יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
תחקיר נכון הוא המפתח להצלחת סרט התדמית
מה זה בכלל תחקיר בשלב הפקת סרט תדמית
כיום, סרט תדמית שמופק עבור העסק הוא הכלי השיווקי החשוב ביותר לקידום שיווקי של העסק והמוצרים, כי כיום רוב העסקאות נעשות באינטרנט (אונליין), ובוודאי בשנות הקורונה שסוגרות את האנשים בבית, ומעדיפים לחפש מוצרים באינטרנט, וברוב המקרים גם כך לרכוש. כלומר, סרט הדתמית במקרים רבים הוא זה שמשכנע את קהל היעד לבצע רכישה. 

בכדי שסרט תדמית אכן יעשה את העבודה עבור השיווק והמכירות, הסרט צריך לבלוט ביחס למתחרים, ולענות לקהל היעד 'למה כשאי לי לקנות דווקא את המוצר המוצג בסרט התדמית, ולמה דווקא מהיצרן שמציג לי את הסרט'? על מנת שזה יקרה, חייבים לבצע תחקיר מעמיק בחברה שמעוניינת להפיק את הסרט, באופן שבאמת ינתנו תשובות בדיוק לשתי השאלות העיקריות שלקוחות שואלים את עצמם כמעט לפני כל רכישה: למה לרכוש את המוצר הספציפי, ולמה דווקא מהיצרן הספציפי. הבנה מעמיקה לתשובות אלו, יאפשר להפיק סרט תדמית שנחשב מוצלח, כלומר- עזר לחברה לקדם שיווקית את העסק. 

לפני שנציג לעומק את התחקיר, ראו דוגמא של סרט תדמית שהפקנו לאחרונה, לחברה שבה בצענו תחקיר מעמיק:
לסיכום, על מנת שסרט תדמית יצליח, ויקדם שיווקית את העסק, הכי מומלץ לקיים בשלב ראשון של ההפקה, מפגש תחקיר אצל הלקוח, במטרה להבין לעומק את הפתרון של החברה והבידול שלו ביחס למתחרים.



למאמרים נוספים בנושא:   איך הפך סרט תדמית לצורך חיוני לכל עסק?


                                       מעוניין בסרט תדמית שיווקי? עדיף סרט המצולם בוידאו!

מנהל שיווק- מעוניין לחשוף מוצרים חדשים לציבור לקוחות?

מעוניין לחדור לשווקים חדשים, או לקהלי יעד חדשים?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

סרט תדמית למערכת ניהול ובקרת גידול של קנאביס רפואי

מדובר על סרט תדמית באורך של כ 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית חברה שפיתחה את המוצר של ניהול בקרת גידול של קנאביס רפואי. בשלב הכי מוקדם של ההפקה, איש השיווק של יהב הפקות, נפגש עם מובילי החברה, למד לעומק את הפתרון המערכתי המורכב, וחילץ את הבידול של החברה ביחס למתחרים. ברגע שזה היה ברור, הוחלט להפיק סרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו באחת החממות בישראל, כך שקהל היעד בחו"ל יוכל לראות במו עיניו איך המערכת משתלבת בפועל בחממה, מה שיתרונות שלה, ושהיא באמת עובדת בפועל אצל לקוח מרוצה.
איזה סוגי תחקירים קיימים בהפקת סרט תדמית?
אנחנו מכירים שלושה סוגי תחקירים, שמבוצעים מול לקוחות שונים, ושהם הבסיס לכתיבת תסריט שיווקי לעסק או למוצר, והם:

1. במקום תחקיר- ישנם לקוחות שמעוניינים לחסוך את עלות התחקיר, ולכן במקום שיתבצע תחקיר כמו שצריך, החברה שולחת לחברת ההפקות את מצגת החברה, בליווי דף מסרים שיווקיים שהם מעוניינים להעביר בסרט התדמית. זו כמובן הדרך הכי לא מומלצת לביצוע תחקיר, ולכן אני קורא לזה 'במקום תחקיר'. הסיכוי שסרט תדמית שהופק ללא תחקיר, אלא רק עם מה שקראתי 'במקום תחקיר' מאוד נמוכים. לכאורה, בעלי העסק חסכו כסף, אבל לא קיבלו באמת את התמורה שלה הם ציפו בעקבות הפקת הסרט. 

2. שאלון תחקיר- ישנן חברות הפקת סרטי תדמית, אחריי שקיבלו הזמנה להפקת סרט תדמית, הם שולחים ללקוח שאלון תחקיר, שכולל מגוון של שאלות, כגון: מי קהל היעד, מה מטרת הסרט, מה המוצר עושה וכן הלאה. בדרך זו, עם שאלון מקיף, אפשר לקבל מידע רב על החברה, ובהתאם להתחיל לעבוד על התסריט. אבל, בשוק ישנו מגוון עצום של חברות, ושאלות התחקיר הוא שאלון אחיד לכל החברות, מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות. אין סיכוי ששאלון אחד יכול לספק מספיק מידע מדוייק שיאפשר לחברת ההפקות להפיק סרט תדמית שאכן יציח לענות לקהל היעד על השאלות העיקריות שמטרידות אותו. לכן, למרות שדרך זו יותר פשוטה וזולה לביצוע תחקיר, היא מאוד לא מומלצת.

