יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
הפקת סרטי תדמית- מבט ממעוף המלגזה
 
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים


'למה לסרט תדמית של 2 דקות, צריך כל כך הרבה זמן צילומים'?


מדובר באחת השאלות הנפוצות בהפקת סרטי תדמית. לפני שנענה, תסתכלו על תמונות שצולמו במספר ימי צילום שלנו:

 ראו סרט תדמית למכונת חירור חדשנית בטכנולוגיה מתקדמת

מדובר על מכונה חדשנית לחירור יריעות פלסטיק, כך שישמרו על טריות מזון. המכונה עצמה הינה גדולה וסטטית, כך שצילומים רגילים לא היו משדרים את החדשנות המבוקשת עבור כזו מכונה מתקדמת. לכן, בסרט תדמית זה הושקעו הרבה מאמצים בתאורה היקיפית טובה, מיקום שלה בחלל שמאפשר תנועה סביב המכונה, וכמעט כל הצילומים צולמו עם מצלמה שמוקמה על מייצב, כך שהתקבל סרט תדמית עם הרבה מאוד דינמיקה. סרט התדמית הוא באורך של כ- 2 דקות, וכמעט כל פריים בו כולל תנועה, או של יריעות הפלסטיק שעל המכונה, או של המצלמה סביב המכונה. 

 

התמונה הימנית צולמה ביום צילומים בחברה שמכללה מערכת רובוטית מתקדמת, ורצינו לצלם אותה מלמעלה, כך שהשתמשנו במלגזה על מנת להרים את הצלם וציוד הצילום לגובה. התמונה השמאלית צולמה עבור חברת דשנים, כשרצינו לצלם שדה תירס מלמעלה תוך כדי תנועה. לצורך כך עלינו על טרקטור שמשמש להשקייה של השדות, ונענו איתו תוך כדי צילום בשדה התירס. במאות הסרטים שהפקנו, שכוללים גם צילומי וידאו, מצאנו את עצמנו מאלתרים פתרונות, שבדיעבד נראים לפעמים מטורפים. הכל לצורך השגת הצילומים הכי טובים שאפשר. היו מקרים שממש לקחנו סיכונים, שהיום אולי לא הייתי מאשר לבצע אותם. בפועל בשטח, הצלם ובמאי הצילומים מקבלים החלטות, לפעמים ממש מסוכנות, העיקר להוציא את המקסימום מיום הצילומים. 

 

איך להוציא את המקסימום מיום צילומים?

על מנת שבסוף יום צילומים של סרט תדמית, נוכל לומר שהפקנו את המקסימום מיום הצילומים, ראו מספר המלצות חשובות:

1. ערכו סיור מקדים בלוקיישן- מקום שבו מבצעים את הצילומים נקרא לוקיישן. ברוב הפקת סרטי תדמית ישנם מספר לוקיישנים. כל סצנה שמצולמת במקום אחר נקראת לוקיישן. לכן, לפני כל יום צילומים, אחריי שהוגדר התסריט ויודעים 'מה רוצים לצלם', צריך לצאת לשטח, ולבקר בכל לוקיישן ולבדוק את ההתאמה שלו לצילומים, ומה נדרש לבצע כהכנה במקום, בכדי להוציא את המקסימום מאותו מקום צילומים. כמובן, צריך גם לראות איזה אמצעים נדרשים על מנת לבצע את הצילומים הכי טובים במקום, ולדאוג שהם יהיו במקום ביום הצילומים. בצילום סרטי קולנוע, לצורך צילומים מגבוה, מביאים לשטח מצלמה מרחפת על גבי Crane. מדובר על מערכת צילום מאוד יקרה ומסורבלת. ברוב ההפקות של סרטי תדמית לא מקובל להביא לשטח כאלה מערכות מסורבלות. הרבה יותר מקובל לספק פתרונות בשטח. חשוב לתכנן מראש שהפתרונות לא יהיו מסוכנים, על מנת להגן על הצוות. בנוסף, בסיור בשטח ניתן לראות מאיפה נדרש לצלם, כולל צילומי גובה, ולהחליט במקום מה נדרש להביא לצילומים בפועל, על מנת שניתן יהיה לבצע את הצילומים בצורה בטוחה בלי להסתכן באילתורים בשטח.

