדבר אליי- ממשיך לצפות, נושא כללי- נוטש את הצפייה בסרט, ועובר לסרט תדמית של חברה אחרת.
5. רשתות חברתיות- כיום יש מגוון מאוד גדול של רשתות חברתיות ועסקיות, שכמעט כל צרכן מוצא לעצמו את הרשת שמתאימה לו, ומקדיש לה מספר שעות ביום. לכן, הרשתות הן מקור חשוב לצפייה בסרטי תדמית, שבמידה ומותאמים לרשת, ומטרגטים את הצרכנים, סביר ששיעור הצפייה באותם סרטים יהיה יותר גבוה, ובעיקר- כאשר צרכנים אוהבים את מה שהם רואים, הם מוכנים לשתף את הסרטים (share), מה שמגדיל את החשיפה, משמש כהמלצה לצרכנים נוספים, שבוודאי גם יצפו באותם סרטים מומלצים.
אז איך שינויי צפייה אמורים להשפיע על סרט תדמית לעסק שלכם?
שינויי הצפייה שהצגתי בסעיף הקודם, בעלי השפעה מהותית על הצפייה של צרכנים בסרטי תדמית. מכאן, שאני ממליץ לכל בעל עסק, שמעוניין להפיק סרט תדמית לעסק שלו, להפיק סרט בעל המאפיינים הבאים:
1. קצר- מומלץ שסרט התדמית לעסק שלכם לא יעלה על דקה. לצרכנים אין סבלנות לצפייה בסרטים ארוכים
2. פשוט- אל תנסו להתחכם. תניחו שהצרכנים נמצאים בסביבה רועשת ולא נעימה, ומקבלים החלטות בזמן מאוד קצר. ככול שהעברת המסרים פשוטה יותר- כך הסיכוי שלכם שהסרט ישפיע על הצרכן לקבל החלטה
3. הרבה וידאו- בגלל בעיית חוסר האמון במה שמוצג בדיגיטל, הפקת סרט תדמית צריכה לכלול הרבה צילומי וידאו של העסק או של המוצר שמעוניינים לחשוף לצרכנים. אין כמו וידאו לשכמע אנשים סקפטים בקיום המוצר והעסק.
4. אישי- מאוד חשוב להבין מיהו קהל היעד של המוצר, ולכוון את כל המסרים לקהל היעד כך שירגיש שאתה כאילו פונה אליו אישית, מבין עם מה הוא מתמודד, ומציע לו פתרון. מאוד חשוב!
5. פורמט מותאם למדיה- אם רוב הצפיות של הצרכנים הפוטנציאלים לעסק שלך הם ברשתות חברתיות, חשוב שהפורמט של סרט התדמית יותאם למדיה בו הוא מוצג. ניתן להפיק במגוון פורמטים, בהתאם למדיה של הצרכנים שלך.
לסיכום, השנים האחרונות גרמו לשינוי משמעותי בהרגלי הצפייה של הצרכנים, מה שמחייב שינויים גם בהפקת סרטי תדמית. מומלץ שכיום סרט תדמית יהיה: קצר, פשוט, כולל הרבה צילומי וידאו, בפורמט מותאם למדיה, ובעיקר- אישי ככול האפשר.
מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, אשר הופק מתוך מגוון של סרטי תדמית שהפקנו בשנתיים האחרונות, תוך שלקחנו בחשבון את הרגלי הצפייה של צרכנים, ובמיוחד בימי הקורונה, בה שיעור הצפייה של צרכנים היה מקסימלי, כי הרבה אנשים ישבו בבתים, ונמנעו מסיבוב אצל עסקים שהציעו מוצרים, אלא העדיפו רכישות אונליין.
ראו סרט תדמית ליצרנית ציוד קוסמטי רפואי שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, עבור חברה שמפתחת ומייצרת ציוד לטיפולים קוסמטים-רפואיים. כמעט כל הסרט צולם בוידאו, מה שגם מאפשר להבין שהכל קיים ועובד, וגם שלחברה יש פתרון כמעט לכל בעיה בתחום של בעיות קוסמטיות-רפואיות. לכן גם סרט תדמית זה זכה לציות רבות, כולל שיתופים רבים ברשתות חברתיות, בהן קהל היעד טורגט.
ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק שהפקנו לאחרונה
ראו הפקת סרט תדמית לחברת אקולוג'יק, אשר פיתחה תוכנה לסינכרון של גידולים חקלאיים עם רשתות שיווק בין לאומיות. למרות שסרט התדמית ארוך יחסית, כמעט 2 דקות, הוא צולם כולו בוידאו, כך שצרכנים יכולים לראות את העסק ואת המוצר שהם פיתחו, בצורה הכי אמינה ומשכנעת, וכמה הפתרון עונה על הצרכים שלהם.