מנהלי שיווק רבים פונים אליינו לצורך הפקת סרטוני תדמית למהלכים שיווקיים שהם מתכננים. באופן לא מפתיע, מנהלי השיווק 'מאוהבים' במוצרים של החברה, ולדעתם הסרטים שנפיק צריכים להיות 'מעמיקים ונרחבים, על מנת שיכסו את כל היכולות של המוצרים, והטכנולוגיה של החברה'. כשאני אומר להם שזו הייתה הגישה במאה שעברה, הם נעלבים, אבל זו הייתה המציאות. בעבר, סרטי תדמית היו מאוד מעמיקים ונרחבים, ולפעמים היו באורך של 10-15 דקות.
כיום, אנשים נעשו קצרי רוח, ומעוניינים לקבל רק את המידע שמעניין אותם, בצורה מאוד ממוקדת ותמציתית. כשאני אומר למנהלי שיווק שאנשים צופים רק בכמה עשרות שניות בסרטים, בלי קשר לסוג הסרט, הם די מופתעים.
החלטתי לבדוק בצורה יותר מדוייקת מהם זמני הצפייה בסרטוני תדמית?
מנהל שיווק- מתכנן קמפיין שיווקי המתבסס על סרטוני תדמית?
מעוניין להגדיל את החשיפה של מוצרים חדשים או לפרוץ לשווקים חדשים?
ראה תחילה סרטון תדמית למערכת לייעול של קווי ייצור (סרט וידאו)
מדובר על סרטון של כדקה וחצי, אשר מבוסס ברובו על צילומי וידאו של הצגת הבעיה, הצגת המערכת, והצגת המערכת כפי שהיא מותקנת אצל לקוח. בנוסף, הסרט מועשר בגרפיקה דינאמית בכדי להסביר את פעולת המערכת בתמציתיות
סרטון תדמית לעסק של מיחזור אלקטרוניקה (סרט אנימציה)
מדובר על סרטון של כדקה, אשר מציג אפליקציה חדשנית, אשר מאפשרת השכרת דירות כשכול התהליך באון-ליין. כל הסרט עשוי באנימציה מסוג גרפיקה דינאמית (Motion Graphics).
מה ההבדל בין זמני הצפייה בסרטון וידאו לבין סרטון אנימציה?
אין ספק, שני הסרטים מאוד מקצועיים וממוקדים, אשר מציגים בצורה הכי יעילה את שתי המערכות. אבל, כשבדקנו את זמני הצפייה של לקוחות רבים בסרטונים אלה, ראינו הבדל משמעותי בזמני הצפיות. בסרט הוידאו זמן הצפייה הממוצע היה כ 60 שניות, בעוד שזמן הצפייה הממוצע בסרט האנימציה היה כ 30 שניות.
לאור זאת, בדקנו את זמני הצפייה הממוצעים של סרטוני תדמית רבים ושונים שהפקנו, וקיבלנו את התוצאות הבאות:
- סרט וידאו- זמן צפייה ממוצע של כ 50 שניות
- סרט אנימציה/גרפיקה דינאמית- זמן צפייה ממוצע של כ 20 שניות.
מדובר על תוצאות מאוד שיטתיות, שחזרו על עצמן בסרטים בתחומים שונים, אשר הופקו בצורה שונה ובעלויות שונות לחלוטין, כאשר המרכיב ביחיד שהבדיל בין הסרטים היה וידאו או אנימציה.
מה לדעתנו יוצר את ההבדל?
לדעתי, מה שיוצר את ההבדל היא האימרה: 'אין טוב ממראה עינים'! אנשים מעדיפים לצפות בפתרונות שהם יכולים להתחבר אליהם, לראות אותם בצורה אמינה, לראות אנשים אחרים משתמשים במוצרים אלה, ולייצר קשר רגשי לחברה ולמוצרים. זה קורה פחות בסרטי אנימציה, בהם ההבדלים הם באיכות האנימטור, ולא באיכות המוצרים ובנראות שלהם, כי בפועל לא רואים את המוצרים, אלא רק אנימציה.
מה אם כך אנחנו ממליצים?
