קידום שיווקי של מוצרים חדשים- באמצעות סרטוני תדמית!
מנהלי שיווק משקיעים מחשבה רבה בקמפיין שיווקי שהם מתכננים, ולצורך כך הם עובדים מול חברות הפקת סרטוני תדמית לעסקים בכדי להפיק סרטון תדמית לעסק שלהם. החשש הגדול של מנהלי השיווק הוא שהם אכן יפיקו את סרט התדמית, יתניעו את הקפמיין השיווקי, אבל מעט מאוד יצפו בסרט התדמית, וגם אלה שצפו- נטשו אחריי זמן קצר. זה החשש העיקרי, ולדעתי כמו שמשקיעים מחשבה רבה בקמפיין השיווקי, יש להשקיע מחשבה רבה בנושא: איך לגרום לאנשים לצפות בסרט התדמית?
לפני שנדון בנושא, ונמליץ על מה נדרש לעשות בהפקה על מנת שאנשים אכן יצפו בסרטוני התדמית, ראו כמה דוגמאות של סרטים שזכו לחשיפה רבה באינטרנט, ולמשך צפייה ממוצע גבוה יחסית.
מנהל שיווק- מתכנן להפיק סרטוני תדמית לקמפיין שיווקי?
מעוניין להגדיל את החשיפה של המוצרים החדשים ללקוחות?
ראה תחילה סרטון תדמית לאתר הזמנת קרוזים אונליין
מדובר על סרטון תדמית של כ 1.5 דקות, אשר מבוסס על צילומי וידאו חווייתיים, מלווים במוזיקה כייפית, שמנסים להעביר את החוויה של השתתפות בקרוז (כאילו שהבן אדם שצופה בסרטון התדמית חש שהוא כבר הזמין את הקרוז, ואיזה כייף לו עכשיו).
סרטון תדמית לפרסום ברשת האינסטגרם
מדובר על סרטון תדמית קצר, של כ- 30 שניות, שכבר מתוך הפורמט המרובע שלו ברור שהוא מיועד להפצה ברשת האינסטגרם. הסרטון קצבי וכייפי, ושוב מעביר את ההרגשה של ההשתתפות בחוויה המוטורית המוצעת.
איך לגרום לאנשים לצפות בסרטון תדמית?
מניסיוננו, בכל הפקה שך סרטון תדמית, בכדי לגרום לאנשים לצפות בסרטון, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. יצירת חוויית השתתפות מהשנייה הראשונה- בעבר היה מקובל להשקיע בפתיח של כל סרטון תדמית, תיאור מפורט של בעיה קיימת אצל הלקוח, כמה זה מטריד אותו, איך זה פוגע לו בעסק, ורק לאחר מכן להציג את הפתרון של העסק לאותה בעיה. בזבוז זמן נוראי, שיכול לגרום לאובדן לקוח ךוטנציאלי, ובוודאות לנטישה אחריי מספר שניות של צפייה!. לקוחות חסרי סבלנות, ובוודאי יודעים מה הבעיות שקיימות אצלם בעסק. הם לא צריכים את יצרני הפתרונות להסביר להם מה הבעיה שלהם. להיפך- זה נראה אפילו כמו התנשאות על הלקוח. לדעתי- חשוב לגשת מיד להצגת הפתרון המוצע. ממש מתחילת הסרטון. ואת הפתרון לא להציג דרך מפרטים חשמליים, או תכונות מפוצצות. להציג את הפתרון באופן שהצופה ירגיש כאילו הוא כבר קנה את המוצר, ואיך העסק שלו נראה עם המוצר החדש. או אם מדובר על מוצר חווייתי, אז שהצופה ירגיש את החוויה של כאילו הוא כבר רכש את הפתרון. ברור שמה שמעביר את זה בצורה הכי חווייתית ואמיתית- זה סרטון תדמית המבוסס על צילומי וידאו. זהו למעשה הדבר בכי משמעותי בהפקה של הסרטון, ועל כך יש להשקיע מחשבה רבה. מי שיכול לעשות את זה בצורה הכי טובה הוא קופירייטר, שביחד עם איש השיווק, מגדיר את התסריט שיעביר את החוויה בצורה המוצלחת ביותר.
