יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
מה היו האתגרים העיקריים בהפקת סרטי התדמית של בנייני האומה?
עודכן: ינואר 2024

הפקת סרטי תדמית לבנייני האומה

בנייני האומה- מרכז הקונגרסים הבינלאומי בירושלים הינו המרכז הגדול ביותר לכנסים ואירועים בישראל, הכולל 27 אולמות שונים, החל מאולמות קטנים ואינטימיים, ועד לאודיטוריום הגדול בישראל עם 3,000 מקומות ישיבה. הלקוח ביקש להפיק סרט תדמית שיווקי, במטרה לקדם את מרכז הקונגרסים הן בישראל והן בחו"ל, כך שבפועל נדרשנו להפיק 2 סרטי תדמית, אחד בעברית ואחד באנגלית.

לפני שנציג את אתגרי הפקה איתם התמודדנו, ראו את שני סרטי התדמית שהפקנו לבנייני האומה.
 
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטי תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטי תדמית לעסקים

 סרט תדמית לבנייני האומה- גרסה באנגלית

מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר מאוד דומה ויזואלית לגרסה בעברית, רק שהפעם מלווה בקריינות באנגלית וכותרות דינמיות בעברית. גם סרט תדמית זה מלווה במוזיקה מקורית, מסונכרנת לקריינות באנגלית.

מה היו האתגרים העיקריים בהפקת סרטי תדמית לבנייני האומה?

הפקת סרטי התדמית לבנייני האומה יצרו אתגרים רבים, איתם התמודדנו במהלך ההפקה, כשהעיקריים בהם היו:

1. כתיבת תסריט- בשלב הזה הייתה התלבטות רבה, איך יוצרים סרט תדמית מעניין על 'בניין'?. הרי לא מדובר על טכנולוגיה חדשנית פורצת דרך, או מוצר הייטקיסטי, עבורם ניתן בקלות ליצור עיניין.  בסופו של התחקיר, ולפי המלצת הקופירייטר, הוחלט ללכת על שילוב של חדשנות עם רגש. לכן גם סרט התדמית נפתח במשפט: בעיר הבירה של אומת ההייטק, חדשנות היא לב העיניין. מרכז הקונגרסים הבינלאומי בירושלים- בנייני האומה, עומד בלב הזה'. לאורך כל הסרט נשזרו אתרים מעוררי רגש בירושלים, עם פעילות חדשנית ומתקדמת שמתקיימת בבנייני האומה, כגון: כנסי הייטק, רפואה, מדע וכד. בנוסף, רוב האנשים מכירים את אולם אוסישקין הענק שבבנייני האומה, על 3,000 המקומות שבו, אבל מעטים יודעים שבמקום ישנם 27 חללים שונים מכל הגדלים והסוגים, כל שהבניין יכול להכיל עשרות אלפי אנשים בו זמנית, ללא כל תחרות בישראל. את זה גם העברנו דרך התסריט להצגה בסרט התדמית. מכיוון שהסרט נועד לקדם את המרכז גם בארץ וגם בחו"ל, בתסריט עשינו כל מאמץ שהויז'ואל של הסרט יהיה כמעט זהה בשתי הגרסאות, כלומר בעברית ובאנגלית, כשעיקר ההבדל הוא בקריינות השונה ובכותרות הדינמיום המשולבות בסרטי התדמית. 

2. מיון חומרי גלם קיימים- כמובן, חשוב בכאלה סרטי תדמית, לבדוק את חומרי הגלם הקיימים, ולשלב חומרים משמעותיים, כמו: ביקור הנשיא האמריאי ברק אובמה, או צילומים מתוך כנסים מדעיים או כנסי הייטק וכד. בשלב הזה, לא היינו מודעים לכמות העצומה של חומרי גלם הקיימים במקום. נאלצנו למיין עשרות ג'יגה של חומרי גלם, דרך עשרות שעות של צפייה ומיון, לצורך סינון חומרי הגלם, ובחירת הקטעים הכי רלוונטיים למקום ולתסריט של סרט התדמית

3. צילומי וידאו פנימיים- את כל מה שלא מצאנו בחומרי הגלם הקיימים, השלמנו בימי צילום בוידאו במקום. צילמנו בעיקר אולמות רייקים מכל הסוגים, מה שאפשר להראות את המגוון העצום הקיים במקום, הן מבחינת מספר האנשים שהמקום יכול להכיל בו זמנית, והן המגוון מבחינת גודל וסוג החללים השונים. את רוב הצילומים בתוך הבניין, בצענו עם מצלמת וידאו מיוצבת, כאשר הצלם נע על גביי סאגוויי, כך שהתקבלו צילומים דינמיים מעניינים במקום, וניתן היה להעביר את העוצמה והגודל של החללים השונים. 

