בהרבה מקרים בהם אני מקיים תחקיר בעסק, לגביי הפקת סרטון תדמית למוצר חדש, אני מופתע לשמוע ביטויים כגון: 'המוצר שלנו כל כך טוב, שהוא מתאים לכולם'! האמת, אני לא צריך להיות מופתע. כל מי שאי פעם היה מעורב בפיתוח של מוצר חדש, יודע כמה 'מתאהבים' בו. כולם משוכנעים שמדובר במוצר מהפכני, שישנה סדרי עולם, ויהפוך את החברה ל'אפל הבאה'.
תמיד צר לי לאכזב את הדוברים, לבחון יחד איתם את המתחרים, ולראות שכיום לכל פתרון, מהפכני ככול שלא יהיה, יש כמה וכמה מתחרים עם מוצרים דומים, או פתרונות חלופיים שמספקים תכונות דומות. ואז, במהלך תחקיר מעמיק שמבצעים בחברה, לומדים ביחד את התחרות, מחפשים את הייחוד, ואז, ורק אז מגדירים הכי במדוייק את קהל היעד, מה הבעיות שאיתן אותו קהל יעד מתמודד, איך הפתרון המוצע עונה על הבעיה, ואיך הכי נכון להעביר את המסרים לאותו קהל יעד.
וכשמגדירים את קהךל היעד, לא מספיק לקבוע: גברים או נשים. חשוב להגדיר דמות שהכי מייצגת את הלקוח האידאלי למוצר, או שהמוצר אידאלי עבורו, כגון: תחום גילאים, תחום הכנסה, אזור מגורים, וכן הלאה הכי מפורט שאפשר. רק כאשר מבינים את 'הדמות האידאלית', ניתן להתאים את המסרים בצורה מדוייקת, ואפילו לדבר 'בשפתה', כך שהמסרים יועברו בצורה הכי מדוייקת, יווצר חיבור רגשי לעסק או למוצר, והלקוח הפוטנציאלי יונע לפעולה.
ראו מספר סרטוני תדמית שהותאמו לקהל יעד ספציפי, ואיך הועברו לו המסרים:
לסיכום, סרטוני תדמית הם הכי יעילים כאשר מכירים לעומק את קהל היעד ומתאימים את כל המסרים השיווקיים והשפה הויזואלית לקהל היעד המדויק. קראו כאן איך לומדים מיהו קהל היעד, וההתאמה הנדרשת בהפקת של כל סרטון תדמית.
בעקבות התחקיר שקיימנו עם מנהלי המיזם, קהל היעד שהוגדר לנושא זה היה: אמריקאים, נוצרים אוונגליסטים, תומכי ישראל, ובעלי יכולת שתורמים לישראל באופן קבוע ומזדהים עם הקשיים במדינה. לכן, ההחלטה הייתה להפיק סרטון תדמית שיעורר רגש הזדהות עם ישראל, ובמיוחד עם העסקים הקטנים והמשפחתיים שבקו העימות, רצוי שמנהלי העסקים הקטנים גם יהיו מאמינים. באופן הזה הפקנו את סרטון התדמית הזה, באורך של כ- 1.5 דקות, שמציג את ישראל היפה, ומיד לאחר מכן מוצג ירי של קסאמים, אזעקות, ילדים נמלטים למחסה מבוהלים, ונזקים ונפגעים מהירי. הכל מלווה בקריינות מקצועית של קריין שהוא American Native Speaker, בטון מעורר הזדהות, ומוזיקת רקע מרגשת. כל אלה מעבירים את המסר בצורה שהכי מותאמת לקהל היעד, מעוררת הזדהות ומניעה לפעולה.
ראה לדוגמא סרטון תדמית לתוכנת סינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים
חברת אקולוג'יק פיתחה תוכנה, אשר מאפשרת לסנכרן גלובלית גידולים חקלאיים, החל מהמגדל הבודד ועד לצרכן. קהל היעד במקרה זה היה די רחב, וכלל: חקלאים, בתי אריזה, משנעים בין לאומיים ורשתות שיווק. כיום, כל אחד מאותם גורמים משתמש בתוכנת ניהול נפרדת ושונה, שלא מדברות אחת עם השנייה. כל גורם משוכנע שהוא מנהל את עסקיו בצורה מיטבית. על מנת לשווק את התוכנה, צריך לגרום לגורמים רבים ושונים לאמץ תוכנה אחת שתסנכרן את כולם. לכן, ההחלטה בעקבות התחקיר הייתה שנדרש קודם כל ליצור הזדהות של כל הגורמים עם בעיה גלובלית שנובעת מחוסר הסנכרון. את זה בצענו בסרטון תדמית זה, באמצעות הרבה צילומי וידאו בשלב הצגת הבעיה. בכדי לחזק את האמינות של החברה שפיתחה את התוכנה, גם אנשי החברה מוצגים בצילומיט הוידאו, כולל תשתיות הפיתוח בהם הם פועלים, כאשר הקריינות של קריין שהוא American Native Speaker מחזק את היכולות ההנדסיות והניסיון של החברה. רק בהמשך מוצגים גם המסכים הראשיים של התוכנה, בכדי שכל אחד מהגורמים המעורבים יוכל לראות איך הוא מנהל ומקבל שליטה מלאה על התהליכים המחייבים את הסינכרון הגלובלי.
