אנשים כיום מופצצים בדיגיטל במאות
סרטוני תדמית קצרים, שנועדו לקדם מוצרים חדשים. כמובן, מצב כזה של רוויה, גורם לאנשים להקדיש שניות בודדות לסרטון, וקבלת החלטות די מיידית. לכן, על מנת שסרטון תדמית יצליח לגרום לאנשים לצפות בו, ולקבל החלטת קנייה, הסרטון חייב להתמקד בעיקר. אז, מה זה אומר להתמקד בעיקר?
אלה הנושאים העיקריים שמחייבים טיפול על מנת להצליח להתמקד בעיקר בהפקת סרטון תדמית למוצר:
1. תחקיר מעמיק- זה השלב הכי חשוב בהפקה של סרטון תדמית למוצר. זהו השלב בו חייבים להבין לעומק את כל מה שקשור במוצר עבורו מעוניינים להפיק סרטון, וממנו לדלות את הנושאים הכי חשובים לצורך ההצלחה של הסרטון, והם:
- מה הבעיה שהמוצר פותר, או על איזה צורך הוא עונה?
- מה ייחודי במוצר, שהוא בעל יתרון ביחס לפתרונות חלופיים, או למוצרים מתחרים?
- מי קהל היעד למוצר הספציפי, ואיפה ניתן להגיע אליו?
כמו שכתבתי, התחקיר אמור להתמקד רק במוצר אחד, או קו מוצרים, ורק עבורו אמורים להפיק את סרטון התדמית. כאשר מתמקדים באמת רק במוצר בודד, כל השאלות ששאלתי למעלה אמורות להתייחס רק למוצר הספציפי, וחייבים להבין לעומק כל דבר, על מנת להיות בטוחים שבקהל היעד שהוגדר אכן ישנו צורך שהמוצר המדובר יכול לענות עליו. כבר היו לנו לקוחות שאמרו לנו שהמוצר שהם פיתחו מתאים לכל העולם, כי אין כזה מוצר. דרך תחקיר מעמיק גילינו שהמוצר עונה בצורה הכי טובה דווקא לקהל מאוד ספציפי, ולא 'לכל העולם', ולכן על הסרטון לכוון את הפתרון רק לאותו קהל יעד, לדבר בשפתו, ולהציג לו איך המוצר פותר עבורו בעיה שקיימת אצלו. אם כתבתי בראש המאמר 'להתמקד בעיקר', התחקיר הוא השלב הכי חשוב, שבו נקבע התוכן המדוייק של הסרטון, ואל מי צריך לכוון את ההפצה של הסרטון.
חשוב לציין שכל מה שכתוב במאמר זה מתייחס רק למוצר שפותר בעיה קיימת, או עונה על צורך קיים. במידה ומעוניינים לקדם מוצר חדש, שלא פותר בעיה קיימת, אבל מייצר צורך חדש שלא קיים עד לאותו זמן, זה כבר סיפור אחר לגמריי. כאן יידרש סרטון אחר, והשקעה מטורפת בהפצה מסיבית שלו, כאשר בכלל לא ברור מי קהל היעד.
2. תסריט- אחריי התחקיר המעמיק, מכינים בריף קצר בו עונים על השאלות המרכזיות שהוצגו בתחקיר, אותו מעבירים לקופירייטר של חברת ההפקות של סרטוני התדמית. הקופירייטר אמור להכין תסריט קצר, שלא יעלה על דקה, בו מוצגת הבעיה ומוצג הפתרון לבעיה בעזרת המוצר, כאשר הכל מוצג בצורה הכי ברורה ופשוטה, לא משנה כמה מורכב המוצר, כולל למערכות הנדסיות הכי מורכבות שיש. הטכנולוגיה לא מעניינת אף אחד. כל אחד רוצה רק לדעת שהמוצר יכול לפתור לו בעיה קיימת.
3. צילומי וידאו- סרטון התדמית הכי יעיל לקדם מוצר פיזי, או אפילו תוכנה חדשה, הוא
הפקת סרטון תדמית המבוסס על צילומי וידאו, ולא סרטון אנימציה. חייבים להראות את המוצר לקהל היעד, איך הוא נראה פיזית, איך משתמשים בו, לראות אנשים אחרים משתמשים בו ונהנים, או אפילו איך הוא משתלב במערכת קיימת במידה וזה רלוונטי. בקיצור- כל מה שישכנע את קהל היעד שאכן המוצר קיים, נראה טוב, ועונה על הבעיה שלו, או על צורך קיים. סרטון אנימציה יכול להיות מדליק, ונראה מאוד מקצועי, אבל הוא הרבה פחות יעיל בקידום מכירות, כי אנשים רוצים לראות במו עינייהם את המוצר, וסרט המבוסס על צילומי וידאו יעשה את זה הכי יעיל.
4. עריכת הסרטון בפורמט הכי מתאים למדיה- במידה והסרטון תדמית למוצר אמור להיות משולב באתר החברה, תחת דף המוצר, הפורמט הכי מתאים לכזה סרטון הוא פורמט סטנדרטי רחב, של 1920x1080, כאשר אורך הסרטון הוא עד 60 שניות. אבל, אם מתכננים הפצה של הסרטון לקהל היעד דרך רשתות חברתיות כמו: פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין וכד, מומלץ פורמט מרובע לא סטנדרטי של 1080x1080, כאשר אורך הסרטון הוא עד 30 שניות. אין ספק- מאוד אתגרי כזה אורך של סרטון, וכאן באה לידי ביטוי היצירתיות הן של הקופירייטר והן של העורכים המקצועיים.
5. הפצה לקהל היעד- כמו שכתבתי, במסגרת התחקיר אמורים להבין מיהו קהל היעד למוצר הספציפי, ואיך ניתן להגיע אליו. חייבים לדאוג להפיץ לפי מידע זה את הסרטון לאותו קהל יעד, תוך טרגוט שלו ברשת, על בסיס מילות מפתח שאותו קהל יעד משתמש ברשת. בהחלט סביר, שקהל יעד שמוצג לו סרטון קצר, יקליק על הסרטון ובמידה ובשניות הראשונות הוא מבין שהסרטון רלוונטי עבורו, כי מדבר על בעיה שקיימת אצלו, סביר שהוא גם ימשיך לצפות בסרטון, והסיכוי שהוא יבקש להתקדם בתהליך הרכישה גדל משמעותית, בוודאי ביחס לכל קהל יעד אחר. לכן גם הדיוק בכל הפרטים שהצגתי חשובים.