חשיבות מתן ערך ללקוח בהפקת סרטון תדמית על פני סיסמאות מפוצצות
נכתב: פברואר 2023
כל עסק שואף לגדול, לצמוח ולהכניס לשוק מוצרים חדשים
כל עסק, בהנחה שהוא לא מלכ"ר (עסק ללא כוונת רווח) מוקם במטרה להכניס כסף לבעלי העסק. זה בכלל לא משנה אם מדובר על קוסמטיקאית קטנה ברחובות, או חברת הייטק מתקדמת ברמת החיל. לכולם יש בדיוק את אותה המטרה. כיום, כאשר השיווק בדיגיטל הפך לשיטת השיווק הכי יעילה, וגם הכי זולה שקיימת, עבור כל סוגי העסקים, יוצא שכל העסקים 'מתנפלים' על המדיה הדיגיטלית, ומפיצים בה סרטוני תדמית קצרים ויעילים, במטרה לקבל חשיפה. אבל, כשכולם מפיצים סרטוני תדמית, הלקוחות מופצצים בכמות עצומה של סרטונים, ומתקשים לברור את המוץ מהתבן. זה גורם ללא מעט מנהלי שיווק, לנסח מסרים שיווקיים הכי מפוצצים שיש, כגון: 'אנחנו העסק הכי מתקדם', או 'כדאי לך לרכוש עוד היום לפני שיגמר לנו המלאי', או 'המוצר שלנו יכול לפתור כמעט כל בעיה שתתקלו בה'.
תקשיבו, אני לא ממציא סיסמאות כאלה מפוצצות, גם ראיתי כבר סרטוני תדמית שהכילו כל מיני סיסמאות מפוצצות, ומסרים הכי אטרקטיבים שיש, ולו רק למשוך את תשומת ליבו של הלקוח הפוטנציאלי, ואפילו שפה סתמית, כזו שמתאימה לכל העולם ואחותו, העיקר שמישהו ישים לב לסרטון התדמית, ואולי אולי ישתכנע ליצור קשר, ואז נשאיר את המלאכה לאנשי המכירות המוכשרים שלנו, שיצליחו 'לדחוף' לאותו לקוח את המוצר. לצערי, זה לא שיווק. זה רוכלות ברמה הכי נמוכה שיש. ממש ממש לא מומלץ להשתמש בסיסמאות מפוצצות, ולנסות ל'דחוף' את המוצרים ללקוחות. צריך לפעול ממש אחרת.
לפני שנציג איזו הפקת סרטון תדמית כן מומלצת, ראו דוגמא מייצגת של סרטון תדמית לעסק יצרני:
אז איזה סרטון תדמית כן מומלץ להפיק כיום?
אחריי שהבהרנו, שממש לא מומלץ להפיק סרטון תדמית עם סיסמאות מפוצצות שמתאימות לכל העולם, לדעתי- כיום הכי מומלץ בכל תהליך של הפקת סרטון תדמית, לשים דגש על הנושאים הבאים:
1. התמקדות בקהל יעד ספציפי- כיום, כשמופקים כל כך הרבה סרטוני תדמית, והרשת הדיגיטלים מלאה במאות סרטוני תדמית שמוצגים לכל מי שמתעניין ברכישה כולשהי, זה הזמן להיות ממוקדים. לפני שמתחילים לחשוב על הפקת הסרטון, צריך קודם כל לזהות מי הלקוח הכי רלוונטי למוצר שאותו רוצים לקדם. כמו בדוגמא למעלה של מערכת לניהול גידול קנאביס רפואי, אין טעם להכין סרטון שפונה לכל אדם בעולם, אפילו לצרכני קנאביס, כי הם לא אלה שירצו לקנות את המערכת לניהול הגידול. הלקוחות הם רק מנהלי חממות גידול של קנאביס רפואי. רק הם אולי יתעניינו בכזו מערכת. זה נכון כיום לכל מוצר שרוצים לשווק. לכל מוצר יש קהל די ספציפי. לכן, לפני שמתחילים בהפקת סרטון, צריך להגדיר מי קהל היעד שאליו רוצים לפנות. ההדגרה צריכה להיות הכי ספציפית שאפשר. כאילו- לתאר בצורה הכי מפורטת 'אדם ספציפי', שהוא זה שמייצג בצורה הכי מדוייקת לקוח שאם נציג לו את המוצר- יש סיכוי טוב שהוא יתעניין במה שאנחנו נציג לו. חשוב גם להבין, שישנם מוצרים שמתאימים למספר קהלי יעד. במקרה כזה, צריך לשקול הפקת סרטון תדמית נפרד לכל קהל יעד, גם אם מדובר באותו מוצר. באופן כזה, כל סרטון יפנה לקהל יעד שונה, והשפה באותו סרטון תהיה מותאמת רק לקהל היעד הספציפי.
