יהב הפקות
phone3, phone, contact, telephone, support, call
למידע, ייעוץ או הצעת מחיר
יובל רווח:
052-366-8886
סרטון תדמית- צורות ההדגשה של הצרכים של הארגון בהפקת הסרטון
נכתב: פברואר 2024
סרטון תדמית הוא האמצעי החשוב ביותר להצגת הצרכים של כל ארגון
סרטון תדמית הוא האמצעי המקובל כיום להצגת הצרכים של כל ארגון, כחלק ממהלך שיווקי של הארגון. סרטון תדמית שהופק בצורה נכונה, עושה את זה בצורה הכי יעילה ומרהיבה. על מנת שהסרטון אכן יענה על הצרכים של הארגון, צריך שהסרטון אכן ישים דגש על הצרכים המרכזיים של הארגון, וידע להעביר אותם בצורה הכי מוצלחת, מה שאכן יניב תוצאות לארגון עבורו הופק הסרטון. 

מטרת מאמר זה היא להציג איך ניתן להביא לידי ביטוי בצורה מובהקת ומרתקת את צרכי הארגון בסרטון תדמית.
 
ראו תחילה סרטון שמציג את חשיבות הפקת סרטון תדמית לעסק

איך מדגישים את הצרכים של ארגון בסרטון תדמית?
על מנת שסרטון תדמית יצליח לשרת את מטרות הארגון בצורה הכי יעילה, אלה הנושאים העיקריים שמומלץ לעשות, בכדי להדגיש את הצרכים של הארגון בהפקת סרטון התדמית:


1. זיהוי והבנה של הצרכים- השלב הכי ראשוני בהפקה של סרטון תדמית היא קודם כל לזהות ולהבין מהם הצרכים של הארגון. ישנן חברות הפקת סרטוני תדמית, שלצורך זיהוי של אותם צרכים, שולחים לארגון שאלון תחקיר, ומבקשים מהארגון לעלות על השאלון, ובדרך זו להבין מהם הצרכים של הארגון.  לדעתי- זה מרשם לכשלון בזיהוי הצרכים. רק ניתוח מעמיק של הארגון, תוך הסתייעות באנשים חיצוניים לארגון, יאפשר להבין לעומק את הצרכים של אותו ארגון ספציפי. הדרך הנכונה לעשות זאת היא דרך תהליך של תחקיר, בו תחקירן של חברת ההפקות, בעל ניסיון רב בתחום הטכנולוגי והשיווקי, נפגש עם צוות מוביל של הארגון, לפתחות ברמה של מנהל השיווק והמכירות של הארגון, ומקיימים דיונים מעמיקים ביכולות של הארגון, בתחרות הקיימת בתחום, והנושאים בהם לארגון יש יתרון יחסי שמבדל אותו מהתחרות, כולל שליטה באותה טכנולוגיה שמאפשרת את זה, עם יכולת צמיחה בהמשך, הם אלה שמאפשרים באמת להבין מה הצרכים של הארגון. לכן, כשלב הכי מקדמי בתהליך הפקת סרטון תדמית, חייבים לקיים את אותו תחקיר, במשותף בין הארגון לביין חברת ההפקות. 

2. קישור למטרות של העסק- בעקבות תחקיר מעמיק בארגון, ניתן עכשיו לבחון מהם המטרות של הארגון, הן בטווח המיידי, והן האסטרטגי, ולנתח ביחד מה נדרש להציג בסרטון התדמית שמתכננים, כך שהסרטון ישרת בצורה טובה את המטרות והיעדים של הארגון.

3. הבנת הצרכים של הלקוחות- למרות שמאמר זה מדבר על הצרכים של הארגון, לא פחות חשוב זה לדבר על הצרכים של הלקוחות הפוטנציאלים של אותו ארגון. רק הבנה מעמיקה וממוקדת ציבור הלקוחות, יכול לאפשר לחברת ההפקות לכוון את סרטון התדמית כך שיתאים כמענה לצרכים של הלקוחות, ובכך לענות ולפתור את הצרכים של הארגון. בשלב הזה גם חייבים להתמקד בציבור מאוד מצומצם של לקוחות פוטנציאלים. התפרסות על מגוון קהלים, יכולים ליצור מגוון צרכים שונים, שבלתי אפשרי לפתור את כולם בסרטון אחד. למקרים אלו, אנחנו בכלל מציעים להפיק כמה סרטוני תדמית, כל סרטון מוכוון לקהל יעד אחר. אותו דבר אם לארגון יש מספר קווי מוצר אותם הוא רוצה לקדם, מומלץ שלכל קו מוצר יוכן סרטון תדמית נפרד, שפונה לקהל הלקוחות הפוטנציאלים שלו. בכך ניתן להשיג מיקוד, אחרי שמבינים במדוייק את הצרכים של הלקוחות.
 