ראו סרטון תדמית שהוא שואוריל 2020 Showreel
מדובר על סרטון תדמית של כ- 1.5 דקות, אשר מבוסס על קטעי וידאו מתוך הפקות של יהב הפקות בשנה האחרונה. הסרטון בעצם עונה על השאלה: מה כולל סרטון תדמית מנצח? ההפקות כוללות קטעים מתוך סרטוני תדמית בוידאו, סרטוני תדמית באנימציה, ובגרפיקה דינאמית, ומכסים כמעט את כל תחומי התעשייה, ומגוון גדול של סוגי עסקים החל מעסקים קטנים ועד לחברות תעשייתיות גדולות וחברות הייטק. לכולם, סרטוני התדמית משמשים כלי עיקרי לקידום שיווקי של העסק.
ראה לדוגמא סרטון תדמית למכונת שחרור דיגיטלית של מטענים בנמל אשדוד
בתחקיר שבצענו לצורך הפקת סרטון תדמית זה, הבנו שאחת הבעיות שמעכבות כיום שחרור מטענים בנמל אשדוד, ויוצרת מרירות בקרב הנהגים שנתקעים בכניסה לנמל, היא שמחייבים את הנהגים להגיע עם טפסים רבים לצורך השחרור של המטענים, וישנן אי התאמות עקב ניהול ידני ואיטי. בכדי לפתור את הבעיה, פיתחו במסוף 207 מכונת שחרור דיגיטלית מתקדמת, מאוד פשוטה להפעלה, שכל מה שצריך זה לעמוד מול המכונה, ולבחור את המטען או המכולה שמעוניינים לשחרר. קהל היעד של המכונה הם הנהגים שמגיעים לנמל אשדוד לצורך השחרור. הם הרי מכירים הכי טוב את הבעיה, הם ממורמרים מהפתרון הנוכחי, אבל- עלולים לחשוש ממכונות מתוחכמות שלא ידעו להפעיל אותן. לכן, סרטון התדמית קודם כל מציג להם את המצב הקיים, שהם כל כך מכירים, באמצעות צילומי וידאו של המצב הקיים בו הם עומדים בשמש בתור, עם טפסים ידניים. ואז, העמדנו את אחד הנהגים מול המכונה, והצגנו בצילומי וידאו כמה קל ופשוט להעזר המכונה, ללא כל צורך בטפסים. אפילו הזיהוי של הנהג נעשה אוטומטית, דרך מערכת מתוחכמת של זיהוי פנים.
ראה לדוגמא סרטון תדמית של מכירת קרוזים אונליין
בתחקיר שבצענו בחברת אייקרוז הישראלית, הם טענו שלאורך כל התקופה שהם פועלים, מי שמזמין את הקרוזים מהם עושה את זה אחריי שיחה עם סוכן נסיעות. זה גם די יקר מבחינת העלויות של הסוכנות, וגם כיום יש מגמה של שינוי הפנייה לחברות נסיעות, טיסות או חבילות נופש, שההזמנות נעשות על ידי הלקוחות אונליין בעצמם. לכן, גם אייקרוז רצתה להעביר לקוחות שיזמינו גם הם אונליין במקום שיחה טלפונית. סרטון התדמית שהפקנו, מציג את הכייף הנוכחי שספינות הקרוזים המפוארות מאפשרות, כשהכל מצולם בוידאו באיכות גבוהה, מלווה בקריינות מקצועית בעברית. בנוסף, מצולמים בוידאו גם המקומות הנהדרים אלהים מפליגים, ואנשים שנהנים במקומות אלה, בכדי לחבר את קהל היעד לחוויה, שירגישו כאילו הם כבר הזמינו.
אבל, עדיין היה חשש שקהל היעד שכל כך מוגל לדבר עם סוכן נסיעות יחשוש להמין אונליין, הפקנו סרטון הדרכה קצר וכייפי, שהציג כמה פשוט וקל לבצע את ההזמנה, תוך הצגת צעד אחר צעד מה נדרש לעשות באתר ההזמנות לצורך ההזמנה אונליין. ראו את סרטון ההדרכה למטה:
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.