טיפים להפקת סרטוני תדמית עבור טלפונים חכמים (סמארטפונים)
עולם השיווק עבר לטלפונים
טלפונים חכמים, או סמארטפונים, הפכו בשנים האחרונות למאוד נפוצים, לא רק על ידי נוער שמשתעשע בפייסבוק, אלא כלי עבודה של אנשי עסקים. וככלי עבודה, הוא משמש כמובן לטיפול במיילים, בדיקת סטאטוס באתרים כלכליים ועסקיים, וכמובן- בדיקת מוצרים או טכנולוגיות מעניינות.
לכן, עסקים אשר מעוניינים לקדם מוצרים או טכנולוגיות דרך סרטוני תדמית, או סרטוני מוצר, צריכים לקחת בחשבון את קהל הלקוחות שהולך וגדל, של משתמשי הטלפונים החכמים (סמארטפונים), כגון: Apple iPhone, Samsung Galaxy, Nokia Lumia וכד'. זה כמובן נכון גם לטאבלטים (Tablets), ובמיוחד למיני-טאבלטים הנפוצים כיום.
מה מומלץ בהפקת סרטוני תדמית לצפייה מטלפונים חכמים?
במידה ומניחים שלקוח פוטנציאלי צופה בסרטוני תדמית בטלפון חכם, או במיני-טאבלט, מומלץ לקחת בחשבון את הטיפים הבאים:
אורך- סרטון התדמית חייב להיות קצר יחסית (30-60 שניות לכל היותר)
מובנות ללא סאונד- מומלץ לנסות ולהעביר את כול המסרים בסרטון התדמית, ללא קול (סאונד), קריינות או ראיונות, אלא בעיקר על ידי כותרות בגוף הסרט, ומוסיקת רקע קצבית. זוהי למעשה הדרישה הכי מורכבת להפקת הסרטון. קל מאוד להעביר מידע ומסרים דרך הסאונד. אבל, צריך להניח שרוב אלה שמשתמשים בטלפונים חכמים בכדי לחצפות בסרטוני תדמית, בסיכוי גדול יצפו בהם תוך השתקת ערוץ הסאונד (ללא קול). הקופירייטר של חברת ההפקה, כאשר הוא מכין את התסריט, צריך לדאוג שכל המידע יעבור בצורה ברורה דרך הויז'ואל הצילומי והכותרות המשולבות בתוך הסרטון. אפשר לחזק את העברת המסרים על ידי קריינות, אבל במקרה כזה שוב צריך להניח שהצופה בסרט יכבה את הסאונד, כך שלא ישמע את הקריינות, ולכן מומלץ להוסיף כתוביות בתחתית המסך של כל מה שנאמר בקריינות. באופן כזה ניתן יהיה להבין את הקריינות, גם ללא סאונד.
כותרות גדולות- במידה ומשתמשים בכותרות, הן חייבות להיות גדולות, קצרות וברורות
קצבי ומעניין- סרטון התדמית חייב להיות ערוך בצורה קצבית ומושכת, ובעיקר- מעניינת
שימוש בצבעים כהים- צריך להניח שמי שצופה בסרטון התדמית בטלפון נמצא מחוץ לבית/משרד, עם השמש הישראלית החזקה. במצב כזה, יותר קשה לצפות בסרטון. אבל, אם בסרטון משתמשים בצבעים כהים, זה מאוד מקל על הצפייה גם בשמש.
מסר בודד- יש להתמקד במספר מצומצם של מסרים שיווקיים, ולהימנע ככול האפשר מכניסה לפירוט של תכונות טכניות, או תיאורים טכניים מורכבים. הצופה חייב לקבל את המידע מעובד, אשר מתמקד בערך (value) שהלקוח מקבל מהמוצר או הטכנולוגיה
לסיכום, כבר בשלב הראשוני של הפקת סרטון התדמית, צריך לנתח באיזה אמצעי עקרי הלקוח הפוטנציאלי יצפה בסרטון. במידה ומגיעים למסקנה שזה בעיקר דרך טלפונים חכמים, מומלץ ליישם כמה כללים חשובים בהפקת סרטוני התדמית, בכדי להבטיח מקסימום זמן צפייה.
ראו תחילה סרטון תדמית שהותאם לצפייה מטלפון חכם (סמארטפון)
ראו סרטון תדמית למערכת תאורה חדשנית שהופק לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית קצר באורך של כ- 30 שניות, אשר הותאם במיוחד לצפייה מטלפון חכם. הסרטון מאוד קצר, לא כולל בכלל קריינות, וכל המסרים השיווקיים מועברים באמצעות הויז'ואל בלבד, כלומר על ידי צילומי הוידאו וכותרות גדולות ומודגשות בהתאם לצורך. כל זה נעשה מכיוון שהחברה שפיתחה את מערכת התאורה החדשנית מתכננת לקדם שיווקית את הסרטונים השונים דרך פייסבוק בחו"ל, תוך טרגוט של קהל היעד, שרובו ככול הנראה יצפה בסרטוני תדמית אלו דרך טלפונים חכמים. באופן כזה, השיווק יהיה הרבה יותר יעיל עם סרטוני תדמית קצרצרים כאלה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על סרטון תדמית של כ- 2 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית תוכנה יישומית לרכב, שפותח על ידי חברה ישראלית. הסרטון במקור הופק לקראת תערוכה בינלאומית שהחברה השתתפה בו. אבל, הסרטון תדמית גם מתאים להפצה ולצפייה דרך סמארטפונים. למעט האורך, שכמובן ניתן לקצר משמעותית בכדי להפוך אותו ליותר מתאים לצפייה בטלפונים חכמים, כל שאר התכונות מתאימות גם לטלפונים חכמים, כולל: אין קריינות, כל הויז'ואל גדול ובאיכות גבוהה, הכותרות גדולות ומודגשות, כך שבעצם כל המידע שמוצג בצורה ויזואלית מספיק לחלוטין להבין את כל המסרים. זו בעצם עיקר הדרישה בסרטוני תדמית שלקוחות פוטנציאלים אמורים לצפות בהם דרך טלפונים חכמים.