בעידן הדיגיטלי הנוכחי כמעט כל עסק משתמש בסרטוני תדמית לקידום העסקים
אין כיום כמעט אף עסק, שלא מנסה לקדם את העסק באמצעות הפקת סרטון תדמית עבור העסק, והפצה שלו בדיגיטל. ההשקעות הן מגוונות, החל מסרטוני תדמית שעסקים קטנים מפיקים תוך שימוש בטלפונים חכמים (סמארטפונים) ומפיצים אותם בהשקעה מינימלית, ועד לעסקים גדולים שמשקיעים עשרות אלפי שקלים בהפקת סרטוני תדמית לעסק, ומפיצים אותם תוך השקעות גדולות בקידום הסרטונים דרך קמפיינים ממומנים. עדיין, כל מנהל שיווק ומנהל עסק, מעוניינים לדעת האם הסרטון תדמית שהם הפיקו והפיצו ללקוחות שלהם, אכן אפקטיבי ויניב לעסק תוצאות חיוביות.
מטרת מאמר זה היא להציג כיצד ניתן להבין מה האפקטיביות של סרטון תדמית שהופק והופץ ללקוחות פוטנציאלים.
ננסה להבין תחילה מה גורם לסרטון תדמית להיות אפקטיבי? לפני שננסה להבין מה האפקטיביות של סרטון תדמית, נבחן תחילה מה גורם לסרטון תדמית להיות אפקטיבי. אלה הגורמים העיקריים, שגורמים לסרטון תדמית להיות אפקטיבי:
1. רעיון ברור וממוקד- לפני שמתחילים בהפקה של סרטון תדמית לעסק, חייבים לדעת בצורה הכי מדוייקת למי הוא מיועד. כלומר- מי קהל היעד שלו. ככול שההגדרה יותר מדוייקת, כך אפשר למקד את הסרטון כך שיענה על הצרכים של אותו קהל היעד, מה שיגדיל משמעותית את ההצלחה של הסרטון. וכשמבינים מי קהל היעד- צריך להגדיר את המטרה של הסרטון, ומה המסר המרכזי אותו רוצים להעביר ללקוחות הפוטנציאלים. המסר חייב להיות ברור ומדוייק, ומתאים לצרכים של קהל היעד.
2. תסריט מקורי וממוקד- כאשר המטרה, המסר וקהל היעד מוגדרים, התסריט שמכינים בחברת ההפקות של סרטוני תדמית, צריך להיות ממוקד בדיוק באותן הגדרות, ולכתוב תסריט ברור ופשוט להבנה במיוחד לקהל היעד המוגדר. התסריט חייב גם לעניין את קהל היעד, מה שיתפוס את תשומת ליבו ויגרום לו להמשיך ולצפות בסרטון התדמית, במיוחד אם הוא יראה שמה שכותבים בתסריט זה דברים שיתנו לו ערך מוסף.
3. עיצוב, אסטטיקה ואיכות- העיצוב של הסרטון צריך להיות אטרקטיבי ומושך, כך שישפיע על הצופים בצורה חזקה ומעוררת עיניין. צריך להבין שהצופים כיום נחשפים לעשרות ולמאות סרטוני תדמית מכל הסוגים ומכל המינים. אם הסרטון לא יהיה מיוחד, כזה שיעורר בהם עיניין, גם אם הם יקליקו על הסרט, הם עלולים לנטוש אותו די מהר, מה שאומר שהסרטון לא אפקטיבי. לכן, חשוב לשים לב במיוחד לחלק זה של ההפקה. כל מה שמוצג בסרטון התדמית לעסק, חייב להיות עשוי בצורה הכי מקצועית ואיכותית, על מנת להבטיח שהמסר מועבר בצורה נכונה, מדוייקת ומושכת, ובאיכות שתרשים את הצופים, מה שיקשר את האיכות של הסרטון עם האיכות של העסק שהציג את הסרטון, וגם עם המוצר שמוצג בסרטון.