אם ההנחה שלנו נכונה, אנחנו ממליצים בכול הפקה של סרטוני תדמית לאמץ את קווי היסוד הבאים:
1. להעדיף צילומי וידאו- אנחנו ממליצים שסרטוני תדמית לעסקים יהיו מבוססים בעיקר על צילומי וידאו. חשוב שלקוחות פוטנציאלים יראו את החברה, את התשתיות שלה, את מנהלי/עובדי החברה, איך נראים המוצרים בפועל, איך משתמשים בהם, לראות אותם מותקנים ועובדים אצל לקוחות אחרים, או לראות אנשים משתמשים במוצרים ונהנים. אין כמו החווייה הויזואלית, שאנשים יכולים להתחבר אליה.
2. לא יותר מדקה- להפיק סרטונים באורך מקסימלי של כדקה. אם אנשים רואים שהסרטון ארוך, הם עלולים לא ללחוץ עליו כלל, ואז זמן הצפייה יהיה 0, בלי קשר לסוג הסרט. סרטונים קצרים יותר מעודדים אנשים לצפות בהם. בנוסף, לא משנה מה יהיה אורך הסרט, זמן הצפייה יהיה לא יותר מדקה בסרטי וידאו, או 30 שניות בסרטי אנימציה, אז למה בכלל לטרוח?
3. אנימציה- רק להצגת הפתרון- ישנן פתרונות כמו: אפליקציה חדשה לניידים, או תוכנה מתקדמת, שאותם הכי נול להסביר באנימציה. לכן, עבור כאלה תפרונות ניתן בהחלט להפיק סרט אנימציה, או גרפיקה דינאמית, שיסביר בצורה ממש פשטנית את הפתרון. עדיף אפילו לשלב את קטע האנימציה בסרט וידאו שמציג את הישימות של הפתרון, ואז אני מאמין שזמני הצפייה בסרטון התדמית יהיו גבוהים יותר מאשר רק בסרט אנימציה.
4. מעורבות לקוח- מאוד חשוב שכל שלב יתבצע תוך מעורבות של הלקוח, ולהתקדם לשלב הבא בהפקה רק אחריי שהלקוח אישר את השלב הקודם.
לסיכום, אנחנו ממליצים להפיק סרטוני תדמית לעסקים, אשר מתבססים בעיקר על צילומי וידאו, מה שיוצר חיבור רגשי אצל הלקוח, ומבטיח זמני צפייה יותר ארוכים מאשר סרטוני אנימציה.
מדובר על מקבץ מתוך סרטוני תדמית שהפקנו לאחרונה. מדובר על מגוון גדול של סרטוני תדמית, רובם מבוססים על צילומי וידאו, וחלקם על סרטוני אנימציה וגרפיקה דינאמית. אבל, המכנה המשותף לכל סרטוני התדמית זה שהם כיום מאוד קצרים. כמעט כולם בין 30-90 שניות, וממוצע של כדקה. צריך להבין שקהל היעד כיום מופצץ במידע ובסרטונים, ומוכן להקדיש זמן מועט לכל נושא, גם לדברים שחשובים עבורו. זמן צפייה ממוצע בסרטון תדמית נע בסביבות ה- 30 שניות. לכן גם חשוב להעביר את מקסימום המידע בשניות הראשונות של הסרטון, על מנת לרכוש את העיניין של הצופה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על סרטון תדמית של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקית מצלמת דרך חדשנית. השוק כיום מוצף במצלמות דרך חדשניות, והלקוחות מתקשים להבדיל בין כל ההצעות השונות. סרטון תדמית זה מציג בתוך כדקה, את הבעיה העיקרית שאיתן נתקל נהג של רכבי יוקרה, שזו האפליקציה החשובה למצלמה זו, ומיד לאחר מכן מוצג הפתרון, מצולם בוידאו בתוך רכב יוקרה בתנועה ובחניה. מכיוון שזמני צפיה בסרטוני תדמית מאוד קצרים, חשוב שהסרטון יהיה מספיק מעניין כך שישמור את הצופה בסרטון לאורך זמן. גם יצירת הזדהות משפרת את זמני הצפייה בסרטוני תדמית.