מה מייחד סרטון תדמית זה?
מה שהכי בולט במראה של סרטון תדמית זה, שהוא בפורמט מרובע. זה הפורמט המומלץ לסרטוני תדמית באינסטגרם, ועל כך ארחיב בהמשך. מעבר לכך, מדובר על סרטון קצר, קצבי וקולח, שמציג בתוך 30 שניות את עיקרי המסרים שמעוניינים להעביר בסרטון. ההפקה היא מקצועית, וכמובן ברמה הרבה יותר גבוהה מהסרטונים שמעלים משפיענים שצילמו את עצמם בסמארטפון שלהם.
על מה להקפיד בהפקת סרטוני תדמית לאינסטגרם?
בהנחה שקהל היעד שלכם אכן נמצא באינסטגרם (צעיר מספיק), מומלץ שבכל הפקה של סרטוני תדמית לאינסטגרם להקפיד על הנושאים הבאים:
1. פורמט- הפורמט המומלץ לסרטוני תדמית באינסטגרם הוא פורמט מרובע (1:1), בניגוד לפורמט הרחב של סרטונים באינטרנט (בדרך כלל 16:9). זה משפיע מאוד על צילומי הוידאו שמעוניינים לשלב בסרטונים, מכיווןם שמצלמות הוידאו מצלמות בפורמט רחב. לכן, צלמי הוידאו צריכים להקפיד שכל מה שמצלמים נמצא בעיקר במרכז המסך. זה בעייתי במיוחד כאשר יש תנועת מצלמה. אז די קשה לשמור על האובייקטים במרכז המסך, ואז בעריכה הם עלולים להיות מוצגים מחוץ לפריים, כך שלא ניתן יהיה להשתמש בחומרי הגלם. במידה וחוששים מכך, עדיף להתמקד בצילומים סטטיים, או עם תנועה איטית, מה שמקל לשמור את האופייקטים במרכז המסך.
2. אורך- פורמלית ניתן להעלות לאינסטגרם סרטוני תדמית באורך של עד דקה. אבל, אנחנו ממליצים שלא לעבור את ה- 30 שניות. גם ככה צופי האינסטגרם 'חסרי סבלנות', אשר מצים לקבל את עיקר המידע בשניות ספורות.
3. מסר- מומלץ להתמקד במסר בודד, ולא להתפזר על כמה מסרים שגם לוקח זמן להציג, וגם עלולים לאבד את הריכוז והקשב של הצופים הצעירים.
4. הכל בגדול- כל מה שמוצג על המסך צריך להיות גדול, בולט וברור, הן בוידאו והן בכותרות, כך שניתן יהיה להבין ולהפנים בקלות את כל מה שמוצג, גם כשצופים בסרטון התדמית במסכים הקטנים של הטלפונים החכמים.
5. רזולוציה- מומלץ להפיק את הסרטונים ברזולוציה של HD H.264 720x720 or 1080x1080. מדובר על רזולוציה לא סטנדרטית, כך שנדרש להגדיר אותה במיוחד במערכות העריכה, אבל רק כך ניתן לקבל את הפורמט המרובע ובאיכות גבוהה.
לסיכום, במידה והלקוחות שלכם הם צעירים יחסית, מומלץ להפיק סרטוני תדמית ולקדם אותם באינסטגרם. יש להקפיד על מספר נושאים מיוחדים המומלצים בהפקת סרטון תדמית לאינסטגרם.