בינה מלאכותית גנרטיבית- הנושא הטכנולוגי הכי חם כיום!
אני מכיר את נושא בינה מלאכותית כבר מעל 30 שנים. ההתקדמות בתחום זה הייתה מאוד איטית, עם הצלחות מאוד ממוקדות בכמה תחומים, שגם יושמו בשטח על ידי כמה חברות. אבל, מה שקורה בשנה האחרונה, לא דומה לאף התפתחות טכנולוגית שאני מכיר, למרות שגם לה קוראים 'בינה מלאכותית'. ההבדל התהומי הוא במה שמכונה ש'בינה מלאכותית גנרטיבית', שהופיעה עם יישום ראשון בתחילת השנה ב- ChatGPT, וכיום השוק מוצף בעשרות יישומים, כמעט בכל תחום בחיינו, עם התקדמות מואצת כמעט על בסיס יומי. היכולת של הבינה המלאכותית הגנרטיבית, ללמוד, לתכנן ולבצע משימות מורכבות, בצורה חכמה ויעילה, וגם להתפתח ולקבל החלטות חכמות על בסיס למידה, הוא השינוי המהותי שקרה. ה ChatGPT בכלל נתן תחושה שמדברים עם 'ייצור אנושי'.
אם בעבר, כמעט כל שינוי טכנולוגי התקבל באהבה, או לפעמים כמעט בהערצה, כיו המצב שונה לחלוטין. יש כמעט פאניקה כמעט בקרב כל בעל מקצוע, שחושש שהתפקיד שלו הולך להיות מוחלף בבינה מלאכותית. אין ספק, שהבינה המלאכותית מצמצמת משמעותית משימות מורכבות, ומקלה מאוד על ביצוע משימות מורכבות. נראה גם שבאמת בהרבה תחומים כבר בקרוב משימות אנושיות יוחלפו ביישומים של בינה מלאכותית, כמובן בשלב ראשון תוך בקרה אנושית, על מנת להתגבר על 'מחלות ילדות', או בעיות 'אתיות ומוסריות' שעדיין לא מפוקחות, אבל ברור שהרוב יהיה פתיר, ובהחלט יותר ויותר יישומים יחליפו אנשים.
במאמר זה ננסה להבין מה ההשפעה של בינה מלאכותית גנרטיבית, עם התכנון ואפילו על ההפקה של סרטי תדמית.
איפה רואים כבר כיום את התרומה של בינה מלאכותית על הפקת סרטי תדמית?
כבר כיום, אלה התחומים בהם יש יישומים של בינה מלאכותית, שיכולים לבצע משימות מורכבות, שהיו מבוצעות על ידי אנשי מקצוע מיומנים, כאשר העיקריים בהקשר של הפקת סרטי תדמית הם:
1. ביצוע תחקירים- אחד הנושאים החשובים בהפקת סרטי תדמית הוא התחקיר. על מנת שעסק שמעוניין בהפקת סרט תדמית יצליח להפיק סרט שיציג את הבידול שלו ביחס למתחרים, חייבים לבצע מחקר מעמיק, אצל קהל היעד, מול המתחרים השונים בתחום, כולל פתרונות חליפיים שקיימים כיום. בינה מלאכותית יכולה לבצע תחקיר מאוד מעמיק ומקיף, במידה ומגדרים בצורה מדוייקת את התחום ואת קהל היעד.
2. כתיבת תסריטים- על בסיס התחקיר, וההבנה של מה נדרש להציג לקהל היעד, בינה מלאכותית יכולה להציע מספר תסריטים, בגישות שונות, ואפילו להמליץ מה לדעתה הכי יעיל מול קהל היעד שהוגדר.
3. הכנת סרטי אנימציה- כבר כיום, בינה מלאכותית, בשילוב עם תוכנות גרפיות שהותאמו לעבודה על בסיס בינה מלאכותית, יכולים לייצר סרטי אנימציה, וסרטי גרפיקה דינאמית, וכן סרטי הדמיות תלת ממד, ברמה מאוד גבוהה, שגם הולכת ומשתפרת כל הזמן.
4. יצירת קריינות- כבר כיום ניתן להמיר כל טקסט קריינות, לקובץ קריינות 'מלאכותי', כך שגם לא נדרש לשלם זכויות יוצרים עבור קובץ הקריינות, כי אין מאחוריו קריין מסויים. כמובן, אין כמעט מגבלת שפה. ניתן לתרגם כל טקסט לכל שפה, ולייצר קובץ קריינות באותה שפה.
5. תכנון צילומים- במידה ולצורך הפקת
סרט תדמית, מעוניינים לצלם מוצרים, או לצלם בתוך עסק ספציפי, בינה מלאכותית יכולה להגדיר את כל האמצעים הנדרשים לצילומים, כולל כוח אדם נדרש, ולתכנן את ימי הצילומים בפירוט רב, מה שחוסך לחלוטין מנהלי הפקות.
6. עריכת סרטים- כבר כיום ישנן תוכנות גרפיות שיכולות לבצע כמעט בצורה אוטונומית לחלוטין, עריכה של סרטים על פי התסריט שהוגדר, מתוך חומרי הגלם שמסופקים לתוכנה, כולל אפקטים מרשימים במיוחד.
מה החסרונות של בינה מאלכותית הגנרטיבית?
למרות ההתקדמות העצומה שרואים כמעט בכל יום בתחום, עדיין יש כמה חסרונות משמעותיים של בינה מלאכותית, כשהעיקריות הן:
1. חייבים אדם בלופ- מכיוון שהנושא עדיין בתחילת הדרך, כמעט בכל אחד מהנושאים שהצגתי למעלה, חייבים אדם מקצועי בלופ, בעיקר על מנת לוודא שאין טעויות, ושאכן הכל נלקח בחשבון ומבוצע כנדרש. בנוסף מכיוון שעדיין אין רגולציה בתחום, אין גם קוד אתי ומוסרי לבינה המלאכותית, ולכן יכולה לקבל החלטות שגויות, לא אתיות ואפילו לא מוסריות, רק כי בכך היא הצליחה למצוא פתרון יותר מהיר או יותר זול. אדם מקצועי חייב לכן לעבור על כל דבר שהבניה המלאכותית ייצרה, ולוודא שאכן אין טעויות
בסרטי התדמית, ואין חריגות אתיות או מוסריות.
2. יצירתיות לא ברורה- הבינה המלאכותית לומדת מה נעשה בכל תחום, ומציעה על בסיס זה פתרונות. אבל, נושא היצירתיות עדיין ניתן בעיקר על ידי מהנדסים מבריקים, ומשם מגיעה בדרך כלל ההצלחה, כי מצליחים להציג משהו מקורי, מיוחד יצירת ומעניין. יכול להיות שבהמשך, עם התפתחות נוספת של הבינה המלאכותית, נראה דברים יצירתיים וייחודיים. עדיין, זה לא בנמצא.
3. יכולת לרגש לא ברורה- לא מעט סרטי תדמית מצליחים להשפיע, בזכות זה שהם ריגשו את קהל היעד. הבנה של מה מרגש אנשים, מחייבת הכרה מעמיקה של קהל היעד, והאדם שמאחרוי הביטוי 'קהל היעד'. את זה בינתיים בני אדם עושים בצורה הכי מוצלחת. שוב, מניח שבהמשך, גם הבינה תהיה שם.