כל עסק חייב להשקיע משמעותית בשיווק, על מנת להתקדם ולצמוח. וכיום, כשרוב העסקים עברו לשיווק דיגיטלי (באינטרנט), זה יותר פשוט וזול ביחס לכל אמצעי המדיה הישנה (עיתונות, טלוויזיה וכד). מניסיון של הרה סוגי עסקים, הן מבחינת הגודל והן מבחינת תחום העסקים, היום זה כבר ידוע שהכלי היעיל ביותר לקדם שיווקית את העסק במדיה החדשה, הנם סרטוני תדמית שמופקים עבור העסק. מהרגע שהסרטונים הופקו, לקדם שיווקית את העסק מטמיעים את הסרטונים באתר החברה, ברשתות חברתיות, בבלוגים מקצועיים, ובקידום ממומן במגוון אמצעים, ומטייבים אותם בהתאם לתוצאות השיווקיות.
אבל, למה יש סרטוני תדמית שמצליחים יותר מאחרים?
כשעוקבים אחריי התוצאות של סרטוני תדמית, הן מבחינת מספר הצפיות, הן מבחינת משך הצפייה הממוצע, והן מבחינת הלידים שהסרטונים ייצרו, רואים שיש סרטוני תדמית יותר מוצלחים מאחרים. בשנה האחרונה בחנו מספר סרטונים עבור לקוחות שונים, ובתחומי עסקים שונים. הקו המנחה העקרי שמצאנו הוא: סרטון תדמית עם סיפור, שהלקוח יכול להתחבר אליו רגשית, מצליח יותר!
לפני שנבחן מה המשמעות, ואיך אם כך מומלץ להפיק את סרטון התדמית הבא שלכם, ראו שתי דוגמאות מתחומי עסקים שונים
לסיכום, סרטוני תדמית הם הכלי היעיל ביותר לקידום מכירות של העסק. וסרטון התדמית המבוסס על סיפור שהלקוח יכול להזדהות איתו, מאוד מקדם את תהליך המכירה.
ראה תחילה סרטון תדמית לרשת מוסכים עם טיפול מיוחד לרכבים
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, המציג באופן הומוריסטי בעיות שכל בעל רכב נתקל בהן בחיי היום יום, ושבדרך כלל גורמות להוצאות גבוהות, ולכן גם לא מתוקנות. הסרטון מציג את הפתרון הייחודי של רשת המוסכים, שמאפשר תיקון במחירים נמוכים, וללא פגיעה בערך הרכב. קל מאוד להזדהות עם הפתרון, כי העלילה של הסרטון מוכרת לכל בעל רכב
ראה לדוגמא סרטון תדמית למצלמת דרך חדשנית
המצלמה מוצגת בסרטון תדמית של דקה, תוך התייחסות לשימושיות של המצלמה, עם הכוונה מדוייקת לקהל היעד 'מצלמת דרך להורים מודאגים', כמעט בלי להתייחס לתכונות החשמליות והביצועים המרשימים של המצלמה. זה כמובן לא מעניין את ההורים המודאגים. הם צריכים רק להבין שיש להם בקרה מלאה על מה שקורה עם הילדים שלהם, כולל אפילו לראות ולדבר איתם מכל מקום.
האם יש מרשם לסרטון תדמית מצליח?
לא נתיימר לרשום שיש לנו את המרשם להצלחה של סרטון תדמית. יש יותר מידי משתנים בהפקות של סרטוני תדמית, וגם אם חושבים שעושים את כל הדברים הנכונים, אנחנו בהרבה מקרים מופתעים (לפעמים לטובה ולפעמים לרעה) וזה טבעי לגמריי. חשוב להבין שבתהליך קיים גם לקוח, שהוא בדרך כלל בעל דעה משלו, ובהרבה מקרים נמצא תחת סד של לחצים, הן של לוחות זמנים והן של תקציבים, שמחייב את חברות ההפקה לבצע פשרות בכדי להתאים לצרכי הלקוח. לצערי- אנחנו ברוב המקרים מצטערים על אותן פשרות, שבהרבה מקרים פגעו בסרטון התדמית הסופי. עדיין, צריך ללמוד לחיות עם הלחצים של הסביבה, ולתמרן כך שתתקבל התוצאה האופטימלית, כך שתשרת את הלקוח בהצלחה.