2. הרבו בתנועות מצלמה- מאוד חשוב שמה שמוצג לצופים בסרטי התדמית יהיה דינאמי, כלומר- כל הזמן תהיעה תנועה על גביי המסך. זה משדר 'צעיר, דינאמי, חדשני ומתקדם', לעומת צילומים סטטיים, בהם מוצגת על המסך תמונה שכמעט ולא משתנה. זה בכלל נותן תחושה של צילום סטילס, ולא של צילום וידאו, מה שאומר הכי 'לא מתקדם'. לכן, מאוד מומלץ למקם את מצלמת הוידאו על גביי מייצב (Steadycam), ולנוע עם המצלמה בצורה מיוצבת, כך שלצופה תוצג תמונה נעה ויציבה.  

3. תאורה טובה בכל מקום- התאורה הכי טובה היא תאורה טבעית. אמנם בצילומי חוץ עם השמש הישראלית החזקה, הצילומים יוצאים בוהקים, ולכך ישנם פתרונות של פילטרים מיוחדים. גם כאשר מדובר על צילומי פנים של סרטי תדמית, כמו בתוך העסקים, חשוב לנסות ולהשתמש כמה שיותר בתאורה טבעית. כמובן אם זה לא מספיק, חייבים להוסיף תאורה. בכל מקרה, התאורה הכי טובה היא זו שלא מורגשת, כאילו מדמה תאורה טבעית. חשוב שלא יהיו צללים או פינות חשוכות בצילומים, כי הם גם מושכים תשומת לב, וגם משדרים משהו אפל. ניתן להשיג את התאורה האופטימלית, תוך שימוש בתאורת לדים, שבה ניתן לכוון את הטמפרטורה של התאורה, כך שתתאים לצילומים בשטח. תמיד למקם את התאורה משני צידי המצלמה, ולא בכיוון ישיר, כך שלא יווצרו צללים מאוחרי מה שמצלמים.

4. צלמו כל סצינה כמה פעמים- גם אם בצילומים בשטח, הרגשתם שהצילום היה מושלם, אני תמיד מציע לחזור פעם נוספת על אותו צילום, אפילו כזה שהוגדר 'מושלם'. הסיבה היא שבהרבה מקרים, רק באולפן העריכה, בצפייה בחומרי הגלם על גביי המסכים הגדולים, ובסביבה השקטה של האולפן, מתגלות בעיות שלא נראו בזמן הצילומים. לכן, עדיף ל'בזבז' זמן צילומים נוסף, ובכך לוודא שיהיו כמה חלופות לעריכה באולפן.

5. שמירת חומרי הגלם בשטח- את כל מה שצולם ביום הצילומים, על גבי כרטיסי הזכרון שבמצלמות. חייבים כבר בסוף יום הצילומים, להעביר את כל חומרי הגלם לדיסק נייד שבו יישמרו חומרי הגלם עד לפריקתם באולפן העריכה. באופן כזה, גם ניתן לבדוק שכל הצילומים תקינים, שלא נדרשות השלמות, ומבטיחים שחומרי הגלם יגיעו לאולפן העריכה תקינים. 

לסיכום, יום צילומים של סרט תדמית מורכב, ומחייב הרבה מאוד עבודת הכנה מקדימה, כך שניתן יהיה להפיק את המקסימום מכל יום צילומים. אל תוותרו על סיור מקדים בלוקיישנים המתוכננים להפקת סרטי התדמית. 

מאמרים נוספים בנושא סרטי תדמית, שאולי יעניינו אתכם:



סרטי תדמית- כדי שיזכרו אותך!

                              
מגמות עכשוויות בסרטי תדמית לעסקים

 ראו מקבץ מתוך סרטי תדמית שהפקנו לאחרונה, שבהם שולבו צילומים מרחפן

במאמר זה כתבתי על הקשיים והסיכונים שאנחנו לקוחים בהפקת סרטי תדמית, לצורך צילומי וידאו בזוויות מיוחדות, או בכדי שניתן יהיה לצלם אזורים מסויימים. אבל, בשנים האחרונות התפתח מאוד תחום צילומי וידאו מרחפנים, שגם הפכן לזולים יחסית בעלות של יום צילומים (בטח ביחס לצילום ממטוסים קלים או מסוקים), וגם המצלמות שמותקנות על גביי הרחפנים הם גם באיכות מעולה (4K), וגם מיוצבות בצורה מעולה, כאילו היו מותקנות על חצובה קרקעית, או דולי בתנועה. תראו מקבץ של סרטי תדמית שהפקנו, בהם שולבו צילומי וידאו איכותיים מרחפנים. אין ספק. התוצאה מהממת, ובהתאם לנושא של סרטי התדמית מומלץ לשקול לשלב כאלה צילומים גם בסרטי התדמית שלכם.