4. הפצה לקהל היעד- כמובן בגמר ההפקה של הסרטון תדמית, צריך להפיץ אותו אל קהל היעד. אל תצפו שלקוחות יגיעו אלייכם. להיפך, תזמו כל דרך בדיגיטל על מנת להפיץ אתץ הסרטון בצורה מדוייקת אל קהל היעד, כולל טרגוט שלו במקומות בהם הוא נמצא. אחרת, ברור שהסרטון לא יהיה אפקטיבי.
אחריי ההפצה, כיצד חמדוד את האפקטיביות של סרטון תדמית?
מיד אחריי ההפצה, כולל טרגוט של קהל היעד, אלה האפשרויות של מדידת האפקטיביות של סרטון התדמית:
1. איסוף וניתוח נתונים מדודים- הדיגיטל מספק כלים רבים לצורך מעקב וניתוח נתונים מדודים, כגון: מספר צפיות, משך הצפייה, שיעורי תמיכה, שיעורי נטישה וכן הלאה. מדדים אלו מאפשרים להבין בצורה מדוייקת עד כמה סרטוני התדמית הצליחו למשוך את שתומת לב הצופים, לשמור אותם מתעניינים, ומידת ההשפעה שלהם.
2. ניתוח שיתוף ושיווק ברשתות חברתיות או עסקיות- במידה וקהל היעד אכן נמצא ברשתות חברתיות או עסקיות, והסרטון הופץ לאותם מקומות, תוך טרגוט של קהל היעד, ניתן לנתח את כמויות השיתוף והתגובות ברשתות השונות, מה שיכול להעיד על האפקטיביות של סרטון התדמית ביצירת עיניין והתמצאות בין הצופים ברשתות.
3. משוב מהצופים- ניתן לאסוף מידע חשוב ישירות מהצופים, שהשאירו תגובות אחריי צפייה בסרטון. זהו מידע ייחודי ומשמעותי על האפקטיביות והרלוונטיות של הסרטון עבור אלה שאכן צפו בסרטון, ועכשיו מגיבים עליו.
4. מדידת ההשפעה על קנייה או פעולה- מדידת השפעת הסרטון על פעולות כמו קנייה, הרשמה לניוזלטר, או מענה לקריאה לפעולה, יכולים להעיד בצורה כמעט ישירה על האפקטיביות האמיתית שלו מול הצופים בסרטון. חשוב להבין, מי שעבורו הופק סרטון התדמית הכי מעוניין לראות עלייה בקניות בעקבות הצפייה בסרטון, וזה כמובן ברור, אבל האפקטיביות נמדדת לא רק בקנייה בפועל, אלא גם בכל תגובה של הצופים, כאשר רכישה יכולה להתבצע גם בשלב מאוחר יותר, בהתאם לצרכים של הלקוחות הפוטנציאלים.
5. בדיקות A/B- זוהי למעשה הבדיקה הכי יקרה, ולצערי רק מעטים נעזרים בה. הכוונה בבדיקות A/B זה שמפיקים שתי גרסאות של סרטון התדמית, עם הבדלים משמעותיים בינייהם, מפיצים את שנייהם אל קהל היעד, כולל טרגוט של קהל היעד, ואז בוחנים איזו גרסה יוצרת תגובות טובות יותר מצד הצופים.
כיצד ליישם את המידע לשיפור האפקטיביות של סרטוני התדמית?
מהמידע הרב שניתן לאסוף מהדיגיטל, כפי שהצגתי בסעיף הקודם, חשוב ליישם אותו בסרטון התדמית הראשוני שהפקתם, בעיקר בנושאים הבאים:
1. איתור נקודות חולשה- בעזרת המידע שנאסף, חייבים נתח אילו נקודות בסרטון לא מצליחות להעביר את המסר באופן יעיל, ולשפר אותן. תהליך זה צריך להתבצע בעיקר על ידי חברת ההפקות המקורית של סרטון התדמית לעסק שהם הפיקו, אבל תוך שיתוף פעולה ופתיחות מלאה מול העסק שעבורו הופק הסרטון. רק הבנה מעמיקה של נקודות החולשה, יאפשרו לשפר את העסק. ברוב המקרים, יידרשו רק שינויי עריכה, שידגישו נושאים שהיו יותר חלשים בגרסה המקורית.
