על מנת
שסרטון התדמית שאתם מפיקים, אכן יבלוט ביחס לתחרות, ימשוך את תשומת הלב של לקוחות פוטנציאלים, אשר יקליקו על הסרטון, ובסוף הצפייה יתניעו תהליך רכישה, או יפנו לחברה לקבלת פרטים נוספים, מומלץ שכל הפקה של כזה סרטון תשים לב לנושאים הבאים:
1. הצגת בעיה קיימת אצל קהל היעד- תחילת סרטון התדמית צריכה להיות 'הצגת הבעיה', תוך התמקדות בבעיה קיימת אצל קהל היעד, כך שתיווצר הזדהות של הלקוח הפוטנציאלי עם הנושא. אם הצופה הוא לא קהל היעד, או הנושא לא מטריד אותו, הוא כמובן לא ימשיך לצפות בסרטון, וזה לא בעיה כי בעצם אותו צופה הוא לא לקוח פוטנציאלי.
2. הצגת הערך שיכול לקבל הלקוח הפוטנציאלי- לקוח שהזדהה עם הצגת הבעיה, הוא אכן לקוח פוטנציאלי, ולאותו לקוח צריך מיד אחריי הצגת הבעיה להציג את הערך שיקבל מי שירכוש את המוצר המוצג בסרט. לא מפרטים חשמליים, או הסברים מסובכים על צורת הפעולה של המוצר. זה לא מעניין את הלקוח הפוטנציאלי. מה שחשוב לו: 'למה זה טוב בשבילי'? זהו הערך ללקוח, ואם זה מוצג כבר בהתחלת הסרטון בצורה פשוטה וברורה- זהו השלב החשוב ביותר בתהליך הרכישה שיכול לבוא בהמשך.
3. הפקה ויזואלית מקצועית- כל ההפקה של סרטון התדמית חייבת להיראות הכי מקצועי שאפשר. כל סממן חובבני, כמו צילומים לא מקצועיים, או שימוש במצלמה בתנועה ללא ממיצב כך שהתצוגה רועדת, מיד משליכה על איכות החברה והמוצרים שניתפשים כחובבניים, והצופה ינטוש את הסרט. האפשרות היחידה לתפוס את תשומת ליבו, ולגרום לו להמשיך ולצפות בסרטון זה שההפקה תהיה מקצועית מהשורה הראשונה.
4. עדיף סרטון המצולם בוידאו- האינטרנט הפך את כולנו לחשדניים. חוששים מעקיצה מספק לא קיים, או שימכרו לנו מוצר שבכלל לא עובד. לכן, ברגע שסרטון התדמית מצולם בוידאו, בו ניתן לראות את החברה והמוצרים, לראות אנשים אחרים משתמשים במוצרים ונהנים, האמון בחברה ובמוצרים גדל. אני תמיד אומר, שסרטון תדמית באנימציה כל אנימטור טוב יכול להפיק סרטון שנראה נהדר, גם עבור דברים שבכלל לא קיימים. אבל צילום בוידאו מחייב חברה קיימת ומוצרים עובדים. יותר קשה 'לזייף' בוידאו, ולהציג דברים לא קיימים. כמובן אפשר לשלב הדמיות דו-ממד או תלת ממד על מנת להסביר קונספטים חדשניים, אבל עיקר הסרט חייב להיות בוידאו.
5. תצוגה דינאמית ותזזיתית- כל מה שמוצג בסרטון התדמית חייב להיות סופר דינאמי עד כדי תזזיתי. תנועה מהירה לאורך כל הסרטון מושכת את תשומת הלב של הצופה בצורה הכי יעילה, ודי מחייבת אותו להישאר מרוכז במה שמציגים לו. לפעמים זה גורם להאצת נשימה עד כדי התרגשות, מה שנותן לצופה את התחושה שבעצם הוא מתרגש ממה שמציגים לו בסרטון. מאוד יעיל בקידום מכירות כמובן.
6. מוזיקה קיצבית מתגברת- לאורך כל הסרטון מומלץ לשלב מוזיקה קיצבית וכייפית, אבל כזו שמתגברת לאורך הסרטון. כמו שנאמר בסרט הטלוויזיה 'סבתא חיה מתה': להתחיל הכי מהר שאפשר, ולאט לאט להגביר את הקצב! זה שוב יוצר 'חוסר נשימה' והתרגשות אצל הצופה, מושך את שתומת הלב, ומעודד מכירות.
7. לחזק כל מסר פי שלושה- ברגע שהמסרים השיווקיים מוגדרים בצורה טובה כבר בשלב התחקיר והתסריט, אנחנו ממליצים לחזק את כל אחד מהמסרים בשלושה אמצעים:
- הצגה ויזואלית- המסר מוצג בצורה ברורה על המסך, דרך צילומי הוידאו
- קריינות+כתוביות- המסר מוסבר ומודגש על ידי הקריינות שמלווה את הויז'ואל בצורה מסונכרנת. בנוסף, מכיוון שיש סיכוי שיצפו בסרט גם ללא סאונד, אז בכדי שלא לאבד את השמע של הקריינות, חייבים לשלב כתוביות בתחתית המסך של כל הקריינות.
- כותרות דינמיות גדולות- המסר העיקרי, מוצג גם באמצעות כותרות גדולות ודינמיות, אשר מוצגות במסונכרן לויז'ואל, בהם מודגש המסר בצורה הכי מתומצתת, אבל ברורה, כך ש'תיצרב' בראשו של הצופה.
8. קריאה לפעולה- אל תניחו שאם הצופה אהב את סרטון התדמית, וצפה בו עד לסיומו, זה אומר שבוודאות הוא יתחיל תהליך של רכישה. תעודדו אותו לבצע משהו אקטיבי, בקריאה לפעולה אקטיבית, כך שתגרום לצופה לעשות משהו בכיוון החברה והמוצרים. זה כמובן לא אמור להיות משהו אגרסיבי, אלא כל דבר שיניע את הצופה לפעולה אקטיבית.