2. התמקדות בבעיה עיקרית של קהל היעד- אחריי שמבינים מיהו בדיוק קהל היעד, בצורה הכי ספציפית שאפשר, צריך להבין מה הבעיה העיקרית שאותו קהל יעד מתמודד. צריך להבין מה המהות של הבעיה, ממה היא נגרמת, ומה החסכים שנוצרים לאותו קהל יעד מאותה בעיה. במידה ולאותה בעיה קהל היעד כבר מצא פתרון, ולעסק שמבקש להפיק סרטון תדמית יש מוצר שמתעלה על הפתרון הקיים, צריך להבין לעומד במה המוצר המוצע באמת יותר טוב. כמו שננאמר- לא צריך להיות 'הכי טוב בעולם', אלא צריך להיות יותר טוב מהמתחרים.
3. התמקדות בערך שיכולים לספק לקהל היעד- ברגע שהבעיה איתה מתמודד קהל היעד ברורה, עכשיו צריך שסרטון התדמית יציג לאותו קהל, בצורה הכי ברורה שניתן, מה הוא ירוויח אם הוא יבחר בפתרון המוצע. מה הוא ירוויח צריך להיות מוצג בערכים שהלקוח יקבל משימוש במוצר. ערכים יכולים להיות 'פתרון מוחלט של הבעיה', או 'זמן שירות ארוך יותר', או כל משהו שהלקוח יכול להבין 'בשביל מה זה טוב'. אין להשתמש במונחים שלא אומרים ללקוח כמעט כלום, או מפרטים חשמליים שמעניינים רק מהנדסים, ולא כל צרכן רגיל (למעט אם קהל היעד הוא מהנדסים כמובן). כשכתבתי 'בצורה הכי ברורה' הכוונה שהלקוח הפוטנציאלי יוכל לראות במו עיניו את הפתרון, מה שאומר לתת עדיפות לצילומי וידאו. צילומי וידאו משקפים בצורה הכי אמינה, קודם כל שישנו פתרון עובד, איך הוא נראה, איך משתמשים בו, לראות אנשים אחרים משתמשים בו, או איך הוא מותקן בתוך מערכת אחרת, או אצל לקוחות אחרים, וכן הלאה.
4. התמקדות בצורת ההפצה של הסרטון- חשוב להבין איך מי שמבקש את ההפקה של סרטון התדמית, מתכנן להפיץ את הסרטון, מכיוון שצורות הפצה שונות מצדיקות פרומטים שונים של סרטוני תדמית. לדוגמא, הפצה דרך קמפיין בגוגל עדיף פורמט סטנדרטי. הפצה דרך רשתות חברתיות עדיף פרומט לא סטנדרטי מרובע. לכן, בתיאום עם הלקוח חייבים להבין איך מתכננים 'להגיע' לקהל היעד, ובהתאם לכך לאפיין את הפורמטים של הסרטונים השונים.
לסיכום, בהפקת סרטון תדמית מומלץ להימנע מסיסמאות מפוצצות, או אמירות סתמיות שנשמעות כלליות, אלא להתמקד בקהל היעד, בבעיה איתה הוא מתמודד, ואז להציג לו בצורה הכי ברורה, איזה ערכים הוא יכול לקבל במידה וירכוש את המוצר שמוצג לו בסרטון התדמית.
ראה תחילה סרטון תדמית לניהול ובקרת גידול של קנאביס רפואי
מדובר על הפקת סרטון תדמית קצר, באורך של כ 1.5 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית עסק שפיתח מערכת לניהול גידול קנאביס רפואי. למרות שהמערכת מבוססת בעיקר על תוכנה ייעודית שהחברה פיתחה, הפקת סרטון התדמית מתבססת כולה על צילומי וידאו של המערכת, כפי שהיא מותקנת אצל לקוח מרוצה.
ראו סרטון תדמית לחברה יצרנית מובילה בתחומה
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ 1.5 דקות, לקידום שיווקי של חברה יצרנית של מצתים איכותיים. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו בתוך החברה, כך שקהל היעד יכול לראות הן את המחלקה ההנדסית שאחראית על התכנון והפיתוח של המוצר, והן את התשתיות הלוגיסטיות העצומות, שיכולות לתמוך בליווי הלוגיסטי של הייצור והאספקות של המוצרים.
ראו סרטון תדמית למיכשור רפואי שהפקנו לאחרונה
מדובר על הפקת סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר נועד לקדם שיווקית מיכשור רפואי לאוכלוסיה המבוגרת. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו, כך שקהל היעד יכול לראות בצורה ברורה איך המכשיר נראה, ואיך משתמשים בו, ובעיקר- מה הערכים במדוייקים שהוא יכול לקבל במידה והוא רוכש את המכשור.