4. בניית סיפור- אחד האמצעים הכי יעילים להשפיע על לקוחות, ולהטמיע את הצרכים של הארגון, להבנה על ידי אותו ציבור, היא באמצעות בניית סיפור. ברור שלא מדובר על 'סרט עלילתי' בו  מכינים תסריט לסרט עם סיפור מיוחד. הכוונה בבניית סיפור הוא מהו קצר אבל כזה שיכול לעניין את קהל הלקוחות של אותו ארגון. לכן, כל כך חשוב לפני שבונים את הססיפור, להבין את המרכים של הלקוחות. הסיפור צריך להיות קצר, תמציתי, מרתק עבור קהל ספציפי, באופן שיחבר אותו לנושא, ובכך יש סיכוי שישפיע עליו לטובת הצרכים של הארגון.

5. שילוב ראיות ותוצאות- הגישה של הסרטון צריכה להיות חיובית, שמתבססת על ראיות מוחשיות, מדידות וכאלה שמשכנעות לקוחות פוטנציאלים שמדובר על משהו חיובי עבורם. אם ניתן להראות הצלחה בנושא המדובר- זה הכי מחבר לקוחות לנושא, וגורם להם להתעניין במה שמוצג להם בסרטון. 

6. בניית אמון- על מנת להסיר התנגדויות טבעיות של מי שצופה בסרטונים בדיגיטל, צריך לבנות את האמון של הלקוחות. הדרך הכי מומלצת לבניית אמון היא על ידי שימוש בצילומי וידאו, בהפקה של הסרטון. צריך להראות לצופים את העסק, וכן את התשתיות שבעסק, להראות את המוצר שבכוונת עסק לקדם, כולל מצולם בוידאו בזמן פעולה, והכי רצוי- מצולם במקומות בהם הוא אמור להשתלב.

7. יצירת קשר אישי-  מי שצופה בסרטון צריך להרגיש כאילו מדברים אליו, על משהו שמטריד ממש אותו, ומציגים עבורו פתרון לאותה בעיה. השפה צריכה להיות שפת יחיד, פשוטה, חיובית ומעוררת הסכמה, ולא שפה שעלולה ליצור נוגדנים או שלילה של משהו אחר. כלומר- אל תספר לי מה משהו אחר לא טוב. ספר לי מה טוב במה שאתה מציג לי. 

8. יצירת חוויית צפייה- חשוב להפיק סרטון ייחודי, כזה שיוצר למי שצופה בו חוויית צפייה, שתשפיע עליו בטווח המיידי, וגם תהיה זכירה לטווח יותר ארוך, כך שבמידה ובהמשך הנושא יהיה רלוונטי עבורו- הוא יזכר בסרטון ויפנה אל הארגון גם בשלב יותר מאוחר.

9. שימוש בסיפור הצלחה- נושא נוסף שיכול להעביר בצורה הכי טובה את הצרכים והמטרות של הארגון ללקוחות, היא באמצעות שילוב של סיפורי הצלחה בהפקת סרטון התדמית. אנשים נוטים להמלצות של לקוחות אחרים, במיוחד לקוחות מרוצים. אבל, זה חייב להיות אותנטי. שלקוח אמיתי ורצוי מוכר, יציג את סיפור ההצלחה שלו בעבודה עם אותו ארגון. שימוש בשחקנים, במקום לקוחות אמיתיים, מיד מורגש, פחות אמין, ויכול לפגוע בארגון שעשה כזה שימוש בשחקנים.

10. הוספת קריאה לפעולה- אל תניחו שמי שצופה בסרטון התדמית שהפקתם, יגיב אלייכם כי הוא 'אהב' את הסרטון. הרבה יותר חשוב להוסיף בסוף כל סרטון קריאה לפעולה, כזו שתשרת את המטרות של הארגון. מאוד מומלץ לא להיות אגרסיבית בקריאה לפעולה. עדיף קריאה שמעודדת את הלקוח לבצע פעולה אקטיבית, שתשרת אותו (וכמובן את הארגון בהתאם).