2. שדרוג עיצוב ואיכות- עדכון ושדרוג העיצוב והאיכות של הסרטון תדמית בהתאם למידע שנאסף, על מנת להבטיח את המשך ההתעניינות של קהל היעד בסרטון ובעסק.
3. ניסוי ושיפור- במידה והנתונים שנאספו לא מצביעים על בעיה מובהקת, מומלץ לבצע בדיקות וניסויים שונים על מנת למצוא את הגרסה האופטימלית של הסרטון תדמית לעסק, כך שישופר הקשר עם קהל היעד. בדיקות A/B היא דרך מצויינת לבחון גרסאות שונות, כך שבמידה ובדיקה זו לא בצועה בשלב של המדידות שהצגתי בסעיף הקודם, במקרה של בעיה לא מובהקת- מומלץ ליישם את בדיקת A/B בשלב הזה.
לסיכום, הדיגיטל מספק כלים רבים להבנת האפקטיביות של סרטון תדמית שהפקתם והפצתם לקהל היעד. חשוב שעם ניתוח הנתונים המדודים של יעילות הסרטון, ואיתור נקודות החולשה, לשפר אותם בגרסה מתוקנת של סרטון התדמית, ולהפיץ אותה לקהל היעד.
ראו תחילה סרטון למכון להסרת שיער בלייזר שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית לעסק שהוא מכון לטיפולי יופי. למכון מגוון של מספר טיפולים, ולאחר תחקיר הוחלט להפיק למכון מספר סרטוני תדמית שונים, כשכל סרטון מיועד להצגת טיפול שונה. לדוגמא, סרטון תדמית זה ממוקד בטיפולי הסרת שיער בלייזר לגברים, מציג באופן ברור את הטיפול, כולל הדגמה של הטיפול על גברים שונים. הסרטון הופץ בדיגיטל, תוך טרגוט של קהל היעד, קרי- הגברים, בגילאים הרלוונטים
ראו סרטון תדמית למערכת ניהול ובקרה של גידול קנאביס רפואי
מדובר בסרטון תדמית לעסק שפיתח מערכת לניהול הגידול של קנאביס רפואי. הבעיה העיקרית בגידול קנאביס רפואי, זה הצורך לעמוד בדרישות רגולטוריות מאוד מחמירות, כאילו מדובר בתרופה, כאשר הבקרה היא לאורך כל תהליך הגידול. סרטון תדמית זה נועד לאפשר לחברה לפרוץ לשוק הבינלאומי, לאחר הצלחה גדולה בארץ. הסרטון מצולם כולו בוידאו, בתוך חממת גידול קנאביס בארץ, כך שניתן לראות את השילוב של המערכת לאורך כל תהליך הגידול של הקנאביס הרפואי.
ראו סרטון תדמית למכונת חירור יריעות פלסטיק לעטיפת מוצרי מזון
כאן מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקי מכונת חירור יריעות פלסטיק ייחודית ומתקדמת. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו של המכונה בפעולה, תוך הצגת הייחוד והבידול של המכונה, ביחס לפתרונות קיימים בקוויי ייצור. הסרטון הופץ לחברות שמבצעות חירור של יריעות פלסטיק כחלק מקו הייצור שלהם, תוך הדגשת היתרונות של המכונה החדשנית, וזכה לחשיפה מצויינת.
ראו סרטון תדמית לחברת ביטוח
מדובר כאן על סרטון תדמית לחברת ביטוח, שמתמחה בתחום ביטוח נישתי, באורך של כ- 1.5 דקות. בסרטון זה רואים ושומעים חלק מאנשי החברה, מה שיוצר קשר אישי לקהל היעד שעבורו הופק סרטון זה, ולאחר ההפקה הסרטון הופץ בדיגיטל, תוך טרגוט של קהל היעד הנישתי, ולכן זכה לחשיפה גדולה.