אין כיום מהפכות גדולות ומשמעותיות, וגם כמעט ולא קיים מוצר או פתרון שאין לו מתחרים. התחרות כיום הפכה לקשה ומאתגרת, כי כמות המתחרים על קהל הלקוחות יותר גדול ויותר אגרסיבי, כי כולם מחפשים להצליח, וכולם כבר מבינים שסרט תדמית לעסק הוא הכלי השיווקי הכי יעיל לקידום שיווקי של העסק. הלקוחות מופצצים בכמות מידע עצומה שנוחתת עליהם מפירסומים בדיגיטל, כך שהנכונות שלהם לצפות דווקא בסרט התדמית שאתם מציגים להם- הולכת ופוחתת. חייבים למצוא את הדרך הכי יעילה לגרום ללקוחות להתעניין דווקא בכם, ולא במתחרים. חייבים למצוא דרך לבדל אתכם מהתחרות, כך שהלקוח הפוטנציאלי יקשיב דווקא לכם. יש מספר חלופות לבידול, אבל אני ממליץ במאמר זה, להתמקד ביצירת בידול על ידי 'דיבור בשפה של קהל היעד'.
לפני שנציג מה זה אומר 'דיבור בשפה של קהל היעד', ראו דוגמה מייצגת של סרט תדמית לעסק שפנה לקהל יעד מאוד ספציפי, והציג את המוצר בשפה שלו:
אז מה זה אומר 'דברו בשפה של קהל היעד'?
מבחינת הפקת סרט תדמית לעסק, מה שהצגתי כבתור 'דברו בשפה של קהל היעד, כולל בעצם שני נושאים:
1. זיהוי מדוייק של קהל היעד- אולי לא נעים לשמוע את זה, אבל זה בהחלט טבעי: מנהלי שיווק מאוהבים במוצרים שפותחו בעסק שלהם, ומבחינתם- המוצר שלהם מתאים 'לכל העולם'. כאילו, כל העולם ישב וחיכה שיגיע המוצר הנפלא האחרון שפותח בחברה, ועכשיו רק צריך להציג מה הוא עושה וכולם יתנפלו על המוצר. לצערנו החיים השיווקיים הרבה יותר מורכבים. כמו שכתבתי- אין מוצר שאין לו תחליף או מתחרה פוטנציאלי. לכן, לפני שבכלל מתחילים לחשוב על שיווק של מוצר, והגדרות של הפקת סרט תדמית עבור אותו מוצר או עסק, צריך קודם כל להגדיר בצורה הכי מפורטת, מיהו קהל היעד שעבורו המוצר משמש כפתרון מושלם לבעיה קיימת, או לצורך קיים. אל תנסו לייצר צורך. זה עולם הכי קשה לשיווק, שמחייב השקעות מטורפות עם תקציבי ענק. אם בניתוח מעמיק של העסק, או של המוצר שרוצים לקדם, מגיעים למסקנה שישנם מספר קהלי יעד, צריכים להחליט האם מפיקים סרט תדמית נפרד לכל קהל היעד, או מתמקדים בקהל היעד העיקרי ועבורו מפיקים סרט תדמית שממוקד אך ורק בו, בצרכים שלו או בבעיות שקיימות אצלו, והמוצר יכול להציג עבורו פתרון. וכמובן, אחריי הפקת סרט התדמית, חייבים להביא את הסרט לידיעת קהל היעד. מה שזה אומר- להתניע קמפיין שיווקי בדיגיטל, תוך טרגוט של קהל היעד. היתרון הכי משמעותי של הדיגיטל (המדיה החדשה) זו האפשרות להגיע ישירות לקהל היעד בצורה די מדוייקת, באמצעות טרגוט על פי אזורים, מילות חיפוש, מגדר וכן הלאה, נתונים שקיימים בדיגיטל רק צריך להגדיר מה מעוניינים לטרגט, והמערכת עושה את זה עבורכם. ככול שההגדרה יותר מדוייקת וממוקדת- הסיכוי להצלחה גדל. לכן, התנאי להצלחה הוא הגדרה מדוייקת של קהל היעד, הפקת סרט תדמית ממוקד בקהל היעד, והפצה של הסרט לאותו קהל.