4. צילומי וידאו חיצוניים- צילומי החוץ של המבנה המרכזי, הרחבות החיצוניות, הקרבה לבתי מלון, וכן אמצעי הגישה למקום, כולל רכבת ישראל והרכבת הקלה, כל אלה צולמו הן במצלמת וידאו על גביי סאגוויי, והן באמצעות רחפן שצילם מכל הכיוונים את כל מה שנדרש עבור סרטי התדמית.  

5. מוזיקה מקורית- כחלק מהכנסת עיניין לסרטי התדמית, החלטנו לשלב בהם מוזיקה מקורית, שתולחן במיוחד עבור הסרטים, וגם היא תעורר רגש ותיצור עיניין ודינמיות. בסופו של יום, הסרט חולק לשלושה חלקים: פתיח- עם מוזיקה קצבית בקצב הלמות הלב, גוף- בו שולבה מוזיקה מאוד מלודית בשלב בו הוצגו נושאי התרבות והאומנות שבמקום, והסיום- מאוד קצבי  ומתפתח עד לשיא עשיר מוזיקלית שבשלב ההנעה לפעולה שבסרט התדמית.


לסיכום, הפקת סרטי התדמית לבנייני האומה העמידה בפניינו אתגרים רבים, כפי שמתואר כאן, כאשר בסופו של יום היו שני סרטי תדמית מרתקים, שהציגו את המגוון העצום שניתן לקבל ממרכז הקונגרסים. 
 



למידע שימושי נוסף בנושא:      סרטי תדמית לתמיכה בכל התהליך השיווקי



                                             כל השאלות והתשובות בנושא סרטי תדמית


 

 סרט תדמית לבנייני האומה- גרסה בעברית

מדובר על סרט תדמית של כ- 2 דקות, אשר מבוסס כולו על צילומי וידאו, הן קרקעיים, והן צילומי מרחפן, במטרה להראות את מגוון האפשרויות הקיימות במרכז הקונגרסים. הסרט מלווה בקריינות מקצועית בעברית, וכותרות דינמיות בעברית. סרט התדמית מלווה במוזיקה מקורית מסונכרנת לקריינות.

 ראו סרט תדמית לבינייני האומה- גרסה מקוצרת לשיווק בשנת 204

אם סרט התדמית המקורי של בינייני האומה בירושלים היה באורך של 2 דקות, סרט התדמית לשיווק בשנת 2024 הוא באורך של כ- 50 שניות בלבד. גרסה זו מתאימה לשיווק בדיגטל של שנה זו, בה לקוחות מצפים לסרטי תדמית קצרים וממוקדים. סרט בגרסה זו מתמקד בנושאים העיקריים החשובים למרכז הקונגרסים, שוב כאשר הכל מצולם בוידאו, כך שלקוחות פוטנציאלים יוכלו להתרשם מהתשתיות המדהימות והמגוונות שבמקום.

 ראו סרט תדמית מעודכן לשנת 2022 של בנייני האומה

לקראת שנת 2023, החליטו במרכז הקונגרסים בירושלים, לעדכן את סרט התדמית של המרכז, אשר הופק בשנת 2019. עיקר השינויים היו תוספות של פתרונות טכנולוגיים הכי מתקדמים בקיום קונגרסים, כגון: כנסים היברידיים, תכנון מרחוק של הכנס, ואןלפן טלוויזיה ענק. העדכון שרואים בסרט תדמית זה, מתבסס על הסרט שהופק ב 2019, עם תוספת קריינות ותוספת ויז'ואל לפתרונות הטכנולוגיים, תוך הורדת חלקים מיושנים מהסרט המקורי. בשלב זה, העדכון בוצע רק לסרט בגרסה האנגלית.