על מה מומלץ להקפיד בכדי להפיק סרטון תדמית מצליח?
מניסיוננו, מכיוון שהסיפור של סרטון התדמית הוא הדבר החשוב ביותר להצלחה, ראו להלן כמה המלצות חשובות שיכולות לתרום להצלחה של סרטוני התדמית שאתם מפיקים:
1. להגדיר במדוייק את קהל היעד- אין דבר כזה מוצר שמתאים לכל אחד. לכל מוצר יש קהל יעד אופטימלי. ככול שנדייק בהגדרת קהל היעד, כן יהיה יותר קל לחדד את המסרים לאותו קהל, ולבנות סיפור מנצח. שימו לב, קהל היעד הוא לא בהכרח המשתמש הסופי. אני תמיד נותן את הדוגמא של מוצר לתינוקות. המשתמש הסופי הם התינוקות, אבל הם לא מקבלי ההחלטות של הקניה, ולכן הם לא קהל היעד. קהל היעד לרוב המוצרים לתינוקות הן האמהות. כל המסרים חייבים לפנות אליהן ובשפתן, כולל שימוש בקרייניות, ולא בקריינים, וסיפור המעשה חייב להיות כזה שיגרום להן להתחבר למוצר.
2. לפנות לרגש- חיבור רגשי הוא תמיד מתכון להצלחה. רוב האנשים שמתחברים רגשית לעסק או למוצר, בדרך כלל נוטים להתניע תהליך של רכישה, או לפחות ליצירת קשר לקבלת פרטים נוספים. בכדי ליצור חיבור רגשי, חייבים שהקופירייטר יבין במדוייק מיהו קהל היעד, ועבורו ורק עבורו להכין תסריט סיפורי, שמדבר בשפה של קהל היעד. הסיפור צריך לכלול את 'הצגת הבעיה' באופן שיהיה ברור לחלוטין לקהל היעד, וייצור הזדהות ועיניין, ומיד לאחריו בצורה ממוקדת 'מה הפתרון הייחודי של העסק לבעיה זו'. שימו לב, לא צריך פתרון של הרבה בעיות. להגדיר את 1-2 הבעיות הכי מרכזיות, שברובן ניתקל קהל היעד, ובצורה סיפורית להציג את הפתרון הייחודי.
3. להוסיף הומור (אבל קל!)- הומור תמיד עוזר לקרב בין אנשים, וזה נכון גם במכירות. אדם מחייך הוא אדם פתוח יותר לחיבור רגשי. אבל, הגבול בין הומור ופארסה הוא מאוד דק. מאוד קשה לייצר הומור, ובוודאי הומור דק. בקלות אפשר ליפול להומור מגוחך, כזה שלא רק שלא יוצר קירוב, אלא חמור מכך- יוצר ריחוק. לכן, שילוב של הומור קל בסרטון התדמית- מאוד עוזר ביצירת תנאי נוח לחיבור רגשי עם הלקוח הפוטנציאלי
4. לצלם את הסרטון תדמית בוידאו- אנשים מתחברים למה שהם רואים בעיניים, וצילום סרטון תדמית בוידאו הוא הכי יעיל בהעברת תכנים ויצירת אמון מול הלקוח הפוטנציאלי, ובהמשך יצירת הזדהות וחיבור רגשי. מכאן ועד להתנעת תהליך מכירה- הדרך מתקצרת.
ראו סרטון תדמית למיזם בשוק האמריקאי שהפקנו בשנה שעברה
גם סרטון תדמית זה שהפקנו, מבוסס על בניית סיפור לקהל היעד. במקרה זה מדובר במיזם שהותנע בשנה שעברה, שנועד לתמוך בעסקים קטנים שבקו העימות בארץ, על ידי אמריקאים מאמינים. לכן, סרטון תדמית זה, באורך של כ- 1.5 דקות, בונה סיפור מרגש על הקושי להתמודד עם האיום על העסקים שבקו העימות. הכל מוצג דרך צילומי וידאו הן בהצגת הבעיה (ירי קסאמים), הן במשמעויות (אנשים שנפגעים) והן בהצגת העסקים הקטנים עמצם. כל אלה הביאו להצלחת המיזם.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.