2. דיבור בשפת קהל היעד- אחריי שזיהינו בצורה מדוייקת את קהל היעד, ולפי הסעיף הקודם באמת הצלחנו להגיע אליו דרך טרגוט בדיגיטל, עכשיו עולה השאלה: איך מצליחים לגרום לו לצפות בסרט התדמית ובעיקר- להישאר בו כמה שיותר זמן, כך שבסוף הצפייה הוא גם ייצור איתנו קשר לקבלת פרטים נוספים, או אפילו יתניע תהליך של רכישה? לצורך כך, אנחנו ממליצים על מה שקראתי 'לדבר בשפתו', וזה כולל את הנושאים העיקריים הבאים:
2.1. הצגת הבעיה של קהל היעד- במידה והמוצר שמעוניינים לשווק, אכן מסוגל לפתור בעיה קיימת אצל קהל היעד, או לענות על צורך קיים של אותו קהל יעד, הדבר הראשון שצריך להיות מוצג בסרט התדמית הוא מה היא אותה בעיה? ז בדרך כלל יוצר הזדהות אצל קהל היעד, עם נכונות להמשיך ולצפות בסרט התדמית בהנחה שהמשך הסרט יציג את הפתרון לאותה בעיה.
2.2 הצגת הערך לקהל היעד- מיד אחרי הצגת הבעיה, צריך להציג איזה ערך קהל היעד יכול לקבל ממה שמציגים בסרט התדמית. לא להציג פרמטרים חשמליים, או תכונות חשמליות של המוצר, אלא מה אני כלקוח שעתיד להשתמש באותו מוצר יכול להרוויח.
2.3 ריבוי צילומי וידאו- קהל יעד שרואה בוידאו על מה מדובר, כולל זה שמדברים על בעיה אמיתית איתה הוא מתמודד, מתחבר ריגשית לעסק ולמוצר בצורה הכי חזקה, יותר מאשר בכל דרך הצגה אחרת. לכן, מומלץ שהפקת סרט התדמית תתבסס בעיקר על צילומי וידאו לאורך כל הסרט, החל מהצגת הבעיה ועד להצגת הפתרון. אפילו אם מדובר על פתרון מבוסס תוכנה, שעבורה מקובל להפיק סרטון קצר מבוסס אנימציה, עדיין עדיף לצלם את הצגת הבעיה בוידאו, כולל הצגה אולי של העסק שפיתח את התוכנה, ואת מסכי התונה העיקריים להציג דרך צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots), מה שמהווה צילומי וידאו של התוכנה, ולא מסכים אנימטיביים סתמיים.
2.4 הנעה לפעולה- אל תניחו שאם הסרט כל כך מוצלח- ברור שקהל היעד יחזור אליי או אפילו ירכוש ישר את המוצר באינטרנט. תעודדו את קהל היעד לפעולה, אבל בעדינות. לא לדחוף אותם עם 'אתם חייבים לעצמכם כזה מוצר', או 'צרכשו היום כי מחר המחיר יעלה' או כל סיסמה של סוחרים בשוק. העידוד צריך להיות בסגנון: 'צרו קשר לקבלת פרטים נוספים', או 'מוזמנים לנסות את המוצר אצלכם' וכן הלאה.