3. מפגש תחקיר- מפגש תחקיר הוא מפגש של כ- 2-4 שעות, אשר מתקיים במשרדי הלקוח. מצד חברת ההפקות מגיע אדם עם ניסיון רב בשיווק, עם עדיפות לשיווק של מוצרים טכנולוגיים. מצד הלקוח רצוי שישתתפו גם אנשי שיווק וגם אנשי טכנולוגיה, כך שניתן יהיה לכסות בצורה מעמיקה מה המוצר עושה, מה המגבלות שלו, ובעיקר- מה הבידול המדוייק של המוצר, כלומר- במה הוא יותר טוב מהמתחרים. בנוסף, בוחנים את קהל היעד והשוק בו המוצר פועל, ומי המתחרים העיקריים ומה הם מציעים. מי שאמור להוביל את התחקיר הוא האדם שמגיע מחברת ההפקות, כי הוא אובייקטיבי, ולא מוטה לטובת החברה. בהרבה מקרים בהם אני אישית בצעתי את התחקיר, ראיתי כמה אנשי העסק 'מאוהבים' במוצר שלהם, וממש לא מסוגלים לראות את החסרונות של המוצר, או איך המוצר מול המתחרים. בנוסף, אנשי העסק, ובמיוחד האנשים הטכנולוגיים מאוד מתרשמים מביצועים חשמליים של המוצר שרוצים לקדם, ופחות מתמקדים בערך שהמוצר יכול לספק ללקוחות, והרי זה מה שמעניין את הלקוחות, ולא המפרט החשמלי שבו הוא בדרך כלל כמעט ולא מבין כלום, וגם לא צריך להיות איכפת לו. במהלך המפגש שאלה בונה את השאלה הבאה, מה שמאפשר להעמיק את התחקיר ולטייב אותו, כך שהבידול המדוייק של המוצר יוגדר בצורה טובה, ואלה יהיו הדברים היקריים שיודגשו בתסריט.
 


מה עושים בסיום התחקיר עבור סרט התדמית?

אחרי שמסיימים את התחקיר, ובעצם מקבלים תשובות לכל השאלות שהועלו במסגרת התחקיר, האדם שביצע את התחקיר מטעם חברת ההפקות, מכין מסמך שנקרא 'בריף'. במסמך זה הוא מרכז בתמצות את עיקריי הדברים שהועלו במסגרת התחקיר, תוך שימת דגש על הנושאים החשובים שדברתי עליהם בתחילת המאמר: למה לרכוש דווקא את המוצר המוצע, ולמה דווקא מחברה זו? מסמך זה נשלח לקופירייטר של חברת ההפקות, אשר מתרגם את הבריף לתסריט, של סרט תדמית, באופן שמציג בדרך כלל מענה ל- 4 שאלות: איזה בעיה המוצר פותר? איך המוצר פותר את הבעיה? מה מייחד אותו ביחס למתחרים? וקריאה לפעולה. הכי טוב אם התסריט גם 'מספר סיפור' כך שקהל היעד יכול להתחבר אליו. חיבור רגשי של לקוח פוטנציאלי הכי מעודד ביצוע רכישה, או לפחות יצירת קשר לקבלת מידע נוסף. כמובן, אין להתחיל הפקה לפני שהלקוח אישר את התסריט שהוכן על ידי הקופירייטר.

ראו מקבץ מתוך סרטי תדמית שהפקנו לאחרונה

מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, אשר מציג מקבץ מתוך עשרות סרטי תדמית שהפקנו השנה, תוך הדגשת היתרונות של סרט תדמית. כמו שניתן לראות רוב הסרטים מבוססים על צילומי וידאו, כי אנחנו ביהב הפקות מאמינים שמה שיוצר הכי הרבה רגש אצל לקוחות, והזדהות עם החברה והמוצרים, זה אם הוא אכן רואה את החברה והמוצרים, ולא צופה בסרטון אנימציה. 

ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק שהפקנו לאחרונה

חברת אקולוג'יק פיתחה תוכנה ייחודית אשר מאפשרת סינכרון גידולים חקלאיים בין לאומיים. בעבר, לתוכנות היינו מציעים להפיק סרטון אנימציה קצר שמסביר את המוצר בצורה הכי חביבה ופשוטה. אבל, בעקבות תחקיר מעמיק שבצענו בחברה, הגענו למסקנה שנדרש חיבור רגשי עם קהל היעד על מנת שניתן יהיה לקדם שיווקית את התפרון של חברת אקולוג'יק. לכן, הפקנו סרט תדמית זה, באורך של כ- 3 דקות, אשר מציג באמצעות צילומי וידאו הן את הבעיה והן את אנשי החברה של אקולוג'יק, מה שאכן יצר חיבור רגשי ואיפשר קידום שיווקי של הפתרון בחו"ל.