יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
הפקת סרטון תדמית מחייבת מנהל הפקה!
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית,שהופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

 

כל הפקה של סרטון תדמית מתחילה בתכנון מקדים ומצילחה בעזרת ניהול נכון


תסכלו על התמונה הקורעת הזו:

 

השלט הנהדר הזה מסמל בצורה הכי אירונית את חשיבות התכנון המקדים. במיוחד, כשמדובר במחלקת תכנון שזה בעצם מה שהיא אמורה לעשות. לא תכננת מראש, ככה זה יראה. לנו כישראלים הכי קשה לתכנן מראש. זה כמעט לא בתרבות שלנו. אנחנו מעדיפים לצאת לשטח, להתמודד עם בעיות, ולאלתר פתרונות בשטח. בהרבה מקרים באמת גם מוצאים פתרונות יצירתיים מדליקים. אבל בוודאות מבזבזים זמן, לפעמים גם מבזבזים כסף, ובסופו של יום גם מתפשרים. אין ספק שלו כל פעילות מורכבת הייתה מנוהלת כמו שצריך, אחריי תכנון מוקדם, לא היה צריך כלל לאלתר פתרונות בשטח. נכון, תוספת תכנון מקדים ומנהל עולים כסף, ומייקרים את הפעילות, אבל בסופו של דבר אם מנהלים כמו שצריך- העלות בסופו של דבר יוצאת יותר נמוכה, והתוצאה הרבה יותר טובה, ובלי פשרות. לכן, אנחנו ממליצים שבכל הפקה של סרטון תדמית ימונה מנהל הפקה, שיהיה אחראי על כל התכנון המוקדם של ההפקה, וכן ינהל את כל הפעילות מהיום הראשון.

 

מה חייבים לתכנן מראש בהפקת סרטון תדמית?

בכל הפקה של סרטוני תדמית, הכוללים פעילויות מגוונות, כולל צילומים בשטח, מומלץ לבצע תכנון מקדים בנושאים הבאים:

1. להשתתף בתחקיר- השלב הכי ראשוני בכל הפקה של סרטון תדמית היא פגישת התחקיר בחברה. במהלך התחקיר לומדים את העסק, היכולות שלו, והבידול שלו ביחס למתחרים, כך שניתן יהיה להכין תסריט שמעביר בצורה הכי טובה את המסרים העיקריים. כחלק מהתחקיר, אנחנו ממליצים שמנהל ההפקה ישתתף בתחקיר, ויבצע סיור מקדים בשטח הצילומים המתוכננים, כך שיכיר את האפשרויות והצרכים בהמשך.

2. קביעת צוות הפקה- לאחר שנכתב התסריט, ואושר על ידי הלקוח, צריכים לגזור ממנו את הצוות שיבצע את ההפקה בפועל, כולל: צלם, עוזר צלם, תאורן, איש סאונד, מאפרת, עורכים, אפטריסטים, אנימטורים וכן הלאה.

3. גיוס שחקנים- מעבר לצוות שאחראי על ביצוע הפעילות, צריך לגייס מחברות הפקה של שחקנים, את כל אנשים הנוספים שאמורים להשתתף בהפקה, כגון: שחקנים, ניצבים, פריזנטורים וכן הלאה. 

4. תאום מקומות הצילום- מקומות הצילום יכולים להיות מגוונים, החל מצילומיט חוץ בשטח, צילומי פנים בתוך עסקים, או צילומים באולפנים. כל פעילות התיאום מול כל הגורמים האחראים, הינה באחריות מנהל ההפקה.

5. נושאים מיוחדים- בכל הפקה יש פעילות מיוחדת עבור אותה הפקה. באחריות מנהל ההפקה לזהות מראש את כל הצרכים המיוחדים שנגזרים מהתסריט שנכתב עבור אותה הפקה, ולדאוג שהנושאים מטופלים. 


 

מה צריך לנהל בכל הפקה של סרטון תדמית?