 

מאוד חשוב- להגיע עם הסרטון אל הלקוחות!

אפשר לייעץ על הרבה מאוד נושאים שכדאי לשלב בתהליך הפקת סרטון תדמית, בכדי לשרת את הצרכים של הארגון, אבל- כלום לא יושג אם בסופו של התהליך, הסרטון לא הגיע אל הלקוחות הפוטנציאלים. לכן, כבר בשלב הראשוני של ההפקה, צריך להיות ברור לכל הגורמים איך הולכים להגיע אל הלקוחות, כך שיצפו בסרטון. הדרך הנכונה היא להפיץ את הסרטון בדיגיטל, ולטרגט את קהל היעד. ובמידה וידעים באילו אמצעים של הדיגיטל הולכים להפיץ, צריך להתאים את הסרטון למדיות השונות, כי לכל מדיה יש מאפיין שונה. 
 

לסיכום,  סרטון תדמית הוא אמצעי חשוב ביותר ומומלץ להצגת הצרכים של כל ארגון. חשוב להבין לעומק את הצרכים של הארגון, ולהציג אותם בצורה חיובית ומשכנעת בהפקת הסרטון, ולדאוג להפיץ אותו ללקוחות פוטנציאלים.  




מאמרים נוספים בנושא:     תובנות חדשות בנושא סרטון תדמית



                                       בחירת הפלטפורמות הנכונות להפצת סרטון תדמית

מנהל עסק- מעוניין להציג את הארגון לקהל יעד חדש?

מעוניין לוודא שהצרכים של הארגון מוצגים בצורה נכונה?
 

במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
צפה בקישור זה במגוון גדול של סרטוני תדמית, אשר הופקו לעסקים שונים, החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות, וכן לחברות הייטק.

יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים

ראו תחילה סרטון קצר שמציג את חשיבות הפקת סרטון תדמית לעסק

מדובר על סרטון קצר באורךשל כ- 30 שניות, שמציג בצורה הכי פשוטה וברורה למה כדאי לכל ארגון להפיק סרטון תדמית עבור העסק. סרטון זה מבוסס כולו על קטעים קצרים מתוך מגוון גדול של סרטוני תדמית שהפקנו לעסקים שונים, בשנים האחרונות, כאשר היתרונות של הפקת הסרטון לעסק מוצגים בכותרות גדולות ומודגשות.

ראו סרטון תדמית למערכת ניהול ובקרה של גידול קנאביס רפואי

מדובר הפקת סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר מציג סיפור הצלחה של חברה שפיתחה מערכת לניהול הגידול של קנאביס רפואי. סרטון תדמית זה מבוסס על צילומי וידאו של המערכת פועלת בהצלחה בתוך חוות גידול קנאביס רפואי, כאשר מציגים איך המערכת משתלבת בפועל בכל תהליך הגידול, מתחילת התהליך ועד לאספקת התוצרים, כאשר הכל מבוקר על ידי המערכת, ובכך מאפשר עמידה מלאה בדרישות הרגולטורים.

ראו סרטון תדמית למערכת אגירת מים ברכבים

 כאן מדובר על סרטון תדמית קצרצר, באורך של כ- 30 שניות, שנועד להציג מערכת לאגירת עודפי מים ממזגנים ברכבי עבודה. סרטון זה מתמקד בצרכים של בעלי רכבי עבודה, ומציג את הפתרון המיוחד שפותח עבורם. הסרטון הופץ בפייסבוק, תוך טרגוט של קהל היעד, ולכן זכה לחשיפה גדולה, והגדיל מכירות משמעותית עבור העסק.

ראו סרטון תדמית לחברת הייטק ישראלית

סרטון תדמית זה, באורך של כ- 40 שניות, מציג מערכת ייחודית שפותחה על ידי חברת הייטק ישראלית. הפקת סרטון תדמית זה מבוססת על צילומים מתוך הפעולה של המערכת, כך שקהל היעד יכול לראות את המערכת פועלת בפועל, ומספקת פתרון בטיחותי עבורם. הסרטון לא כולל קריינות, כי הופץ בלינקדאין, וטורגט אל קהל היעד.