2. להתאים את הסרטון לערוץ השידור- לכל ערוץ שידור במדיה החדשה יש דרישות משלו ומאפיינים משלו, וחייבים שסרטון התדמית ייקח זאת בחשבון. לדוגמא: אם חשובים שרוב הצופים יצפו בסרטון דרך טל]ונים חגמים (סמארטפונים)- חשוב שהסרט ילווה בכותרות גדולות וברורות שידגישו את המסרים העיקריים. אם הקמפיין הוא בעיקר בפייסבוק- חשוב להוסיף כתוביות בתחתית המסך, כי אנשים צופים בסרטוני תדמית בפייסבוק ללא סאונד (ואם לא יהיו כתוביות- הם ינטשו). אם הקמפיין מתוכנן ברשת האינסטגרם- שהפורמט של הסרטון יהיה מרובע, שזה הפורמט הכי יעיל לצפייה באינסטגרם. וכן הלאה, וכן הלאה. לחשוב על כל אמצעי שידור בו יורץ הקמפיין, ולהתאים את הסרטון בהתאם. בהרבה מקרים אנחנו ממליצים ללקוח להכין סרט בסיסי אחד, ולגזור ממנו תתי- סרטונים על פי אמצעי המדיה המשודרת.
3. מיקוד- כל סרטון תדמית צריך להצמקד במוצר בודד, וגם עבורו להתמקד במסר הכי חשוב במוצר. לא להתיש את הצופה בסרטון תדמית ארוך ומתיש, עם עשרות מסרים שכולם מוצגים כמאוד חשובים. זה רק מבלבל את הלקוחות, ושוב עלול לגרום להם לנטוש. לכו על סרטון תדמית של עד דקה, והתמקדו במסר העיקרי בו המוצר שלכם יותר טוב מהמתחרים. כמו שנאמר: המוצר לא צריך להיות הכי טוב בעולם. הוא רק צריך להיות יותר טוב מהמתחרים.
לסיכום, על מנת שסרטוני התדמית שמפיקים לקמפיינים שיווקיים יהיו יעילים, צריך לחשוב על מי שצופה בסרטון התדמית, ולעודד אותו להישאר ולצפות בסרטון. לדעתי הכי חשוב זה לגרום לצופה להרגיש כאילו הוא כבר רכש את המוצר.
ראו סרטון תדמית למערכת אגירת מים ברכבי עבודה שהפקנו לאחרונה
מכיוון שכיום לקוחות פוטנציאלים מוצפים במידע ויזואלי ברשת, האתגר הכי משמעותי בהפקת של סרטוני תדמית הוא לגרום לאנשים לצפות בסרטון התדמית שהפקתם. סרטון תדמית זה הוא דוגמא מצויינת לסרטון שהצליח מאוד בקמפיין שנוהל בפייסבוק, בו אתגר הצפייה הוא הכי משמעותי. הסרטון באורך של כ- 30 שניות, וכולל הצגת הבעיה בצילומי וידאו, שיוצרים בזדהות אצל קהל היעד (בעלי רכבי עבודה) ומיד הצגה של הפתרון, בצורה ברורה, עם כותרות גדולות ומודגשות, כך שגם אם מי שצופה בסרטון התדמית ללא סאונד, יכול להבין בדיוק את הפתרון עבורו, וכל זה בפחות מ- 30 שניות. הסרט הפך לויראלי בתוך קהל היעד, כי מי שאבה את הסרטון, העביר אותו לקולגות שלו.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו סרטון תדמית למכונת שחרור מטענים בנמל אשדוד שהפקנו לאחרונה
ראו סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר מציג מכונת שחרור מטענים ומכולות חדיש בנמל אשדוד. קהל היעד הם הנהגים שמגיעים כמעט כל בוקר לנמל, ונתקלים בתור אינסופי, ולא פעם מוחזרים לדרכם ללא הסחורה, מכיוון שהגיעו עם ניירת לא מתאימה. המכונה החדשנית, אשר פותחה על ידי מסוף 207, פתרה לחלוטין את בעיית התורים, ושיחררה את הנהגים מהצורך להביא איתם ניירת שחרור. על מנת להטמיע את המכונה בקרב הנהגים, הפקנו סרטון תדמית זה, אשר מיד בתחילת הסרטון מציג את התור והצעקות תוך נפנוף ניירות שחרור. זו הסיטואציה הכל כך מוכרת לנהגים, כך שמיד נוצרת הזדהות שמבינים את הבעיה שלהם, והם מוכנים להמשיך ולצפות בסרטון. ואכן, די מהר עם הפצת סרטון התדמית הנושא הוטמע בקרב קהל היעד, ונפסק השימוש בניירת שחרור.