מיד שמסתיים כל התכנון המקדים, ומותנעת פעילות, באחריות מנהל ההפקה כל הנושאים הבאים:

1. ניהול כל הפעילות החוץ- כל תזמון הפעילות שמבוצעת מחוץ לחברה, מתוזמנת על ידי מנהל ההפקה, מול כל הגורמים הן בחברת ההפקה, הן אצל הלקוח, והן מול ספקי המשנה. במהלך כל הפעילות, מנהל ההפקה מלווה את הפעילות בשטח, ומוודא שכל מה שתוכנן מראש, ונדרש לצורך ביצוע אותה פעילות, אכן מתבצע לפי התכנון. במידה ונתקלים בבעיות בשטח, לא אמורים לאלתר. הבעיה מוצגת למנהל ההפקה, והוא זה שאחראי לפתרון הבעיה. זה נכון גם לגביי האנשים וגם לגביי הציוד. לדוגמא, ציוד התקלקל תוך כדי עבודה. מנהל ההפקה מיודע לבעיה, והוא זה שדואג לציוד חליפי במקום. כמובן, כבר בתכנון המוקדם לציודים קיטים בדרך כלל דואגים לכפל ציודים, כך שבעיה לא תתקע את הפעילות. פונים למנהל ההפקה, כאשר נתקעים בלי יכולת להתקדם בהפקה. 

2. ניהול כל פעילות הפנים בחברת ההפקה-  לכל פרויקט של הפקה, יש לוח זמנים מדוייק להפקה. מי שמנהל את כל הפעילות, ועובד לפי אותו לוח זמנים, ודואג לניהול תקין של כל מהלך הפעילויות, הוא מנהל ההפקה. כל מה שקורה ומתוזמן בתוך החברה, כולל הקצאות כוח אדם לכל משימה, על פי התכנן המוקדם, נעשה על ידי מנהל ההפקה. כמובן, אם במהלך הפעילות, עקב עומד נתקלים בבעיה, וחיבים למשל להעזר בגורמים חיצוניים, כל התקשורת מול גורמי החוץ, ותזמון הפעילות, מנוהל על ידי מנהל ההפקה.

3. ניהול תקציב ולו"ז של ההפקה- מי שאחראי על התקדמות לוח הזמנים של ההפקה של כל סרטון תדמית, הוא מנהל ההפקה, תוך שמירה על התקציב שתוכנן מראש לאותה הפקה. זה בדיוק כמו ניהול פרויקט בחברת הייטק: אחריות ללוחות זמנים ולעמידה בתקציב. כלומר, חשוב לא רק לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו להפקה, אלא גם עמידה בתקציב שתוכנן לאותה הפקה. 
 

 ראו סרטון תדמית למערכת ניהול דיגיטלית של קווי ייצור

מדובר על סרטון תדמית שההפקה בו הייתה מורכבת יחסית, ובלי ניהול מקצועי של ההפקה, לא ניתן היה לעמוד בלוחות הזמנים להפקה, או בתקציב שתוכנן. לצורך ההפקה, נדרשו תיאומים מוקדמים מול מגוון מקומות צילום, כולל בתוך חברת הייטק, ומול מגוון בעלי מקצוע, הן בתוך החברה כגון: צלמים, עורכים, אנימטורים, והן מחוץ לחברה כגון: שחקנים, אנימטורי תלת ממד. סרטון התדמית הזה הוא בסך הכל באורך של כ- 1.5 דקות, כך שלכאורה נראה פשוט, אבל מגוון אמצעי ההפקה הגדול בסרטון תדמית איפשר הצגה הכי מקצועית של החברה שפיתחה את הפתרון המערכתי, ובפועל קידמה את המכירות של המערכת בהיקף מפתיע. 

מאמרים נוספים בנושא סרטוני תדמית, שאולי יעניינו אתכם:



סרטון תדמית לקמפיין שיווקי

                              
סרטון תדמית לפירסום במדיה הדיגיטלית

 ראו סרטון תדמית לחטיבה העסקית של חברת טימנט שהפקנו לאחרונה

הכוונה בהפקת סרטון תדמית זה הייתה לשכנע לקוחות פוטנציאלים, ביכולות המקצועיות של חברת טימנט, ובמיוחד ביכולות הרלוונטיות של החטיבה העסקית של החברה, שהתמחתה בשינוע לחו"ל של מערכות טכנולוגיות יקרות, הדורשות מארזים שמותאמים ספציפית לכל מערכת. לכן, סרטון תדמית זה מבוסס כולו על צילומי וידאו של כל התהליך החל מהזמנת העבודה שמתקבלת בחרה, ועד להעברת הציוד לחו"ל. מדובר על צילומים במספר רב של לוקיישנים (מקומות צילום), ותיאום עם הרבה מאוד גורמים בכל אחד מהמיקומים. לכן, גם כשמדובר בסרטון תדמית של כ- 2 דקות, מומלץ למנות מנהל הפקה לסרטון, שיהיה אחראי לכל התיאומים של מקומות הצילום והמעורבים בצילומים, כך שניתן יהיה לסיים את ההפקה גם בזמן וגם בעלויות שחברת ההפקות התחייבה עליהם.