כיום כמעט לכל מנהל שיווק כבר יש הבנה שצריך סרט תדמית לעסק
אם בעבר, כמנהל של חברת הפקות סרטי תדמית לעסקים, נאלצתי להשקיע שעות של הצגת היתרונות של סרט תדמית לעסק, עם כל אינטראקציה מול מנהלי שיווק, כיום זה כבר הכי ברור שאפשר: כל עסק צריך הפקה של סרט תדמית עבור העסק, כי זה הכלי השיווקי היעיל ביותר בדיגיטל. אבל, בעבר כל הפקה של סרט תדמית לעסק הייתה של סרטים די ארוכים ומקיפים, שכיום ממש לא מתאימים לשיווק בדיגיטל. לכן, גם מנהלי שיווק שדאגו להפיק סרט תדמית לעסק לפני כמה שנים, די מתלבטים אם כדאי לעדכן את הסרט, במיוחד לקראת קמפיינים חדשים שהם מתכננים לקראת נת 2023. על מנת להמליץ אם כדאי או לא לעדכן את הסרט, אני צופה בסרט התדמית שהפיקו, ועל בסיס הסרט אני ממליץ להם אם כדאי או לא לעדכן את הסרט. מכיוון שהשאלה הזו הפכה לדי נפוצה, כי לדי הרבה עסקים כבר יש סרט תדמית, החלטתי לכתוב מאמר זה, בו אתן כמה כללים מתי מומלץ לעדכן את סרט התדמית.
לפני הצגת הכללים לעדכון סרט תדמית, ראו סרט תדמית לעסק שהופק לפני כמה שנים, בו ניתן לראות את 'פגעי הזמן'
לסיכום, מאוד מומלץ שלכל עסק יהיה סרט תדמית הכי מעודכן למצב של העסק ושל המוצרים. במידה והפקתם סרט תדמית לעסק לפני מספר שנים, מומלץ לבדוק שהוא אכן מעודכן לסרטי תדמית של שנת 2023.
מדובר על סרט תדמית באורך של כ 2 דקות, אשר נועד להציג את החידושים שהוכנסו לבנייני האומה בירושלים. את סרט התדמית המקורי הפקנו בשנת 2019, ולכן לקראת שנת 2023 מנהלת השיווק של בנייני האומה רצתה להציג את החידושים המיוחדים, שמהווים בידול משמעותי למקום, ביחס למקומות חלופיים. כלומר, לשים דגש על הבידול של בנייני האומה, ואותם להציג במיוחד לקהל היעד.
ראו סרט תדמית למיכשור רפואי מתקדם
גם כאן מדובר על סרט תדמית באורך של כדקה, אשר הינו עדכון של סרט התדמית המקורי שהופק לפני 3 שנים, שהיה באורך של כ- 3 דקות, והתמקד בטכנולוגיה החדשנית. בסרט תדמית זה התמקדנו בערכים שהלקוח יכול לקבל מהמכשיר, כאשר הכל מוצג בתמציתיות, כך שהסרט לא יהיה יותר ארוך מדקה.
נכתב: פברואר 2023
מתי מומלץ לעדכן סרט תדמית לעסק שהופק לפני כמה שנים?
על מנת להקל על מנהלי שיווק בעסקים בהם הופק סרט תדמית לעסק, אבל כזה שהופק לפני כמה שנים, ראו כמה כללים חשובים מתי מומלץ לעדכן את הסרט:
1. במידה והסרט ארוך- הדבר הכי בולט בסרטי תדמית לעסקים שהופקו לפני כמה שנים, זה שהסרטים היו מאוד ארוכים ומתישים. לפני כמה שנים, היה מאוד מקובל להפיק סרט תדמית לעסק באורך של 3-5 דקות, ובו תיאורים מאוד מקיפים על העסק, הטכנולוגיה והמוצרים השונים שבעסק. כיום, מומלץ שאורך סרט תדמית לעסק יהיה באורך של כדקה.
2. במידה והסרט פונה לכמה קהלי יעד- בעבר, מכיוון שלא ניתן היה להתמקד להציג את סרט התדמית לקהל יעד ספציפי, כי נושא הטרגוט שקיים כיום לא היה מפותח, ולכן סרט תדמית לעסק פנה לכל העולם, ולכל סוגי קהי היעד, בתקווה שאולי מה שמציגים 'יפגע' בטעם של מי שצופה בסרט, ואולי בכך יהפוך ללקוח. זה ממש היה 'יריה באפלה'. כיום, צריך להפיק סרט תדמית לעסק שפונה לקהל יעד אחד בלבד, שהוא הלקוח האופטימלי.
