כיום, הן באתר Kickstarter והן באתר Indiegogo, רצים בו זמנית בין 20-30 אלף קמפיינים, כאשר בכול שבוע נוספים כ- 3,000 (!) קמפיינים חדשים, ויורדים קמפיינים שהסתיימו. אין ספק, כמות עצומה של קמפיינים. כאשר אתה מעלה קמפיין חדש, הסיכוי שלך לחשיפה מבין כל עשרות אלפי הקמפיינים הוא מאוד נמוך, למעט אם תיצור "באז" במדיה, קרי- תנהל קמפיין יחצנות בהיקף של עשרות אלפי דולרים, כמובן ברשתות חברתיות, אבל בעיקר בכתבות ותחקירים אצל בלוגרים מהתחום, אצל מובילי דעה בתחום, ואפילו כתבות בערוצי נישה בטלוויזיה שמכסים את תחום הפעילות של המוצר, תיזום כתבות בירחוני מחקר שיבדקו את המוצר שלכם ויספרו עליו, הרבה לפני שהקמפיין בכלל עלה לאויר, כך שתיווצר ציפייה למוצר. אז, יש לך סיכוי שהמוצר יקבל חשיפה.
עדיין, לפי הסטטיסטיקה כיום, בכדי שהקמפיין שלך יהיה בדף הראשון, ושיגיעו אליו הרבה לקוחות פוטנציאלים, אתה חייב שבתוך 3 ימים תגיע ל- 30% מיעד הגיוס. כן כן, 3 ימים. אבל, לא בזה שאתה תשקיע סכום ראשוני גדול, אלא בכך שכמה מאות לקוחות ישקיעו סכום נמוך ברכישת מוצר יחיד, מה שאומר שהמוצר מעניין הרבה אנשים. במקרה כזה, אתר מימון ההמונים יעזור לקמפיין שלך, ויקדם אותו לדף הראשון (גם אם יעד הגיוס הוא של עשרות אלפי דולרים בודדים).
אם תבחנו את ההצלחות בשנת 2015, תראו שיש די מעט מוצרים שהצליחו לגייס, וגם מי שגייס השקיע סכומים עצומים בקמפיינים מחוץ לאתרי מימון ההמונים, בכול מדיה אפשרית, כולל כאלה שיזמו כתבות אוהדות בטלוויזיה, בערוצים מסוג "החיים הטובים" או "שעות פנאי". בנוסף, הרבה מאוד פרוייקטים שהצליחו לגייס סכומים מאוד משמעותיים בשנת 2014, והבטיחו את המוצרים בתוך 3-6 חודשים, עד היום לא סיפקו את המוצרים, אלא רק מעדכנים סטטוס כל כמה חודשים על "התקדמות הפיתוח".
לסיכום, בכדי לגייס כיום אתה צריך מוצר שניתן לצלם אותו בוידאו (אסור לספק הדמיות או אנימציות), שהוא נראה כמו המוצר הסופי, מתפקד ומוכיח עמידה בכול המפרטים שלו, ולשכנע את המשקיעים שכול מה שאתה צריך זה כמה עשרות אלפ דולרים להוזיל את עלויות הייצור. בנוסף, חייבים שהמוצר יענה על צורך אמיתי, שלקוחות יהיו מוכנים לשלם עליו, והכי חשוב- להשקיע אלפי, עד עשרות אלפי דולרים, בקמפיינים יחצניים בכול מדיה אפשרית בתחום הפעילות של המוצר, כשלושה חודשים לפני העלאת הקמפיין, בכדי להבטיח שתעמוד ב- 30% מיעד הגיוס כבר בימים הראשונים שהקמפיין עלה. אחרת, הסיכוי לגייס מימון נמוך ביותר (אם בכלל).
ומה צופן העתיד?
כיום אם שואלים אותנו לגבי סיכויי גיוס מימון באמצעות קמפיין מימון המונים, אנחנו לא ממליצים ליזמים לפנות לאופציה זו. לדעתנו, הסיכוי כיום לגייס הוא מאוד נמוך, ונדרשת השקעה מאוד גדולה בקמפיין יחסי ציבור, כמה חודשים לפני העלאת הקמפיין, על מנת ליצור באז בשוק היעד כך שכאשר הקמפיין יעלה הוא ימשוך משקיעים פוטנציאלים. אחרת, הקמפיין שלכם "יעלם" בין 20-30 אלף הקמפיינים שרצים במקביל בכול אחד מאתרי מימון ההמונים.
כיום אנחנו ממליצים לחזור לאפשרויות הגיוס של פעם, קרי- משקיעים מוסדיים, אנג''''לים או קרנות הון סיכון, או להכניס שותף איסטרטגי, שגם מביא מימון להשלמת הפיתוח והשיווק של המוצר. עבורם אנחנו ממליצים להכין "סרט למשקיעים".