2.5 והכי חשוב- להשתמש בשפת האם של קהל היעד- אם אומרים ברומא התנהג כרומאי, אני אומר באיטליה דבר איטלקית. אני יודע שהרבה חושבים שניתן להציג בכל מקום כל דבר באנגלית, רק להוסיף כתוביות תרגום לשפת המקום בתחתית המסך. ובכן, יכול להיות שזה בסדר, עבור חלק קטן מאנשים שצופים בסרט תדמית. אבל, מה שנכון לכל אנשי העולם זה שהם מעדיפים לצפות בסרט שמדבר ממש בשפתם, כולל: קריינות בשפת האם של המקום וכותרות ראשיות בשפת המקום. זה הכי מקל על אנשים להבין בצורה הכי מדוייקת מה מוצג בסרט התדמית, ובעיקר- מחבר אותם רגשית יותר טוב לתכנים המוצגים. כי מי שמדבר בשפה שלי, ומציג לי דברים אמיתיים שאפילו מצולמים בוידאו, ומדברים בשפה האם שלי- באמת מבין אותי, ויש לו פתרון עבורי. אני מבין שזה מייקר את עלות הפקת סרט התדמית, בצורך להקליט לכל קהל יעד קריינות חדשה בשפת האם של המקום, אבל זו עלות זניחה ביחס לתוצאות שיכולות להניב סרט תדמית לעסק שמצליח לגעת בקהל היעד, ולגרום לו לרכוש את המוצר שמוצג בסרט.
לסיכום, הפקה מוצלחת של סרט תדמית לעסק מבוססת על כך שזיהיתם בצורה מדוייקת את קהל היעד, והפקתם סרט שמדבר בשפה של אותו קהל, תוך זיהוי בעיה קיימת והצגת הערך ללקוח, כאשר הכל מוצג בשפת האם של קהל היעד.
ראו תחילה סרט תדמית למוצר רפואי לאוכלוסיה המבוגרת בספרד
המוצר הרפואי הוא מכשיר מדידה מתוחכם, שמסוגל לבצע מגוון של מדידות רפואיות, שמאוד חשובות לאוכלוסיה המבוגרת. המטרה של החברה היית לפרוץ לשוק הספרדי עם המוצר החדש. סרט תדמית זה הוא באורך של כ- 2 דקות, ותוכנן במדוייק לענות על הציפיות של קהל היעד המוגדר. הפקת סרט התדמית מבוססת בעיקר על צילומי וידאו, שמתאימים לקהל היעד המבוגר שיכול לראות במו עייניו את המוצר. הקריינות היא בספרדית, וכל הכותרות שבסרט גם הן בספרדית. רוב החברות הזרות שמשווקות מוצרים בספרד, בדרך כלל משאירות את סרטי התדמית באנגלית, ורק מוסיפות כתוביות תרגום לספרדית בתחתית המסך. זו טעות, כי 'לא מדברים בשפה של קהל היעד'.
ראו סרט תדמית לחברת אקולוג'יק לקידום מכירות בסרביה
מדובר על סרט תדמית לעסק בתחום סינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים, שהתכוונה לקדם מכירות של העסק בסרביה. לצורך כך, הפקנו סרט תדמית זה, המבוסס כולו על צילומי וידאו, הן בהצגת הבעיה והן בהצגת הפתרון, כולל הצגת העסק שפיתח את המוצר. כל הסרט מלווה בקריינות בשפה הסרבית, מה שמחבר בצורה הכי טובה את קהל היעד שצופה בסרט שמדבר בשפת האם שלו.
ראו סרט תדמית לחברת ריוסול
מדובר על סרט תדמית לעסק בתחום מערכות ניהול, שפיתח מערכת ניהול ובקרה של גידול קנאביס רפואי. החברה הצליחה להשתלב בעשרות חוות גידול קנאביס בארץ, ועכשיו על בסיס הצלחה זו הם מעוניינים לקדם שיווקית את המערכת בארצות הברית. הפקת סרט תדמית זה מבוססת על כל ההמלצות שהצגתי במאמר זה, החל משימוש מירבי בוידאו, הצגת הערך ללקוח, כאשר הכל עם קריינות מקצועית באנגלית, וכותרות באנגלית.