3. במידה והסרט ממוקד טכנולוגיה- בעבר, עסקים מאוד התגאו בטכנולוגיה המיוחדת שהצליחו לפתח בעסק, וכמעט כל סרט תדמית התמקד בהצגת הטכנולוגיה המתקדמת, עם הצגת ביצועים חשמליים, והסברים על איך הטכנולוגיה פועלת. אבל, זה היה נהדר אולי למהנדסים שמאוהבים בטכנולוגיה, רק שהלקוחות ברובם אינם מהנדסים, ולא רק שהם לא מבינים כלום בטכנולוגיה, כלקוחות זה ממש לא מעניין אותם איך הטכנולוגיה עובדת. מה שמעניין אותם זה: איזה ערכים אני כלקוח יכול לקבל מהטכנולוגיה. לכן, כיום צריך להפיק סרט תדמית שמציג את הערכים שקהל היעד הספציפי יכול לקבל מהמוצר שמוצג בסרט.
4. במידה והסרט מציג מספר מוצרים- שוב, בעבר כל סרט תדמית הציג את כל המוצרים שהעסק פיתח, מייצר ומשווק, גם אם הם פונים לקהלים שונים ולמטרות שונות, והם בתחומים שונים לחלוטין. כיום מקובל להפיק סרט תדמית לכל מוצר בנפרד. כלומר, אם העסק כולל מספר קווי מוצר, מומלץ להפיק לכל מוצר סרט תדמית נפרד, שפונה לקהל היעד שלו.
5. במידה והסרט לא כולל צילומי וידאו- בעבר היה מאוד נפוץ להפיק סרטי תדמית באנימציה, או בגרפיקה דינאמית. עלות הפקה הייתה נמוכה יחסית, ההפקה לא פגעה בעבודה השוטפת של העסק, ולא חייבה את אנשי העסק לעמוד במצב מביך מול מצלמת וידאו, ולהציג את העסק. לכן, רבים אימצו סרטי אנימציה עבור העסק. אבל, בשנים האחרונות, ובמיוחד בשנות הקורונה, אנשים הפכו למאוד חשדניים לגבי מה שמציגים להם באינטרנט, וגם די חוששים מהונאות. הם מעדיפים 'לראות במו עינייהם' את העסק והמוצרים, כך שיהיו בטוחים שלא 'עוקצים' אותם. לכן, כיום מאוד מומלץ שברט תדמית לעסק יהיה מבוסס ברובו על צילומי וידאו, ולא על אנימציה. כלומר, הלקוחות מעדיפים לראות את העסק, לראות את המוצרים, לראות אנשים אחרים משתמשים במוצרים, ולראות איך המוצרים משתלבים בסביבת העבודה שלהם, ולא סתם איורים של גרפיקאי, מוכשר ככול שלא יהיה.
6. במידה ונכנסו חידושים בעסק או במוצרים- בתוך כמה שנים, סביר שהעסק התקדם, וישנם שיפורים במוצרים שהוצגו בסרט התדמית שהוכן כמה שנים קודם. במקרה כזה, ברור שחייבים לעדכן את סרט התדמית, כך שישקף את המצב הכי מעודכן של המוצר שמוצג בסרט התדמית. לכן, חשוב שסרט התדמית ישקף את המצב הכי מעודכן של המוצר שמוצג בסרט.
ראו סרט תדמית לעסק בתחום טיפולים קוסמטים-רפואים שהופק ב 2018
מדובר על סרט תדמית לעסק, באורך של כ- 3 דקות, שכאשר הופק בשנת 2018 נחשב חדשני ופורץ דרך, כי כלל הצגה מעמיקה של היכולות של העסק, כולל הצגה בתלת ממד של אופן הטיפול החדשני, עם הצגה של כל המחלקות שקיימות בעסק, תוך דגש על הטכנולוגיה החדשנית והמקיפה, שחלקה התבסס אפילו על פטנטים רשומים, והסרט כלל אפילו 'ראיון' עם רופא שהמליץ על העסק.
ראו סרט תדמית לאותו עסק, שעודכן בשנה שעברה
הפעם מדובר על סרט תדמית קצר, באורך של כדקה בלבד, אשר ממוקד רק בקהל היעד של המוצרים שהעסק מפתח ומשווק, ומציג בצורה תמציתית בעיקר את הערכים שקהל היעד יכול לקבל מהמוצרים של העסק. מתמקדים רק במוצרים, ולא במחלקות השונות של העסק, והטכנולוגיה מוצגת רק כמי שמספקת ערכים מיוחדים שניתן לקבל רק מהעסק הזה, ולא מהמתחרים, מה שנקרא הבידול של העסק.